Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

3 syytä rakastaa Leviä

Mikä Levissä sykähdyttää? Kysyimme kolmelta matkailijalta kylän raitilla.

Porojen perässä

- TULIN TÄNNE ENSI kerran lautailemaan vuonna 1998, koska paikka näytti niin erilaiselta kuin Alpit. Alpeilla ei käyskentele poroja, eikä siellä ole niin paljon moottorikelkkoja, husky­ajeluja tai muuta luonnossa tapahtuvaa toimintaa kuin laskeminen.

Viimeksi vietimme täällä vaimoni ja lapseni kanssa myös uutta vuotta, ja nyt halusin näyttää heille paikan kevään valossa. Tällä kertaa aiomme mennä Game of Thrones ­ hengessä lumilinnaan, käymme joulupukin luona Rova­niemellä ja etsimme poroja. Nelivuotias on ihan innoissaan.

Tietenkin täältä on paljon muistoja. Sykähdyttävä koke­mus oli, kun menimme uuden vuoden aattona ulos ampu­maan raketteja. Samaan aikaan taivaalle nousivat revontulet. Olen nähnyt niitä monta kertaa, mutta vaimolleni ja lapselle­ni kokemus oli ensimmäinen. Se oli täydellinen ajoitus.

Christian Torstein, Kööpenhaminasta tanskasta, seitsemättä kertaa Levillä.

Hetki auringossa

- TULIMME TÄNNE kolme päivää sitten. Nyt voin jo sanoa, että parasta ovat maisemat ja ladut. Ladut ovat niin hyväkuntoisia, että siellä pärjää tällainenkin, joka hiihtää vain kerran vuodessa. Tunturissa on ihana olla, kun siellä ei ole mitään muuta kuin puhdasta luontoa. Ja ilma on niin raikasta ja hyvää hengittää.

Olen ennenkin piipahtanut Levillä Ylläkseltä käsin, mutta nyt lomailemme täällä viikon mökissä Kätkäjärven rannalla. Yhtenä päivänä hiihdimme järven rantaa pitkin latukahvilaan. Siinä pihalla oli pikkuisen loiva rinne, niin kuin katsomo järvelle päin. Istahdimme siihen juomaan kahvia auringonpaisteeseen. Jostain kaukaa kuului mootto­rikelkan hurinaa ja ihmiset puhuivat rauhallisella äänellä. Oli hiljaista ja kaunista.

Teija Heinonen, Sastamalasta Etelä­-Suomesta, ensimmäistä kertaa Levillä.

Rinteiden kutsu

- OLEN KÄYNYT Levillä vuodesta 2000, jolloin hankimme täältä viikko­osakkeen mökistä. Se on käytössämme kuuden viikon välein. Sitä ennen meillä oli mökki Itävallassa ja en­nen sitä taas Rukalla Kuusamossa vuodesta 1967 alkaen.

Yleensä me vain laskettelemme, kesäisin pyöräilemme. Talvisin menemme vaimoni kanssa parhaimmillaan aa­muyhdeksältä rinteeseen ja lähdemme pois vasta kuudelta illalla. Laskettelemme myös lasteni kanssa, he ovat joskus laskeneet myös kilpaa.

Täällä on ihan hyvät rinteet. Koillisrinteet ovat suosik­kini. Kutosrinteessä on jonkin verran haastettakin.

Kun olimme täällä ensimmäistä kertaa, hiihtobussi vei meidät rinteestä mökille asti ja kuski sanoi, että soittakaa, kun lähdette pois, niin he tulevat noutamaan meidät. Se oli aika hyvää palvelua.

Pentti Viljanen, Nummelasta Etelä-Suomesta, 35. kertaa Levillä.

arkisto

Levin vuosi

03.10.2019 Tutustu Levin tapahtumiin.

5 x tekemistä lomalle

02.10.2019 Jotkin kohteet on vain pakko koea. Listasimme viisi ehdotonta kohdetta aloittelevalle retkeilijälle. Viihtyvät näissä kokeneetkin seikkailijat.

Melo mielenmaisemaan

02.10.2019 Tekeekö mielesi vesille? Esittelemme kolme Levin parasta melontakohdetta!

5 x hyvää yötä

02.10.2019 Näissä Levin majoituspaikoissa vietät takuulla ikimuistoisen yön.

Laskijan paratiisi

02.10.2019 Kokeneiden laskijoiden suosimat länsirinteet avautuvat pian uudessa asussa.

Oikealla raiteella

02.10.2019 Leville pääset helposti ja mukavasti myös raiteita pitkin. Tässä kuusi syytä hypätä junaan.

3 x Levin värit

01.10.2019 Tiedä, tunne, toimi!

Kuin elokuvissa

01.10.2019 Levin lähellä on kuvattu useita menestyselokuvia. Pyysimme kolmen leffan kuvauksiin osallistunutta Jari ”Kide” Kiiskistä vinkkaamaan kuvauspaikat, joissa voi uppoutua elokuvien tunnelmaan.

Lempeissä löylyissä

13.09.2019 Levillä on mökkisaunat mukaan laskettuna yli 2000 saunaa. Kenen tahansa varattavissa olevia tilaus­saunojakin kymmenkunta. Löylyä voi heittää niin vanhassa tukkikämpässä, tunturin näköalapaikalla kuin järvenselällä seilaavalla saunalautalla.

Revontulten metsästäjät

12.09.2019 Englantilainen Paul Swallow ja puolalainen Agnieszka Olek jättivät vanhan elämänsä Lontoossa ja muuttivat Leville revontuliyrittäjiksi. Tällainen on heidän täydellinen päivänsä Levillä.

Juokse porosein

12.09.2019 Riikka Kenttälä tietää millaista on elää sopusoinnussaLapin luonnon – ja porojen kanssa. Nuori yrittäjä on 13-vuotiaasta näyttänyt myös vieraille, miltä tuntuu istua poron kyydissä ja nähdä Levin maisemien vaihtuvan.

Ryhmä hau

11.09.2019 Levillä on 500 huskya ja muuta vetokoiraa. Hyppää niiden kyytiin!

Näin pukeudut pakkasella

11.09.2019 20 vuotta hiihdonopettajana työskennellyt Miia Ritola neuvoo, miten Levillä kannattaa pukeutua, kun maassa on lunta ja mittari näyttää miinusta.

Miten elämys syntyy?

11.09.2019 Mettänväen Jukka Laapotti on tottunut palvelemaan ihmisiä, joilla on varaa valita vain parasta. Ikimuistoisimmat elämykset syntyvät kuitenkin asioista, joille ei voi laittaa hintalappua.