Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levin monipuoliset mahdollisuudet kutsuvat syyslomalaisia!

Miltä ruska näyttää tunturissa? Miltä revontulet kuulostavat? Miltä tuntuu ensilumi? Tervetuloa syyslomalle Leville -  tarjolla on unohtumattomia elämyksiä, hiljaisuutta, puhtautta ja luonto, jollaista ei ole missään muualla! 

REVONTULET JA värikäs syyskausi

Lappi on tunnettu kaamoksesta ja tykkylumesta, valkoisina hohtavista keväthangista sekä kesällä läpi vuorokauden paistavasta auringosta ja yöttömistä öistä. Mutta tiesitkö, että syyskaudella pääset Levillä todistamaan yltäkylläistä luonnon värinäytelmää? 

Syksyllä Levin kävijää ihastuttaa erityisesti kuvauksellinen ja värikäs ruska, kun pohjoisen luonto valmistautuu valon vähetessä ja lämpötilan laskiessa jälleen tulevaan talveen. Ruska käynnistyy varpukasvien maaruskana, josta väriloisto siirtyy lehtipuihin. Paras ruska-aika ajoittuu syyskuulle ja väriloisto jatkuu yleensä siihen saakka, kun lehdet tippuvat puista lokakuussa.

Levillä luonnon ihmeellistä värikylläisyyttä pääsee todistamaan usein jo ruskaa aikaisemmin, kun lumoavat revontulet ilmestyvät elokuun lopun pimeiden öiden myötä. Revontulia esiintyy syksyllä enemmän kuin talvella. Lisäksi syksy on parasta aikaa niiden nauttimiseen, kun maa on musta  ja havainnointia häiritsevä hajavalo on vähimmillään. Parhaiten revontulet havaitsee kirkkaan ja pimeän pohjoistaivaan alla. 

Luonto aloittaa talvihorroksen pakkasöiden ja vesistöjen jäätymisen myötä. Ensilumi Levillä saadaan yleensä lokakuun lopulla. Pyöräily-, vaellus- ja patikointikausi päättyy normaalisti viimeistään pysyvän lumen myötä ja on aika suunnata ajatukset jälleen kohti talviaktiviteetteja. 

Syys- ja Revontuliaktiviteetit

Levillä voit osallistua erilaisiin syys- ja revontulikauden aktiviteetteihin oman makusi mukaan joko itsenäisesti tai omatoimisesti.

Ulkoile ja retkeile tunturissa. Vuokraa paksurenkainen fatbike ja pyöräile. Ylitä itsesi seikkailupuistossa. Kokeile kelluntaa tai osallistu kokkikouluun. Ikuista revontulien heijastuminen veden pinnasta - ainutlaatuinen kerran elämässä kokemus!

Kulttuurinnälkäisille Leviltä ja lähialueelta löytyy museoita ja taidegallerioita.

  • Samiland-museo Levi Summitissa Koutalaella.
  • Särestöniemi-museo Kaukosessa, n. 49km Leviltä.
  • Galleria Raekallio Pöntsössä, n. 18km Leviltä.
  • Einari Junttila-Taidemuseo Kittilän kirkonkylällä.
  • Sirpa Alalääkkölän jatkuva näyttely Hotelli Hullu Poron aulatiloissa.

Sisäaktiviteetteja huonon sään yllättäessä tarjoavat museoiden ja näyttelyiden lisäksi Cinema Levi Summit, Lastenmaailma Inka & Niko, keilaus ja elämyskylpylä sekä kuntosalit ja ryhmäliikunta.

Syyskaudella Levillä nautitaan myös monien nimekkäiden artistien keikoista. Estradille nousevat muun muassa ikisuosikit Frederik sekä Matti ja Teppo, poptähti ABREU, Lapin legenda Lasse Hoikka & SouvaritYölintu, Anne Mattila sekä muita kuumia nimiä! Kurkkaa tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme.

Levin syyskausi jatkuu lokakuulle, jolloin voi vielä patikoida ja nauttia syystalven luonnosta ja rauhasta tuntureilla. Marraskuussa on aika suunnata puolestaan ajatukset kohti talvea Levin monipuolisten talvikauden avajaisten myötä.

Leevin Syyslomariemut

Syyslomaviikoilla Levillä leikitään, pelataan ja seikkaillaan Leevin syyslomariemujen merkeissä. Ohjelmaa perheille ja lapsille viikoilla 41-43 tiistaista lauantaihin.
Ohjelmassa mm. Tonttukoulun syyslomaretki, luontoliikuntaa, keilausta ja frisbeegolfia. Kurkkaa tarkempi ohjelma täältä.

Tervetuloa syyslomalle Leville! 

Syksyn viikko-ohjelma

Levin ruskamaraton

Syysloma-ajan tapahtumat

Hae majoitusta - syyslomaviikot levillä

Rentoudu perheen kesken tai kavereiden kanssa ja nauti revontulista sekä kuulaasta syksystä Levillä.
Katso esimerkkejä monipuolisesta majoitustarjonnasta ja poimi heti omasi!

Hae