Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levin maailmancupin lumet jo kisarinteessä

12.06.17

Alppihiihdon pujottelun maailmancup käynnistetään tulevana talvena jälleen Leviltä.

Alppihiihdon pujottelun maailmancup käynnistetään tulevana talvena jälleen Suomesta. Levin kilpailujärjestäjät toivottivat Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS:n kokouksessa Slovenian Portorozissa toukokuun lopussa kaikki tervetulleiksi talveen, sillä ensimmäistä kertaa alppihiihdon historiassa voidaan varmuudella jo tässä vaiheessa sanoa, että kilpailut tullaan järjestämään.

- On erittäin hyvä ja tärkeä asia, että voimme sanoa pitävämme varmuudella kisat. Nyt voimme aloittaa valmistelut huomattavasti aiemmin ja keskittyä tekemään tapahtumasta entistä parempi kokonaisuus, kommentoi kilpailun pääsihteeri Marko Mustonen.

Levi Black -rinteen lumivarastot on tehty ja suojattu auringolta ja vedeltä erikoisvalmisteisella, eristävällä suojakankaalla. Lunta on riittävästi kisarinteeseen, ja jos olosuhteet estävät hissin yläaseman ja lähtöpaikan välisen osuuden tykittämisen, kuljetetaan kilpailijat muilla keinoin starttialueelle.

Levin alppihiihdon pujottelun avauskilpailu sai Kansainväliseltä Hiihtoliitolta erityismaininnan innovatiivisesta tapahtumajärjestämisestä. Levin kilpailujärjestäjiä kehuttiin viime vuosien vaikeiden lumiolosuhteiden voittamisesta ja kehitystyöstään lumivarmojen kilpailujen luomiseksi. Levin maailmancup on vahvistanut paikkansa valkoisessa sirkuksessa vuoteen 2021 saakka ja kisajärjestäjät ottivatkin ilouutisen tyytyväisenä vastaan.

- Olen ollut mukana alusta asti kisaorganisaatiossa ja täytyy myöntää, että eräänlaista unelmaahan me saamme elää. Osaavalla organisaatiolla olemme kehittäneet tapahtumaa vuosi toisensa jälkeen ja rakentaneet Levistä keskieurooppalaisittainkin jo tunnettavan hiihtokeskuksen. FIS:n erityismaininta on varmasti kiitosta kaikista niistä vuosista, kun olemme tehneet kaikkemme täydellisten olosuhteiden eteen ja sitä olimme myös viime vuonna, kuvailee kilpailunjohtaja Petri Tuomikoski.

Levin kilpailujärjestäjät avasit tulevan syksyn järjestelyt kokouksellaan eilen.

- Satavarma lumi avaa meille uusia mahdollisuuksia talvitapahtuman järjestämisessä. Aikaisemmin epävarmuus on käsijarrun tapaan pidätellyt kisakävijöitä ja päätös on tehty vasta lumen sadettua maahan, nyt lumi on jo maassa syksyn kisoja varten ja voimme toivottaa kaikki tervetulleeksi Leville, iloitsi järjestelytoimikunnan puheenjohtaja ja Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Levin maailmancupin tapahtumaviikonlopun kilpailut käynnistyvät 11.11.2017.

Lähde: Ski Sport Finland