Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Hiihtokausi huipentuu huhtikuussa Visma Ski Classics Ylläs-Levi hiihtoon. Koe itse maailmanluokan maratonhiihto parhaiden keväthankien aikaan  paikan päällä Levillä!

Huhtikuun alkupuolella hiihtokansaa hemmotellaan Ylläs-Levi -hiihdolla. Erinomaisen vastaanoton saanut Visma Ski Classics sarjan päätöstapahtuma kokoaa luistavien keväthankien aikaan samalle viivalle sekä maailman parhaat ammattihiihtäjät että tavalliset lajin harrastajat. Jälleen mukana on erityisesti kuntohiihtäjille suunniteltu lyhyempi 55 km matka.

VUODEN 2020 TAPAHTUMA PERUTTU CORONAVIRUKSEN VUOKSI!

YLLÄS-LEVI 2021 HIIHDETÄÄN 17.4.2021

Ylläs-Levi Maratonhiihto

Ylläs-Levi on järjestetty epävirallisena maratonhiihtona jo vuosia. Vuodesta 2017 alkaen Ylläs-Levi -hiihto on osa pitkien maratonhiihtojen Visma Ski Classics maailmancup-kiertuetta. Kiertueen muita osakilpailuja ovat muun muassa legendaariset Ruotsin Vasaloppet, Italian Marcialonga ja  Norjan Birkebeiner -hiihdot. Televisioitava ja hyvin myös tavallisille hiihtäjille soveltuva Ylläs-Levi hiihdetään perinteisellä tyylillä.

Visma Ski Classicsin myötä Ylläs-Levi nousi kerralla uudeksi kotimaiseksi huipputapahtumaksi massahiihtorintamalla. Muutaman asteen pikkupakkanen ja luistava lentokeli siivittävät hiihtäjien urakointia Ylläkseltä Leville Tunturi-Lapin kauniista maisemista nauttien. Maalissa iloiset hiihtäjät loistavat yhdessä kevätauringon kanssa ja kehuvat kilvan nautinnollista tapahtumaa. 

Vaihtoehtoina kaksi matkaa PeRINTEISEN HIIHTOTAVALLA

Talvikaudella 2020 Ylläs-Levi hiihtäjille tiedossa on kaksi vaihtoehtoista reittiä. Molemmat kuljettavat osallistujat Lapin ainutlaatuisen luonnon sekä kauniiden tunturi- ja kansallispuistomaisemien keskellä Ylläkseltä Leville.

Ylläs-Levi 70 km soveltuu itsensä haastamisesta kiinnostuneille aktiivihiihtäjille. Vaativa, erityisesti kilpahiihtäjille suunniteltu noin 70 kilometrin reitti kulkee Ylläsjärveltä, Äkäslompolon, Kukastunturin ja Pyhäjärven kautta Leville. Reitin varrella ylitetään kolme tunturia. Mahtavat kansallispuiston erämaamaisemat, helpommat osuudet sekä mahdollisuus porojen näkemiseen vauhdittavat matkan tekoa.

Kilpailureitti eroaa muista vastaavista pitkän matkan massahiihdoista erityisesti yhteensä yli 1000 korkeuserometrin nousujen vuoksi. Pitkät nousut ja nopeat laskut vaativat kuntoa ja tarkkaavaisuutta. Ole varovainen erityisesti laskuosuuksilla!

Myös kaudella 2020 Ylläs-Levi -vaihtoehtona on osallistujien toivoma lyhyempi ja helpompi noin 55 km reitti.

Ylläs-Levi 55 km soveltuu tavoitteellisesti harjoitteleville kuntohiihtäjille. Lyhyempi ja helpompi noin 55 kilometrin reitti kulkee Ylläksen Äkäslompolosta Levin keskustaan. Myös 55 kilometrin matka noudattaa suurimmalta osin samaa reittiä kuin pitkä matka jättäen pois alun vaativan tunturiosuuden ja lopun kovan Pyhätunturin nousun. Kukastunturin näköalapaikka säilyy sääolosuhteiden salliessa, joten Lapin huikeat maisemat palkitsevat takuulla myös leppoisemman tahdin kuntohiihtäjät.

55 km hiihdetään samana päivänä kuin itse Visma Ski Classics -kilpailu, joten myös lyhyemmällä matkalla on mahdollisuus kokea aito kansainvälisen hiihtojuhlan tunnelma. Tavoitteena on nautinnollinen hiihtotapahtuma kaikille osallistujille. Huomioi muut hiihtäjät.

70 & 55 KM kartta ja reittikuvaus

LISÄTIEDOT JA OSALLISTUMINEN

MATKA KENELLE?
Ylläs-Levi 70 km Visma Ski Classicsin pitkien matkojen ammattihiihtäjille ja -talleille
Itsensä ja muiden kilpailijoiden haastamisesta kiinnostuneille aktiivihiihtäjille
Aiempaa kisa-, massa- ja maratonhiihtokokemusta omaaville
Ylläs-Levi 55 km Tavoitteellisesti harjoitteleville itsensä haastamisesta kiinnostuneille kuntohiihtäjille
Ensimmäistä pitkän matkan massahiihtoa suunnitteleville
Matkanteosta ja tunturimamaisemista nautiskeleville

 

REKISTERÖINTIMAKSU 26.5.-9.6.2019 10.6.-31.7.2019 1.8.-31.10.2019 1.11.2019-31.1.2020 1.2.-31.3.2020 Jälki-ilmoittauttuminen
70 KM 100€ 110€ 120€ 130€ 140€ 160€
55 KM 75€ 85€ 95€ 105€ 115€ 135€

VUODEN 2020 TAPAHTUMA PERUTTU CORONAVIRUKSEN VUOKSI!

YLLÄS-LEVI 2021 HIIHDETÄÄN 17.4.2021

Visma Ski Classics Ylläs Levi-majoitus

Varaa majoitus ajoissa - keväthanget ja Visma Ski Classics keräävät Leville laajasti vierailijoita niin läheltä kuin kaukaa! 

Majoituksen varaaminen onnistuu helposti Levin Keskusvaraamon kautta. Vaihtoehtoina on esimerkiksi erilaisia mökkejä, hotelleja ja huoneistohotelleja tarpeenne mukaan. Useissa majoituskohteissa on varasto- ja huoltotilaa omille suksille sekä lauduille ja muille varusteille.

> Varaa omasi heti!

Edellä mainitut esimerkit ovat alkaen hintoja, ei sisällä lähtösiivousta eikä liinavaatteita. Huoneistoja rajoitettu määrä. Majoitustiedustelut ja -varaukset myös sähköpostilla levi@levi.fi tai puhelimella 016 639 3300. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lisätiedot Ylläs-Levi hiihdosta ja Visma Ski Classics kiertueesta:

Kuvat: Visma Ski Classics / Magnus Östh

Hae majoitusta

Hae