Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Visma Ski Classics Ylläs-Levi –kisareitti valmis

13.03.17

Kisareitti johdattaa osallistujat kauniiden tunturimaisemien keskelle.

Pitkien hiihtojen Visma Ski Classics –maailmancupin finaalikilpailu Ylläs-Levi hiihdetään lauantaina 8.4.2017. 

67 kilometrin kaunis hiihtoreitti Ylläkseltä Leville

Kilpailun noin 67 kilometrin pituinen reitti kulkee Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitetään kolme tunturia. Mahtavat kansallispuiston erämaamaisemat, helpommat osuudet sekä mahdollisuus porojen näkemiseen vauhdittavat matkan tekoa. Kilpailun aikaan huhtikuussa sää on Lapissa usein keväisen aurinkoinen.

Järjestäjien mukaan lähtökohtana on ollut suunnitella kaikentasoisille hiihtäjille soveltuva reitti ja kaikinpuolin unohtumaton kokemus Tunturi-Lapin ainutlaatuisissa puitteissa.

– Reitti on juuri sitä, mitä Ylläs ja Levi voi parhammillaan maastohiihtäjille tarjota! Lappi on tunnettu tuntureistaan ja on hienoa, että kisareitti johdattaa hiihtäjät peräti kolmen tunturin huipulle. Nousut ovat sangen vaativia, mutta jokaisen tunturin huipulta avautuvat kauniit maisemat palkitsevat takuulla. Hiihdettyäsi koko matkan Ylläkseltä Leville tunnet tehneesi ja saavuttaneesi jotain todella ainutlaatuista, kertoo Ylläs-Levi –hiihdon kilpailunjohtaja Teemu Virtanen.

Kilpailun ratamestari ja entinen pitkien matkojen kilpahiihtäjä Mikko Koutaniemi on samoilla linjoilla.

– Kilpailu eroaa muista pitkän matkan massahiihdoista erityisesti kahden tekijän vuoksi. Toinen on Lapin ainutlaatuinen luonto, jollaista ei ole missään muualla. Toinen on kilpailun nousut, joita kertyy yhteensä yli 1000 korkeuserometriä. Pitkät nousut ja nopeat laskut vaativat kuntoa ja tarkkaavaisuutta. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota hiihtäjien turvallisuuteen radan suunnittelussa, kertoo Mikko.

Sekä Mikko että Teemu uskovat, että uusi Ylläs-Levi –hiihto tuo nostetta koko Suomen hiihdolle, erityisesti pitkien matkojen osalta.

– Iivo Niskanen on uusi hiihdon maailmanmestari ja tarvitsemme myös uuden Visma Ski Classics –mestarin Suomesta. Ylläs-Levi –hiihto on erinomainen ensimmäinen askel tämän tavoitteen toteutumiselle tulevaisuudessa, sanovat Mikko ja Teemu kuin yhdestä suusta.

Visma Ski Classics Ylläs-Levi hiihdetään lauantaina 8.4.2017 klo 8.45 alkaen. YLE televisioi tapahtuman.

Lisätiedot tapahtumasta ja ilmoittautuminen osoitteessa: www.yllaslevi.com

Reittikartta ja –profiili alla.