Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Inspiraatiota Suomen Lapista

Esittelyssä Levin Official Partner Haltin upea mallisto, olkaa hyvä. Suunnittelufilosofiaa ja kauden trendejä valottaa malliston pääsuunnittelija Martti Kellokumpu.

Mistä asioista haitte inspiraatiota malliston suunnitteluprosessiin?

Halti on jo useamman sesongin ajan ammentanut insipiraatiota brändille läheisestä Suomen Lapista. Olemme aikoinaan olleet turhan varovaisia tuomaan lappilaisuutta esille, mutta vientimarkkinoiden merkityksen kasvettua on eksoottinen ja kaukainen Lappi ylivertainen erottautumiskeino kilpailijoihin nähden. Emme siis niinkään joka sesonki teemoita mallistoa uusiksi, vaan haluamme pitkäjänteisesti rakentaa Haltin identiteettiä.

Vaikuttaako asiakkailta saatu palaute suunnitteluprosessiinne?

Kyllä vaikuttaa, ja entistä enemmän tulemme panostamaan sekä kauppias- että kuluttajapalautteen hyödyntämiseen. Keräämme tietoa aktiivisesti asiakkailtamme, ja saamme suoraa palautetta kuluttajilta. Kaiken palautteen pyrimme myös ottamaan huomioon. Tärkeää on myös osata arvottaa palaute ja hyödyntää sitä oikealla tavalla. Myös eri alojen ammattilaiset, alppi- ja maasto- hiihtäjät, eräoppaat ja muut outdoor-alan asiantuntijat, tuottavat meille paljon palautetta käyttötesteistä.

Mitkä asiat nousivat esiin suunnitteluprosessin aikana, mitkä ovat esimerkiksi talven trendit vapaa-ajan pukeutumisessa?

Puhtaat raikkaat värit ja mustavalkoisuus. Vaikka katupukeutumisessa ollaan oltu menossa kohti neutraalimpia värejä, kirkkaat värit – jopa neon – pitävät edelleen pintansa etenkin lasketteluvaatteissa, markkina-alueesta riippumatta. Myös uudet kangasstruktuurit, denim ja villamainen pinta tulevat näkymään.

Mitä asioita mallistossa haluttiin erityisesti korostaa?

Toiminnallisesti ollaan mielestäni tultu kehityksessä hetkelliseesti lakipisteeseen. Alkaa olla pikemminkin tarve karsia turhia ominaisuuksia, jotta asuista saataisiin helpompia ja mukavampia käyttää. Tietenkin materiaalien hengittävyys, joustavuus ja vedenpitävyys ovat edelleen perusasioita, joiden pitää olla riittävän hyvällä tasolla. Kuoseissa ja tyyleissä haluamme kertoa suomalaisesta taustastamme. Selkeys, vaikkakin myös runsaita värikkäitä pintoja, on käytössä. Uusina vaihtoehtoina haluamme tarjota juuri denim- ja villajäljitelmäkankaita.

Lopuksi, millä kolmella sanalla kuvaisit mallistoanne kokonaisuudessaan?

Pirteä, ihana ja luotettava.

JOHANNA STILL // HALTI

arkisto

Levi numeroina

29.12.2016 Levi - Kittilä67°47′03″N, 24°51′22″E

Sisupussi

29.12.2016 Laura Peippo on 25-vuotias Levi Wellness Clubin omistaja. Hän on myös nainen, joka sai burn outin 21-vuotiaana ja keksi, että ihmiset haluavat kantaa pöllejä tunturiin.

Hyvän kierre

29.12.2016 Lappi on täynnä taianomaisia tarinoita. Niin kuin matkailuyrittäjä Raiski Palosaaren ihmeellinen elämä.

Näin valitset hyvät laskettelusukset

29.12.2016 Vinkkien antajana Suomen menestynein alppihiihtäjä ja olympiamitalisti Tanja Poutiainen-Rinne.

Latu auki

29.12.2016 Visma Ski Classics -kiertueen finaali järjestetään ensimmäistä kertaa Levillä. Huiput ja harrastajat mahtuvat samalle ladulle.

Aarre Ounasjoen rannalla

18.02.2015 Reissasipa Levillä työ-, kaveri- tai perheporukalla, kokemus on aina yhtä ikimuistoinen. Laadukkaita majoitus-, kokous- ja ruokailupalveluita matkaajille tarjoaa muun muassa Levin ”maaginen mummola” – kannattaa tutustua!

Revontulihälytys annettu!

28.10.2014 Lapin vetovoimassa on yksi eksoottinen elementti ylitse muiden: revontulet. Ennen niitä oli vaikea ennustaa, mutta nyt on toisin.

Levi on minulle koti

28.10.2014 ”Pyrin laskemaan smuutisti sekä ennen kaikkea tyylikkäästi ja virheet minimoiden. Ensimmäiseen flättireiliin tein 240 sisään ja 450 ulos, ensimmäisestä hypystä oikealle 900 tailgrabilla, toisesta hyppyristä fakie wobble 900 safety grab, seuraavaan reiliin nosebutter 270 sisään ja 270 ulos ja viimeisenä radalla olleeseen waterfalliin switch lipslide 450 ulos.”

Bloggarit tulikokeessa

28.10.2014 Muotiin ja sisustukseen keskittyvän MiAnn’s-blogin perustajat, siskokset Miia ja Annukka, saivat LeviDaysilta erikoisen haasteen. Halusimme tietää, miten lappilaiset vaatteet, asusteet ja sisustustuotteet yhdistyisivät urbaaniin city-lookiin. Tytöt ottivat innolla haasteen vastaan ja lopputuloksen näette tässä.

Ei mikään tavanomainen lomakohde

28.10.2014 Only in Lapland – The North of Finland -hanke on tarina siitä, kuinka lappilainen epätavallisuus jalostui matkailuvaltiksi.

Kaikki, mitä emme (Levin) golfista tienneet

28.10.2014 Mitä vastasivat Levi Golfin toimitusjohtaja ja kenttämestari kysymystulvaan, joka syntyi, kun klubirakennukseen päästettiin joukko golfia ihmetteleviä LeviDaysin toimittajia?

Viiden tähden vauhtielämys

28.10.2014 Paukkupakkanen, ulkotuli, höyryävä mehumuki. Innostus, joka tuntuu sykkeennousuna, näkyy nauruna ja kuuluu puheensorinana. Hämärtyvä talvipäivä, valaistu ajorata taustalla – seuraava kierros kutkuttaa jo. Tervetuloa hullaantumaan ice kartingiin!

Tunturin villit asukit

28.10.2014 Lapin luonnossa elää lukuisia eri villieläinlajeja, jotka tosin rakastavat omaa rauhaansa niin paljon, etteivät eksy ihmisten silmien eteen. Mutta jos olet tarkkana ja onnekas, saa- tat nähdä yksittäisen tassun jäljen tai vanhan pesän jäänteet luonnossa kulkiessasi.

Terveisiä Levin Official Partner -yhteistyökumppaneilta!

28.10.2014 Annetaan puheenvuoro Levin virallisille yhteistyökumppaneille.

Ähkyvaara! – Taio Lapin maut kotiisi

28.10.2014 Päätin kokeilla osaisinko minä, ihan tavallinen kotiäiti, tehdä kokonaisen lappilaisen aterian, jonka kehtaisin myös tarjota ystävilleni.