Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Lumilautailun Suomen mestarit 2017 kruunattiin Levillä

12.04.17

Järjestyksessään kolmannetkymmenennet lumilautailun SM-kisat pidettiin 6.-8.4. Levillä.

Halutut tittelit houkuttelivat paikalle sekä nykyiset tähdet että nousevat suuruudet.

Torstaina kisattiin crossin mestaruuksista

Kolmipäiväiset kisat käynnistyivät torstaina lumilautacrossin merkeissä. Suomen-mestareiksi laskivat miehissä Matti Suur-Hamari ja naisissa Kristiina Nisula. Voiton myötä Suur-Hamarista tuli ensimmäinen lumilautailun SM-kisat voittanut paralumilautailija.

Miehissä crossin finaaliin pääsivät Suur-Hamarin lisäksi erityisesti freestyle-lajeja laskevat Peetu Piiroinen ja Janne Korpi sekä halfpipeä laskeva Markus Malin. Tiukan kisan jälkeen Suur-Hamari selvisi voittajaksi, Piiroinen sai hopeaa ja Korpi pronssia. Naisissa puolestaan finaaliin laskivat Nisulan lisäksi aikalaskut voittanut Emilia Kuosmanen, entinen maajoukkuelaskija Malla Partanen sekä nykyinen maajoukkuelaskija Ella Suitiala. Nisula liukui lopulta voittoon, Kuosmanen oli toinen ja Partanen kolmas.

Gromeissa eli 14-vuotiaissa ja nuoremmissa voiton veivät Aatu Partanen ja myös aikalaskut voittanut Telma Särkipaju ja rookieissa eli 15-17 –vuotiaiden sarjassa Saska Halmes ja niin ikään aikalaskut vienyt Sirja Niemi.

Kisat jatkuivat perjantaina big airissa ja reileillä

Perjantaina lumilautailun SM-kisat käynnistyivät Levillä big airissa, jossa kultamitalisteiksi laskivat miehissä Aleksi Partanen ja naisissa myös eilisen crossikisan voittanut Kristiina Nisula

Kilpailuun osallistui yhteensä 68 laskijaa, mukana oli runsaasti maajoukkuelaskijoita niin Suomesta kuin Kiinastakin. Partasen jälkeen toiseksi kisassa tuli muun muassa kaksinkertainen maailmanmestari Roope Tonteri ja kolmanneksi Kalle Järvilehto. Naisten kisassa hopealla ylsi crossi-kisan pronssimitalisti Malla Partanen ja kolmanneksi kiinalaisista korkeimmalle yltänyt Li Dongyu.

Gromeissa voittoon laskivat Veera Immonen ja Elias Jokinen sekä rookieissa Sini Lehtinen ja Juuse Komsi.

Perjantaina Levillä laskettiin myös reilien Suomen-mestaruuksista. Voittoon laskivat gromeissa Telma Särkipaju ja Aatu Partanen, rookieissa Sini Lehtinen ja Saska Halmes sekä avoimessa sarjassa Ella Suitiala ja Kalle Järvilehto.

Levin SM-kisat huipentuivat lauantaina slopestyleen

Lähes 90 osallistujan slopestyle-kisassa miesten sarjan voitti myös big airin voittanut Aleksi Partanen ja naisten sarjan Ella Suitiala. Tiukan miesten kisan toiseksi tuli Kalle Järvilehto ja kolmanneksi Roope Tonteri. Naisissa hopella ylsi Malla Partanen ja kolmanneksi Kiinan Li Donguy.

Rookieissa voiton veivät Ida Räisänen ja Emppu Väisänen ja gromeissa Guo Junyan Kiinasta ja miesten sarjan voittajan veli Aatu Partanen.

Kokonaiskilpailun voiton veivät avoimessa sarjassa sisarukset Aleksi Partanen ja Malla Partanen, ja grom-poikien overall-voitto meni vielä heidän pikkuveljelleen Aatu Partaselle. Rookie-miehet voitti Nooa Tenkanen, rookie-naiset Sini Lehtinen ja grom-tytöt Veera Immonen.