Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Inspiraatiota Suomen Lapista

Esittelyssä Levin Official Partner Haltin upea mallisto, olkaa hyvä. Suunnittelufilosofiaa ja kauden trendejä valottaa malliston pääsuunnittelija Martti Kellokumpu.

Mistä asioista haitte inspiraatiota malliston suunnitteluprosessiin?

Halti on jo useamman sesongin ajan ammentanut insipiraatiota brändille läheisestä Suomen Lapista. Olemme aikoinaan olleet turhan varovaisia tuomaan lappilaisuutta esille, mutta vientimarkkinoiden merkityksen kasvettua on eksoottinen ja kaukainen Lappi ylivertainen erottautumiskeino kilpailijoihin nähden. Emme siis niinkään joka sesonki teemoita mallistoa uusiksi, vaan haluamme pitkäjänteisesti rakentaa Haltin identiteettiä.

Vaikuttaako asiakkailta saatu palaute suunnitteluprosessiinne?

Kyllä vaikuttaa, ja entistä enemmän tulemme panostamaan sekä kauppias- että kuluttajapalautteen hyödyntämiseen. Keräämme tietoa aktiivisesti asiakkailtamme, ja saamme suoraa palautetta kuluttajilta. Kaiken palautteen pyrimme myös ottamaan huomioon. Tärkeää on myös osata arvottaa palaute ja hyödyntää sitä oikealla tavalla. Myös eri alojen ammattilaiset, alppi- ja maasto- hiihtäjät, eräoppaat ja muut outdoor-alan asiantuntijat, tuottavat meille paljon palautetta käyttötesteistä.

Mitkä asiat nousivat esiin suunnitteluprosessin aikana, mitkä ovat esimerkiksi talven trendit vapaa-ajan pukeutumisessa?

Puhtaat raikkaat värit ja mustavalkoisuus. Vaikka katupukeutumisessa ollaan oltu menossa kohti neutraalimpia värejä, kirkkaat värit – jopa neon – pitävät edelleen pintansa etenkin lasketteluvaatteissa, markkina-alueesta riippumatta. Myös uudet kangasstruktuurit, denim ja villamainen pinta tulevat näkymään.

Mitä asioita mallistossa haluttiin erityisesti korostaa?

Toiminnallisesti ollaan mielestäni tultu kehityksessä hetkelliseesti lakipisteeseen. Alkaa olla pikemminkin tarve karsia turhia ominaisuuksia, jotta asuista saataisiin helpompia ja mukavampia käyttää. Tietenkin materiaalien hengittävyys, joustavuus ja vedenpitävyys ovat edelleen perusasioita, joiden pitää olla riittävän hyvällä tasolla. Kuoseissa ja tyyleissä haluamme kertoa suomalaisesta taustastamme. Selkeys, vaikkakin myös runsaita värikkäitä pintoja, on käytössä. Uusina vaihtoehtoina haluamme tarjota juuri denim- ja villajäljitelmäkankaita.

Lopuksi, millä kolmella sanalla kuvaisit mallistoanne kokonaisuudessaan?

Pirteä, ihana ja luotettava.

JOHANNA STILL // HALTI

arkisto

Huskymies

28.10.2014 Kun Reijo Jääskeläinen 70-luvulla innostui huskyista, hän tuskin arvasi, että harrastus muuttuisi elämäntyöksi ja kuljettaisi hänet maailmankolkkiin, joiden olemassaolosta harva edes tietää.

Laukku pakattuna?

28.10.2014 Tämä on sinulle, joka suunnittelet Levin matkaa ja tuskailet matkalaukkusi sisällön kanssa – mitä pakata mukaan ja mitä ei?

World Cup Levi – tarina tahdonvoimasta

28.10.2014 Kansainvälisen tason alppihiihtotapahtumia ei voi järjestää pienessä, syrjäisessä Suomessa, jossa ei ole edes kunnon vuoria. Jos leviläiset ajattelisivat noin yksioikoisesti, ei Levin maailmancup olisi koskaan nähnyt päivänvaloa.

Hyvä näin

28.10.2014 Kun Tanja Poutiainen keväällä 2014 ilmoitti lopettavansa menestyksekkään uransa, taisi kaikille olla selvää, ettei hän jäisi pyörittelemään peukaloitaan. Minua kiinnosti tietää, millaiseksi Tanjan seuraava ura muodostuu, ja mitä hän ottaa mukaansa edellisestä. Toki keskustelimme myös jalkapallosta.

Loma Etelässä

19.09.2014 Etelärinteet ovat olleet jo kauan monien Levin kävijöiden suosikkeja. Tällä kaudella niillä voi lasketella ja lautailla entistä paremmissa olosuhteissa. Otimme selvää, mitä uutta alueelle onkaan tulossa.

Ahmatunturin kupeessa

01.09.2014 Levillä pohjoisen vähemmistökulttuurin vaikutus näkyy usealla tavalla, vaikka varsinaiselle saamelaisalueelle on Kittilästä matkaa vielä tovi.

Vastuullista kaivostoimintaa

01.09.2013 Agnico Eagle Mines Limitedin kestävän kehityksen ja ympäristöasioiden johtaja Louise Grondin on vaikuttunut siitä, ettei Suomessa ole tarvinnut vakuutella ketään luonnon merkityksestä.

Auttava duo

01.09.2013 Elina Mikkola ja Petteri Lakso muodostavat tarvittaessa ketterän työparin.

Miksi pakkanen paukkuu ja lumi narskuu kenkien alla?

01.09.2013 Talvi. Pidit tai et, se on. Joskus tuntuu siltä, että näillä leveysasteilla talvi on vallalla suurimman osan vuodesta. Tarkistetaan se ja pari muuta kyseiseen vuodenaikaan liittyvää myyttiä.

Vapaus ja vauhti - Hurmaavat telemarkissa

01.09.2013 Etsitkö monipuolista talvilajia, jossa yhdistyy laskettelun vauhti, murtsikan nautiskelu ja hiihtovaelluksen rauha? Kaipaatko hissireittien ulkopuolelle ja kaihoat takamaaston umpihangille, minne muut eivät ole vielä löytäneet? Tätä kaikkea tarjoaa telemark.

Vapaana virtaavat elämykset

15.05.2013 Vesi liplattaa kanootin alla, auringon säteet lämmittävät ja luonnon äänet tuovat hymyn kasvoille. Hiljaisuuden rikkoo huudahdus: tuolla ui hirvi!

Kiinni kalastamiseen

15.05.2013 Nyt on toimittaja kovan paikan edessä – On osoitettava esimerkkiä lehden teeman mukaisesta uusien harrastusten kokeilemisesta. Kalastus on minulle täysin vieras laji, joten viehettä vesille!

Eka kertaa ratsastamaan?

15.05.2013 Heppatytöt ovat ihan oma lukunsa, mutta monen muunkin mielestä ratsastus kuuluu harrastuksiin, joita haluaisi joskus kokeilla. Miksi sitä kannattaa Levin reissulla testata, vaikka eka kertaa?

Värien leimua taivaalla

19.09.2012 Revontulet eivät johdu siitä, että kuolleiden sielut pelaisivat taivaalla mursun pääkallolla.