Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

3 syytä rakastaa Leviä

Porojen perässä

- TULIN TÄNNE ENSI kerran lautailemaan vuonna 1998, koska paikka näytti niin erilaiselta kuin Alpit. Alpeilla ei käyskentele poroja, eikä siellä ole niin paljon moottorikelkkoja, husky­ajeluja tai muuta luonnossa tapahtuvaa toimintaa kuin laskeminen.

Viimeksi vietimme täällä vaimoni ja lapseni kanssa myös uutta vuotta, ja nyt halusin näyttää heille paikan kevään valossa. Tällä kertaa aiomme mennä Game of Thrones ­ hengessä lumilinnaan, käymme joulupukin luona Rova­niemellä ja etsimme poroja. Nelivuotias on ihan innoissaan.

Tietenkin täältä on paljon muistoja. Sykähdyttävä koke­mus oli, kun menimme uuden vuoden aattona ulos ampu­maan raketteja. Samaan aikaan taivaalle nousivat revontulet. Olen nähnyt niitä monta kertaa, mutta vaimolleni ja lapselle­ni kokemus oli ensimmäinen. Se oli täydellinen ajoitus.

Christian Torstein, Kööpenhaminasta tanskasta, seitsemättä kertaa Levillä.

Hetki auringossa

- TULIMME TÄNNE kolme päivää sitten. Nyt voin jo sanoa, että parasta ovat maisemat ja ladut. Ladut ovat niin hyväkuntoisia, että siellä pärjää tällainenkin, joka hiihtää vain kerran vuodessa. Tunturissa on ihana olla, kun siellä ei ole mitään muuta kuin puhdasta luontoa. Ja ilma on niin raikasta ja hyvää hengittää.

Olen ennenkin piipahtanut Levillä Ylläkseltä käsin, mutta nyt lomailemme täällä viikon mökissä Kätkäjärven rannalla. Yhtenä päivänä hiihdimme järven rantaa pitkin latukahvilaan. Siinä pihalla oli pikkuisen loiva rinne, niin kuin katsomo järvelle päin. Istahdimme siihen juomaan kahvia auringonpaisteeseen. Jostain kaukaa kuului mootto­rikelkan hurinaa ja ihmiset puhuivat rauhallisella äänellä. Oli hiljaista ja kaunista.

Teija Heinonen, Sastamalasta Etelä­-Suomesta, ensimmäistä kertaa Levillä.

Rinteiden kutsu

- OLEN KÄYNYT Levillä vuodesta 2000, jolloin hankimme täältä viikko­osakkeen mökistä. Se on käytössämme kuuden viikon välein. Sitä ennen meillä oli mökki Itävallassa ja en­nen sitä taas Rukalla Kuusamossa vuodesta 1967 alkaen.

Yleensä me vain laskettelemme, kesäisin pyöräilemme. Talvisin menemme vaimoni kanssa parhaimmillaan aa­muyhdeksältä rinteeseen ja lähdemme pois vasta kuudelta illalla. Laskettelemme myös lasteni kanssa, he ovat joskus laskeneet myös kilpaa.

Täällä on ihan hyvät rinteet. Koillisrinteet ovat suosik­kini. Kutosrinteessä on jonkin verran haastettakin.

Kun olimme täällä ensimmäistä kertaa, hiihtobussi vei meidät rinteestä mökille asti ja kuski sanoi, että soittakaa, kun lähdette pois, niin he tulevat noutamaan meidät. Se oli aika hyvää palvelua.

Pentti Viljanen, Nummelasta Etelä-Suomesta, 35. kertaa Levillä.