It has been predicted that there's going to be Northern Lights in Levi soon. So take a look skywards! Prediction provided by Sunsää.

Northern Lights in the sky

It has been predicted that there's going to be Northern Lights in Levi soon. So take a look skywards!
Prediction provided by Sunsää.

Energiansäästö lämmityksessä

  • Suuri osa alueen yrityksistä on liittynyt mukaan alueelliseen kaukolämpöön, joka käyttää polttoaineena öljyä, turvetta ja haketta. Mm. Levin ja Ylläksen rakennustyömailta tuotu jätepuu murskautuu hakkeeksi Kittilän entisen jätevedenpuhdistamon alueella. Hake toimitetaan kaukolämpölaitosten polttoaineeksi.
  • Uusissa vuokra-asuntokohteissa käytetään pääasiassa maalämpöä ja muutenkin rakentamisessa on kiinnitetty huomiota lämpötalouteen esimerkiksi paremmilla lämpöeristeillä.
  • Vuonna 2009 valmistuneessa Hotelli Levi Panoramassa hyödynnetään maalämpöä lämmityksessä ja huoneilman ilmastoinnissa. Lisäksi kesäaikana 40 hotellihuoneen käyttövesi saadaan aurinkopaneeleiden avulla aurinkosähköstä. Kylmälaitteistoista tulevia lämmöntalteenottoja on jo käytössä Levi Summit kokous- ja kongressikeskuksessa.

Energiansäästö lumetuksessa

  • Rinteiden lumetuksessa on siirrytty automaattilumetukseen, joka tarkoittaa sitä, että lunta tehdään koko ajan optimaalisissa olosuhteissa ja päästään pienimmillä energiakustannuksilla.
  • Lisäksi kaksi kolmasosaa rinteistä lumetetaan ekologisesti lumiaidoilla, joiden määrää lisätään vuosittain.

Energiansäästö valaistuksessa

  • Valaistuksessa, kuten katuvaloissa on siirrytty led-valoihin ja energiasäästölamppuihin.
  • Rinteiden aukioloaikoja on aikaistettu siten, että hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti luonnonvaloa ja saadaan rinteiden valaistusaikoja lyhennettyä

Oy Levi Ski Resort Ltd ja Sokos Hotel Levi ovat solmineet Motivan energiatehokkuussopimuksen.

Jokainen voi vaikuttaa! Katso tästä toimintavinkkejä energiatehokkuuteen! (pdf)