Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Ensimmäinen Visma Ski Classics Ylläs-Levi –hiihto oli menestys

11.04.17

Ylläs-Levi tarjosi auringonpaistetta ja hymyileviä kasvoja.

Lauantaina 8.4. järjestetyn Ylläs-Levi –hiihdon 67 km reitti Ylläksen laskettelukeskuksesta Äkäslompolon, Kukastunturin, Pyhäjärven ja Pyhätunturin kautta Levin keskustaan tarjosi mahtavan elämyksen ja vaihtelevan matkan sekä huippuhiihtäjille että kuntoilijoille.

Visma Ski Classics-sarjan finaalikisan voitti lajia jo pari vuotta hallinnut Petter Eliassen, Team LeasePlan, joka jätti pääjoukon viimeisessä pitkässä nousussa Pyhätunturille. Muista sijoista käytiin tiukka kamppailu ja kisasarjan nuoret hiihtäjät Andreas Nygaard, Team Santander, ja Stian Hoelgaard, Team LeasePlan ottivat loppukirissä seuraavat palkintosijat tässä järjestyksessä.

Naisten kilpailussa koko kauden kovaa kaksinkamppailua käyneet Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, ja Katerina Smutná, Team Santander, tulivat loppusuoralle rinta rinnan, mutta joulupukin tarjoamat Lapin saapikkaat menivät jälkimmäisen harteille. Olympia- ja MM-kisoissakin menestynyt Justyna Kowalczyk, Team Santander, jäi kärkikaksikosta jo yli kuusi ja puoli minuuttia.

Ensimmäistä kertaa Visma Ski Classicis kiertueen osakilpailuna toiminut tapahtuma keräsi starttiiviivalle noin 650 hiihtäjää. Hiihtäjät kehuivat vuolaasti reittiä ja tapahtumaa sanoen, että Ylläs-Levi oli täydellinen loppu pitkälle ja hienolle hiihtosarjalle.

– Parempaa kisaa ei olisi voinut olla – täysi kymppi, totesi miesten kilpailun kakkonen Nygaard.

Positiivisen palautteen siivittämänä tapahtuman järjestelyorganisaatio on jo valmiina ensi vuoden hiihtoon ja luvassa on uusia yllätyksiä.

– Oli todella mahtava nähdä tällainen tapahtuma Levillä. Tunnelma oli jotain todella ainutlaatuista Levin keskustassa, kun maalisuora oli rinteiden alla yleisömeren keskellä. Tämän tason kansainvälinen hiihtotapahtuma on aivan uutta Leville ja alueelle. Ensi vuodeksi tulemme kehittämään tapahtumaa vielä lisää, jotta tänne saadaan kunnon karnevaalit pystyyn, Levin Matkailun toimitusjohtaja Kristiina Kukkohovi kertoo.

Tapahtuman tulokset: http://yllaslevi.r.mikatiming.de

Kuvat: Visma Ski Classics / Magnus Östh