Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Muotiin ja sisustukseen keskittyvän MiAnn’s-blogin perustajat, siskokset Miia ja Annukka, saivat LeviDaysilta erikoisen haasteen. Halusimme tietää, miten lappilaiset vaatteet, asusteet ja sisustustuotteet yhdistyisivät urbaaniin city-lookiin. Tytöt ottivat innolla haasteen vastaan ja lopputuloksen näette tässä.

– Erityisen hauskan tehtävästä teki se, että perinteinen lappilainen tyyli on niin erilainen kuin omamme, vaikka itsekin olemme Pohjois-Suomesta kotoisin, blogin muotivastavaa Annukka kuvailee.

– Niin, korkeintaan se näkyy paksumpina vaatteina, kun täällä pohjoisessa on niin kylmä, Miia nauraa.

– Itse huomasin kuitenkin kuvausten aikana, että mukana oli paljon sellaisia asuja ja tavaroita, joita voisin hyvin yhdistää omaan tyyliini, jatkaa Miia, joka on blogin sisustuspäivitysten takana.

Mikä tekee Lapin?

Tyttöjen mielestä lappilaiselle tyylille ominaista ovat materiaalien, kuten karvan ja villan käyttö, erilaiset lappilaiset kuviot ja lämpö.

– Lämpö on fiilistä, mutta ihan konkreettistakin. Rakastuin kuvauksissa käyttämiini hylkeennahkakenkiin, jotka olivat aivan ihanan lämpöiset ja kauniit jalassa. Taitavat löytyä minun vaatekaapistani ensi talvena, Miia suunnittelee.

Annukka taas tykästyi punaiseen luuhkaan, perinteiseen lappilaiseen viittaan.

– Käytän itse aika hillitysti värejä ja yllätyin, miten kivalta punainen väri näytti päällä.

Lappilainen viitta

Harrastuksesta työ

Miannss.blogspot.fi-osoitteessa toimiva blogi on perustettu vuonna 2013 ja sen tarkoituksena oli alun perin toimia kanavana, jonka kautta tytöt pystyivät jakamaan omia sisustus- ja muoti-ideoitaan muille.

– Blogista tämä alkoi, mutta olemme saaneet niin paljon hyvää palautetta lukijoiltamme, että suunnittelemme jo yhteisen yrityksen perustamista, Miia paljastaa.

Lisää tyttöjen tyylistä, suunnitelmista ja tunnelmista projektin aikana voit lukea MiAnns’s-blogista.

Hylkeennahkakengät

ANNUKKA RÄISÄNEN, 26.

Markkinoinnin opiskelija Oulun yliopistossa. Muodin rakastaja, malli sekä stailaaja blogin muotipäivitysten takana.

Tyyli: moderni, yksinkertainen, selkeä.  

MIIA RÄISÄNEN, 28.

Rakennusinsinööri ja sisustaja. Blogin sisustusvastaava ja taiteilija, joka maalaa blogissakin esiteltyjä tauluja tilaustyönä.

Tyyli: Raikas, skandinaavinen, pelkistetty. 

Tuotetiedot

  • Päähineet, ruskeat lapaset, poronsarvi ja porontalja: Wood Jewel Levi, keskustassa
  • Noitarumpu: Ebba & Erkki, keskustassa
  • Hylkeennahkakengät ja luuhka: Majatalo Jurtta, Rautuskylä
  • Vaaleat lapaset ja villasukat: paikallista käsityötä, Levin joulutori

Laura Hyle // Linda Sainio

Lue tyttöjen blogipostaus

arkisto

Levi numeroina

29.12.2016 Levi - Kittilä67°47′03″N, 24°51′22″E

Sisupussi

29.12.2016 Laura Peippo on 25-vuotias Levi Wellness Clubin omistaja. Hän on myös nainen, joka sai burn outin 21-vuotiaana ja keksi, että ihmiset haluavat kantaa pöllejä tunturiin.

Hyvän kierre

29.12.2016 Lappi on täynnä taianomaisia tarinoita. Niin kuin matkailuyrittäjä Raiski Palosaaren ihmeellinen elämä.

Näin valitset hyvät laskettelusukset

29.12.2016 Vinkkien antajana Suomen menestynein alppihiihtäjä ja olympiamitalisti Tanja Poutiainen-Rinne.

Latu auki

29.12.2016 Visma Ski Classics -kiertueen finaali järjestetään ensimmäistä kertaa Levillä. Huiput ja harrastajat mahtuvat samalle ladulle.

Aarre Ounasjoen rannalla

18.02.2015 Reissasipa Levillä työ-, kaveri- tai perheporukalla, kokemus on aina yhtä ikimuistoinen. Laadukkaita majoitus-, kokous- ja ruokailupalveluita matkaajille tarjoaa muun muassa Levin ”maaginen mummola” – kannattaa tutustua!

Revontulihälytys annettu!

28.10.2014 Lapin vetovoimassa on yksi eksoottinen elementti ylitse muiden: revontulet. Ennen niitä oli vaikea ennustaa, mutta nyt on toisin.

Levi on minulle koti

28.10.2014 ”Pyrin laskemaan smuutisti sekä ennen kaikkea tyylikkäästi ja virheet minimoiden. Ensimmäiseen flättireiliin tein 240 sisään ja 450 ulos, ensimmäisestä hypystä oikealle 900 tailgrabilla, toisesta hyppyristä fakie wobble 900 safety grab, seuraavaan reiliin nosebutter 270 sisään ja 270 ulos ja viimeisenä radalla olleeseen waterfalliin switch lipslide 450 ulos.”

Ei mikään tavanomainen lomakohde

28.10.2014 Only in Lapland – The North of Finland -hanke on tarina siitä, kuinka lappilainen epätavallisuus jalostui matkailuvaltiksi.

Kaikki, mitä emme (Levin) golfista tienneet

28.10.2014 Mitä vastasivat Levi Golfin toimitusjohtaja ja kenttämestari kysymystulvaan, joka syntyi, kun klubirakennukseen päästettiin joukko golfia ihmetteleviä LeviDaysin toimittajia?

Viiden tähden vauhtielämys

28.10.2014 Paukkupakkanen, ulkotuli, höyryävä mehumuki. Innostus, joka tuntuu sykkeennousuna, näkyy nauruna ja kuuluu puheensorinana. Hämärtyvä talvipäivä, valaistu ajorata taustalla – seuraava kierros kutkuttaa jo. Tervetuloa hullaantumaan ice kartingiin!

Tunturin villit asukit

28.10.2014 Lapin luonnossa elää lukuisia eri villieläinlajeja, jotka tosin rakastavat omaa rauhaansa niin paljon, etteivät eksy ihmisten silmien eteen. Mutta jos olet tarkkana ja onnekas, saa- tat nähdä yksittäisen tassun jäljen tai vanhan pesän jäänteet luonnossa kulkiessasi.

Terveisiä Levin Official Partner -yhteistyökumppaneilta!

28.10.2014 Annetaan puheenvuoro Levin virallisille yhteistyökumppaneille.

Ähkyvaara! – Taio Lapin maut kotiisi

28.10.2014 Päätin kokeilla osaisinko minä, ihan tavallinen kotiäiti, tehdä kokonaisen lappilaisen aterian, jonka kehtaisin myös tarjota ystävilleni.