Pidetään tunturi siistinä
levi ski resort kesä

Pidetään tunturi siistinä

Talvikauden jälkeen, lumien sulaessa, paljastuu tunturista usein suuri määrä roskia. Maailman ympäristöpäivää vietetään jälleen 5. kesäkuuta, minkä kunniaksi Levillä kääritään hihat tunturin siivoustalkoiden merkeissä.

Levi Ski Resort tuottaa Levillä ympärivuotisia rinnepalveluita sekä niihin liittyviä monipuolisia oheispalveluita ympäristöä kunnioittaen. Yrityksemme arvoihin kuuluu mm. ympäristö, ja ympäristöasioiden hyvin hoitaminen sekä vastuun kantaminen tunturimme hyvinvoinnista onkin meille itsestään selvää. Tunturista löytyykin kaikkiaan yli 30 lajittelupistettä, joihin on mahdollista lajitella kolmea eri lajiketta: polttokelpoinen jäte, pullot ja tölkit sekä muovijäte. Lajittelupisteillä pyrimme kannustamaan myös asiakkaitamme lajittelemaan roskat tunturissa. Tämä kausi erikoisuuksineen on kuitenkin jättänyt jälkensä myös tunturiin, ja roskia paljastuu sulavan lumen alta paljon.  

Perjantaina 4.6. Levi Ski Resortin henkilökunta siivoaa tunturia talven aikana kertyneistä roskista. Koko henkilökunta on valjastettu tähän tehtävään jo toisen kerran. Edellinen tunturin siivouspäivä järjestettiin 2019, mutta maailmantilanteen vuoksi vuoden 2020 tapahtuma jouduttiin jättämään väliin. Vuoden 2019 tunturin siivouspäivän aikana Levi Ski Resortin henkilökunta keräsi tunturista yli 700kg sinne kuulumatonta roskaa.

levi ski resort kesä

Alkuperäinen ajatus tunturin roskienkeruu-päivästä muhi rinnepäällikkö Hannu Mäkitalon päässä. Yhteisen pohdinnan tuloksena ja ISO14001-sertifioinnin työstämisen myötä ajatus myös konkretisoitui. Ajankohdaksi valikoitui luonnollisesti talvikauden päätös; kun lumet sulavat, paljastuvat myös talven aikana tunturiin kertyneet roskat nietosten alta. Ajankohdan valintaa siivitti myös se, että maailman ympäristöpäivää vietetään aina kesäkuun alussa 5.6.

Vastaavia tempauksia järjestetään matkailualueella vuosittain useita. Opal ry, Kittilän kunta, Visit Levi ja Levi Ski resort järjestivät yhteisvoimin Levin alueen yhteisen siivouspäivän 12.5. johon osallistui noin 50 henkeä. Myös paikalliset seurat ja yritykset tekevät arvokasta työtä alueen siisteyden eteen. Muun muassa Immelän Vihurit ry paikallisena kyläyhdistyksenä on vuosittain talkoovoimin siistinyt kotikylän piha-alueita ja tienpientareita.

Tänä vuonna Levi Ski Resort haastaa mukaan myös paikallisia seuroja ja yhteisöjä kantamaan kortensa kekoon talkootyönä. Mikäli paikallisella seuratoimijalla on halu osallistua tunturin siivoustalkoisiin, yhteyttä voi ottaa Heikki Saarensalmi (heikki.saarensalmi@levi.fi) tai Tuukka Sutinen (tuukka.sutinen@levi.fi). 

Ole mukana ympäristötyössä myös omalla panoksellasi - kunnioita Lapin kaunista tunturiluontoa ja huolehdi aina roskasi roskikseen!