Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Visma Ski Classics Ylläs-Levi –hiihdon ohjelma ja aikataulut

06.04.17

Pitkien hiihtomatkojen Visma Ski Classics –kiertue huipentuu 8.4.2017 hiihdettävään Ylläs-Levi –hiihtoon.

Maratonhiihtojen epävirallinen maailmancupkiertueen Visma Ski Classicsin finaali hiihdetään lauantaina. Kilpailun noin 67 kilometrin pituinen kaunis reitti kulkee Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitetään kolme tunturia.

– Parhaiden keväthankien aikaan ajoittuva Ylläs-Levi –hiihto on uskomattoman hieno päätös koko Visma Ski Classics –kiertueelle. Alueen mahtavat maastot ja erinomaiset puitteet takaavat ikimuistoisen tapahtuman ja siten loistavan avauksen maailman suurimman ja suosituimman pitkien hiihtojen kiertueen Suomeen tulolle. Tapahtuma kokoaa samalle viivalla niin maailman parhaat hiihtäjät kuin tavalliset hiihdon harrastajat, kertoo Ylläs-Levi –hiihdon kilpailunjohtaja Teemu Virtanen.

Järjestäjien mukaan lähtökohtana on ollut suunnitella kaiken tasoisille hiihtäjille soveltuva reitti ja unohtumaton kokemus Tunturi-Lapin ainutlaatuisissa puitteissa. Alueen kaunis luonto, runsas lumi ja maailman parhaimpiin kuuluvat ladut houkuttelevat paikalle runsaasti osallistujia niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Ylläs-Levi –hiihtoon osallistuu myös Suomen tunnetuimpiin hiihtäjiin kuuluva Juha Mieto.

Tärpit Ylläs-Levi –hiihdon katsojille

Visma Ski Classics Ylläs-Levi kisataan lauantaina 8.4.2017 kello 8.45 alkaen. YLE televisioi tapahtuman.

Parhaat paikat kilpailun seurantaan:
• Lähtö: Ylläsjärvi naiset eliitti kello 8.45, muut kello 9.00
• Maali: Levin keskusta arvioitu maaliintulo eliitti kello 12.00 alkaen, voittajien kukitus arviolta kello 12.30
• Matkan varrella: 1. Sprintin maali 14 km / Jounin kauppa, Äkäslompolo – 3. Sprintin maali Pyhäjärvi 35 km

Seuraa tapahtuman etenemistä osoitteissa: https://www.facebook.com/vismaskiclassics/ ja https://www.facebook.com/yllaslevi2017/

Huomioi muuttuneet liikenne- ja latujärjestelyt kisan aikana - Levillä pysäköintipaikkoja käytössä rajoitetusti, gondolihissin ja Etelärinteen parkkipaikoilta skibussilla pääsy Levin keskustaan.

Viikonlopun aikana Levillä myös paljon muuta ohjelmaa