Vihreää inspiraatiota Levin lomaasi
levi2017 july h2a2626 web

Vihreää inspiraatiota Levin lomaasi

Matkustamisessa ja lomailussa on kyse hyvän olon tunteesta. Ota selvää, miten voit tutustua Leviin ja Lappiin puhtaammalla omallatunnolla liikkumalla vihreästi, vierailemalla kestävissä kohteissa, syömällä herkullista paikallista ruokaa ja osallistumalla vihreisiin seikkailuihin.

Liikkuminen Levillä

Levin kylä ja sen ympärillä olevat palvelut, nähtävyydet ja aktiviteetit ovat kaikki kävely- ja pyöräilyetäisyydellä. Jos et jaksa esimerkiksi kävellä Levitunturin huipulle omin jaloin, hiihtokeskuksen gondolihissit kuljettavat sinut vihreää energiaa käyttäen ylös. Samalla pääset ihailemaan upeita tunturimaisemia! Talvisin Ski Bussit kuljettajat sinut kylille sekä hisseille, voit huoletta jättää oman auton majoituspaikan pihaan lepäämään.

Erilaisia pyöriä saat vuokrattua monesta eri paikkaa Leviltä. Vuokraa pyörä, vaikka koko viikoksi, ja liikkumisen vapaus voi alkaa! Moni alueen ohjelmapalveluyrityksistä tarjoaa sinulle ja seurueellesi kyydin retken tai aktiviteetin lähtöpaikkaan ja palauttaa teidät retken päätteeksi takaisin. Näin voitte lomailla ilman autoa ja nauttia kyydistä ja maisemista.

Majoitu mukavasti ja vihreästi

Levin majoitustarjonta on upea ja löydät varmasti omaa makuasi ja tarpeitasi tyydyttävän kohteen. Levin majoitustarjoajista monella on joko Green Key – ja / tai Sustainable Travel Finland sertifikaatti. Majoittuessa on myös hyvä muistaa muutama perusasia, jolla luontoa säästetään.

Kunnioitetaan luonto ja pidetään tunturi siistinä!

Luonnossa ei ole roskiksia, joten anna roskalle kyyti takaisin. Pienellekin. Ja jos näet maassa roskan, joka on vahingossa tippunut maahan toiselta kulkijalta, nappaa sekin roska mukaasi. Katso tästä viisi tapaa säästää luontoa Levin lomallasi.

Arktinen Lapin luonto on uniikki, jota haluamme vaalia ja kunnioittaa. Älä katko tai vahingoita puita ja jätä jäkälään sekä sammaleeseen koskematta. Kivipinojen tekeminen on myös kiellettyä, vaikka aiemmat kulkijat olisivat sellaisen jo aloittaneet.


Lomaeväät paikallisilta tuottajilta

Lapin luonnosta tulee aitoja ja puhtaita makuja. Suosi alueen paikallista ruokaa ja maista ravintoloiden eri herkkuja. Kasvisruoka ja kasviperäiset vaihtoehdot ovat ekologinen valinta. Leviltä saat monesta ravintolasta vegaani- ja kasvisruokaa, (tähän linkki niistä ravintoloista) joten löydät sinua miellyttävän, herkullisen aterian mistä tahansa.

Viipyminen Levillä

Mitä pidemmän viipymän teet alueella, sitä vastuullisempi lomasi on. Lyhyissä viipymissä matkustaminen ja siitä syntyvät päästöt ovat sekä elämysten elementit pyritään tuottamaan tehokkaasti ja tämä on rasite ympäristölle. Viivy siis viikko, kaksi tai pidempään, jotta vierailusi vaikutus jakautuisi pidemmälle ajalle. Pitkä viipymä tukee myös alueen taloutta ja luo tätä kautta kestävää matkailua.

Tutustu muihin inspiroiviin tarinoihin Leviltä