Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

 

Hissin vierestä löytyvät offarit ovat turvallinen ja helppo paikka aloittaa nautiskelu.

Levin uusi vapaalaskualue tuo lajin mahdollisuudet jokaisen aiheesta kiinnostuneen suksen kärkien ulottuville. Vapaalaskualueen ytimessä on hissi numero 6 ja sen vieressä sijaitsevat rinteet on 6.3 ja 6.4. Molemmat rinteet ovat ennen olleet osa Levin hoidettua rinneverkostoa ja merkitty karttaan punaisiksi rinteiksi. Jatkossa rinteet jätetään hoitamatta, jolloin ne tarjoavat helpon ja turvallisen mahdollisuuden kokeilla vapaalaskua.

Laskulinjat hissiltä numero 6 ovat yli kilometrin mittaiset ja korkeuseroa on 290m. Profiililtaan alue on hauskaa laskettavaa: yläosan avotunturi on mukavan kumpuileva ja viettävä. Varsinaisten rinteiden molemmin puolin on mahdollisuus metsälaskuun, joista pääsee helposti rinnepohjia pitkin hissin ala-asemalle.

Metsäalue tarjoaa vähän kokeneemmille laskijoille lisähaastetta. Puiden välistä on mukava etsiä omia laskulinjoja. Alkutalvesta juuri metsästä löytyy se pehmein lumi, kun tuuli ei pääse pieksemään rinteen valkoista peittoa.

Koko vapaalaskualue on hyvässä laskukunnossa yleensä hiihtolomaviikkojen aikoihin, ja laskettavaa pitäisi löytyä vielä vapun jälkeenkin.

Turvallisuus

Alueen turvallisuuteen on kiinnitetty erityishuomiota ja se on merkattu niin ettei kukaan vahingossa pääse alueelle eksymään. Ski Patrol valvoo alueen turvallisuutta ja antaa tietoja lumiturvallisuudesta sekä laskuvinkkejä alueelle. Alueelle on mahdollista lähteä myös opastetusti.

Vapaalaskuun kuuluu olennaisena osana muutama perussääntö: älä koskaan laske yksin, huonolla näkyvyydellä pysy hoidettujen rinteiden alueilla, pidä mukanasi rinnekartta ja säilytä puhelin niin, että akku pysyy lämpimänä. Lumiturvallisuudesta kannattaa aina olla yhteydessä Levin Ski Patroliin. 

Paras aika laskea

  • Puolen päivän aikaan, kun rinne on pehmentynyt

Kenelle?

  • Lähes kaikille. Ei kuitenkaan auraamalla, koska sukset menevät lumen alla helposti ristiin.

Tiestikö?

  • Osa offareista on metsän puolella, mutta suurin osa on avointa rinnettä.
  • Offarit ovat selälle ja jaloille hellempiä kuin tavalliset rinteet.
  • Offareilla jalat kannattaa pitää vähän lähempänä toisiaan kuin tavallisessa rinteessä laskettaessa.
  • Älä koskaan laske offareita yksin: seurassa on paitsi turvallisempaa, myös hauskempaa.

Mitä Ski Patrol tekee?

"Olen liikkuva Levi-pakkaus. Lasken kahdeksan tuntia suksilla, ennaltaehkäisen tapaturmia, annan neuvoja ja juttelen ihmisten kanssa. Minulla on aina aikaa asiakkaille."

-Jari "Kide" Kiiskinen, Levi Ski Patrol

Infoa

Rinteet

Levin rinnekartta

3x uutta rinteessä