Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

MTB-enduron SM-sarja rantautuu Leville 28.-29.7.2017 – tule sinäkin mukaan kisaamaan tai katsomaan ja nauttimaan tunnelmasta! 

Kolmatta kertaa Levillä parhaaseen kesäloma-aikaan järjestettävä MTB-Enduro Levi tarjoaa kuskeille ainutlaatuiset puitteet kilpailla Suomen ykköskuskin tittelistä. Ja vauhdista ja vaarallisista tilanteista pitäville katsojille eturivin näköalapaikan suosiotaan hurjasti kasvattavan lajin kiehtovaan maailmaan.

MTB-ENduro - mistä on kyse?

MTB- eli maastopyöräenduro on erittäin monipuolinen laji, joka yhdistää vauhdikkaan alamäki- ja rauhallisemman "perinteisen" maastopyöräilyn parhaat puolet. Endurossa vuorottelevat yleensä alamäkeen suuntautuvat kovavauhtiset erikoiskokeet sekä erikoiskokeiden väliset hissiavusteiset tai omin voimin suoritettavat leppoisammat siirtymätaipaleet. Erikoiskokeilta lasketaan yhteisaika ja nopein voittaa. 

Harrastuksen alkuun pääsee tavallisella maastopyörällä, kypärällä ja suojavarusteilla sekä ennen kaikkea ajamisen halulla. Monipuolinen luokkajako tekee lajiin vihkiytymisen helpoksi. Mukaan mahtuvat niin naiset kuin miehet. Lapset ja harrastustaan vasta aloittelevat kisaavat aikuisten sarjoja lyhyemmillä radoilla. Helposti ymmärrettävä matalan osallistumiskynnyksen kisalaji koukuttaa!

MTB-Enduro Levi 2017

Suoritukset kelloa ja muita kuskeja vastaan SM-sarjan korkeuseroltaan suurimmilla reiteillä Levi- ja Kätkätunturien mahtavissa maisemissa ja samanhenkisten ihmisten hyvässä seurassa luovat puitteet ikimuistoiselle kilpailulle. Levin enduro-reiteillä tiedossa on niin rahkasammalta, mätäsmaastoa kuin kivikkoakin. Levi Bike Parkin haastavia DH-osuuksia. Vauhdikasta ja liukasta rinnekurvailua Eturinteellä - sekä paljon muuta!

OSALLISTUMINEN

MTB-Enduro Levi -kilpailuun ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 23.7.2017 klo 23:59. Luokat Juniorit, Nuoret, Naiset, M-40, M-50, Hardtail, Yleinen ja Harraste. Osallistumismaksu:

 • Juniorit ja nuoret 20€
 • Muut luokat 60€
 • Myöhäinen ilmoittauminen 70€, mahdollista ainoastaan paikan päällä kisatoimistossa torstaina 27.7. kello 10 - 18 (maksu ainoastaan käteisellä), jos osallistumispaikkoja edelleen vapaana.

Ilmoittaudu mukaan

Osallistumismaksuihin sisältyy merkatut reitit, ajanotto ja tulospalvelu, kilpailunumerot, mahdollinen ensiapu tapahtuman aikana, hissilippu perjantaille ja lauantaille, pyörän pesumahdollisuus, kilpailun jälkeinen sauna ja palkinnot sarjojejn nopeimmille.

Aikataulu ja reitti

Kilpailun erikoiskokeet julkaistaan torstaina kello 10.00, jonka jälkeen ohjelmassa on reitteihin tutustumista ja vapaata harjoittelua varsinaista kisailua varten. Varsinainen endurokilpailu starttaa perjantaina kello 17.00 ja jatkuu koko lauantai-päivän. Alustavasti perjantaina kisataan kolme erikoiskoetta ja 8-10 erikoiskoetta lauantaina (osa näistä kahteen kertaan kisan aikana). Aikataulumuutokset mahdollisia.

Kisa on sangen haastava. Siirtymät tapahtuvat sekä omin voimin että gondoli-hissillä erikoiskokeesta riippuen. Levin kisa poikkeaa muista SM-sarjan kisoista erityisesti mäen koon puolesta, joka mahdollistaa muita osakilpailuja huomattavasti pidemmät ja kovavauhtisemmat erikoiskokeet. Useimpien erikoiskokeiden korkeusero on 200 - 300 metriä. Omin voimin noustaan kisan aikana 500-800 korkeuserometriä, laskua tulee kisan erikoiskokeissa yli 2000 korkeuerometriä. Nopeimmilla kuskeilla erikoiskokeilla aika yli 30 minuuttia. Vuoden 2016 kisassa erikoiskokeita oli kaikkiaan 12 ja matkaa kertyi noin 60 kilometriä nousut mukaan lukien.

Lopullinen kisan reitistö ja kartta julkaistaan keskiviikkoiltana 26.7. Kaikki harjoittelu kilpailuun merkatuilla tai rakenteilla olevilla reiteillä kielletty kilpailuviikolla ennen torstaita 27.7 kello 10:00.

Torstai 27.7.

 • 10:00 - 18:00 kisatoimisto avoinna
 • 10:00 - vapaat harjoitukset

Perjantai 28.7.

 • 10:00 - kisatoimisto avoinna
 • - 15:00 vapaata harjoittelua
 • 15:30 - kilpailijoiden briiffaus
 • 17:00 - ensimmiset kuskit radalle
 • 21:00 - perjantain ajot päättyvät

Lauantai 29.7.

 • 09:00 - kisatoimisto avoinna
 • 09:30 - ensimmäiset kuskit radalle
 • 16:00 - lauantain ajot päättyvät
 • 17:00 - palkintojen jako
 • 21:00 - jatkot aamunkoittoon

PYÖRÄKULJETUKSET

Niemi Palvelut Oy tarjoaa osallistujille mahdollisuutta pyöräkuljetuksiin Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Oulusta, Kuopiosta, Jyväskylästä ja Lahdesta Leville sekä takaisin.

Pyörien toimitus Leville: Osallistuja toimittaa pyörän Niemen lähimpään terminaaliin (Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä, Lahti tai Kuopio) maanantaihin 24.7.2017 kello 12.00 mennessä. Niemi kuljettaa pyörät Leville, josta ne on noudettavissa keskiviikkona 26.7. kello 9.00 alkaen.

Pyörien palautus Leviltä: Osallistuja toimittaa pyörän ennalta määriteltyyn paikkaan Levillä lauantaihin 29.9.2017 kello 18.00 mennessä. Niemi kuljettaa pyörän sovittuun Niemen terminaaliin, josta se on noudettavissa maanantaina 31.7. kello 12.00 alkaen.

MUUTA

Turvallisuus ja ensiapu: Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Oy Levi Events Ltd toimii tapahtuman vastuullisena järjestäjänä ja se on myös koonnut tapahtumaan liittyvän organisaation.

Pyörän vuokraaminen: Voit tiedustella vuokrapyöriä sähköpostitse: vuokraamo@levi.fi

Tavarasäilytys: Tavarasäilytys löytyy Levi Outdoor Festin infopisteeltä.

Lastenhoito: Lapset voi ottaa mukaan seuraamaan kisaa, sillä Levi Outdoor Festin tapahtumat ovat yleisöystävällisiä.

Ilmoittaudu mukaan

Myös paljon muuta

Kesällä 2017 Levin osakilpailu on Enduro World Series Qualifier -sarjan kilpailu. Useat kisaajat saapuvat paikalle jo aiemmin ottamaan pyörä- ja maastotuntumaa Levin Bike Parkissa sekä nauttimaan yhteisen harrastuksen tiimoilta, joten tiedossa on takuulla ikumuistoinen kokemus ja tapahtuma. Levin osakilpailussa on paikalla myös suomalaisen maastopyörämerkin Polen edustaja sekä valikoima mielenkiintoisia demopyöriä tutkittavaksi ja testattavaksi! 

Samaan aikaan Levillä tapahtuu myös paljon muuta. Levi Outdoor Fest tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia nauttia tunturielämästä, Levin ainutlaatuisesta luonnosta ja monipuolisista harrastuksista. 

MTB-Enduron Levi -kisaajilla on mahdollisuus pyöräkuljetuksiin eri puolilta Suomea - lisätietoa täältä!

Tutustu tarkemmin tapahtumaan!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Hae kesän majoitusta Leviltä

Levi Outdoor Fest 26. - 30.7.2017, esimerkkejä majoitusvaihtoehdoista Levillä.

Pienelle porukalle

Alppityylisen talon huoneisto LEVINKOLMIO C1: 458 eur

Hyvä sijainti keskustassa, ruokailutilan ikkunasta näkymä Eturinteeseen. Laatuluokka Q4. Vuodepaikat 2+2, 1 makuuhuone. Mukavuutta lomailuun tuo parveke länteen ja poreamme. Hinnat sisältävät lähtösiivouksen, liinavaatteet ja pyyhkeet. 

> Katso kohdekuvaus ja kuvia

Perheelle ja isommalle porukalle

Keloparitalohuoneisto LEVIKAIRA 5: 360 eur

Alle kilometrin päässä keskustasta esimerkiksi lapsiperheille toimiva kohde. Laatuluokka Q4. Vuodepaikat 9, 4 makuuhuonetta. Avarat oleskelutilat. Lähtösiivous ja liinavaatteet lisämaksusta. 

> Tutustu kohteeseen 

Järvi lähistöllä

Hirsimökki HELMEILEVI 2: 260 eur

Rauhallinen sijainti Levijärven tuntumassa, keskustaan vain 3 km. Laatuluokka Q3. Vuodepaikat 8, 3 makuuhuonetta. Iso ruokapöytä, terassi etelään sekä ala- ja yläkerran oleskelutilat tuovat väljyyttä lomailuun. Lähtösiivous ja liinavaatteet lisämaksusta.

> Varaa majoitus heti

Huom! Viikkohinta 350 eur ajalle 24.-31.7.2017

Lähes Levitunturin huipulla

Tasokas hirsihuvila UTSUNPURO: 1160 eur

Rauhallinen sijainti mahtavien maisemien Utsuvaarassa, keskustaan 9 km. Laatuluokka Q4. Vuodepaikat 8+2, 4 makuuhuonetta. Hinta sisältää lähtösiivouksen ja liinavaatteet tuotuna. 

> Katso saatavuustiedot

Honkamökki UTSUNPESÄ 2: 1450 eur ajalle 23.-30.7.2017

Hyvä sijainti Utsuvaarassa. Laatuluokka Q4. Vuodepaikat 8+2, 4 makuuhuonetta. Mukavuutta oleskeluun tuovat mm. langaton internet, poreamme ja karaokelaitteet. Hinta sisältää lähtösiivouksen ja liinavaattet tuotuna 10:lle. 

> Kohdekuvaus ja kuvia

LEVI OUTDOOR FEST HOTELLITARJOUKSET 26. - 30.7.2017

SPA HOTEL

 • 1hh 68 eur / vrk
 • 2hh 88 eur /vrk

sisältäen aamiaisen & aamu-uinnin

 • 1hh 75 eur / vrk
 • 2hh 100 eur / vrk

sisältäen aamiaisen, aamu-uinnin & kylpylän vapaan käytön

Viikkohinta 23.-30.7.2017

 • 1hh 518 eur / 7 vrk
 • 2hh 616 eur /vrk

sisältäen aamiaisen & aamu-uinnin

 • 1hh 518 eur / 7 vrk
 • 2hh 700 eur / 7 vrk

sisältäen aamiaisen, aamu-uinnin & kylpylän vapaan käytön

SIRKANTÄHTI

 • 1hh 77 eur / vrk
 • 2hh 80 eur / vrk

Joka 6. vuorokausi veloituksetta

HOTELLI PANORAMA

 • 1hh standard 85 eur / vrk
 • 2hh standard 94 eur/vrk

Sisältää majoituksen, runsaan aamiaisbuffetin ja 7. krs saunaosaston käytön.

SOKOS

Standard twin room

 • 1hh 80 eur / vrk
 • 2hh 95 eur / vrk

Saunallinen Superior twin

 • 1hh 110 eur / vrk
 • 2hh 125 eur / vrk

Huonehinta sisältää runsaan buffet-aamiaisen, hotellin iltasaunojen käytön (klo 16-20) sekä kuntosalin käytön. Saunalliseen huoneeseen sisältyy lisäksi kylpytakit sekä tossut ja vedenkeitin-setti. Lisävuode 15 eur / lapsi ja 25 eur / aikuinen.

HULLU PORO

 • 1hh 260 € / 4 vrk
 • 2hh 300 € / 4 vrk
 • 1 hh 420 € / 7 vrk
 • 2hh 490 € / 7 vrk

Hinnat sisältävät aamiaisen, sauna- ja kylpyosaston sekä kuntosalin käytön päivittäin, Member of Hullu Poro Family –edut.

Tiedustelut ja varaukset levi@levi.fi tai puh. +358 16 639 3300.

Lisää majoitusvaihtoehtoja löydät alta - varaa unelmiesi kesäloma Levillä pikimmiten!

Oikeudet muutoksiin pidätetään!

Hae