Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levin lähellä on kuvattu useita menestyselokuvia. Pyysimme kolmen leffan kuvauksiin osallistunutta Jari ”Kide” Kiiskistä vinkkaamaan kuvauspaikat, joissa voi uppoutua elokuvien tunnelmaan.

Napapiirin Sankarit 2

Ohjaaja – Teppo Airaksinen
Ensi-ilta – 2015

UTSUVAARA

- Levin Ympärystien ja Utsuvaaran­tien risteyksessä kuvattiin kohtaus, jossa päähenkilöiden auto (rekis­terinumero LER­-551) törmää rek­kaan. Levi Rally Centerin yrittäjä Jani Ylipahkala murskasi auton edellisenä päivänä traktorilla.

HOTEL LEVI PANORAMA

- Elokuvassa on monta kohtausta, jotka on kuvattu Panorama­hotellin aulassa, baarissa ja katolla. Muistan, että kuvauspäivinä satoi ja oli kova tuuli, yhdessä vaiheessa hotellin katolle laitetut valot piti laittaa köysillä kiinni, että ne eivät lennä tuulen mukana alas.

Mestari Cheng

Ohjaaja – Mika Kaurismäk
iEnsi-ilta – syyskuu 2019

AUTTON KAUPPA, RAATTAMA

- Raattaman kyläkauppa, ravintola ja bensa­asema ovat elokuvassa keskeisessä roolissa. Niissä on aidon kaurismäkeläinen tunnelma, aika tuntuu seisahtaneen. Kun sinne ajaa, kannattaa ostaa jäätelö tai kahvi kyläkaupasta, istua penkille ja katsella kylän meininkiä. Kuulin, että kauppaan ollaan puuhaamassa pientä museota elokuvan kuvauksista, filmiyhtiö oli luvannut teettää ja toimittaa museoon valokuvia.

PALLASJÄRVI

- Pallasjärven veneenlaskupaikalla kuvat­tiin kohtaus, jossa elokuvan mieskolmikko lähtee viettämään iltaa kelluvalla lautalla. Kuvaushetkellä oli 25 astetta lämmintä, järven pinta oli tyyni ja haitarimusiikki soi. Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen pyyh­kivät molemmat kyyneliä sen kohtauksen jälkeen, paikassa ja hetkessä oli jotain niin maagista. Elokuvan kiinalaistähti Chu Pak Hong sanoi kuvausten jälkeen, ettei ole kos­kaan itkenyt yhdenkään elokuvan kuvausten lopussa, mutta täällä tuli tunteet pintaan.

Snow Flower

Ohjaaja – Kojiro Hashimoto (Japani)
Ensi-ilta – 2019

HOTELLI TAIVAANVALKEAT

- Elokuva kertoo japanilaisesta, vakavasti sairaasta naisesta, joka matkustaa Suomeen nähdäkseen revontulet. Romanttista elokuvaa ku­vattiin pari viikkoa Taivaanvalkeiden sisä­ ja ulkopuolella. Erityisen hieno oli kohtaus, joka kuvattiin rantasaunan lähellä Ounasjoella. Jäähän upotettiin valo rinki, jonka sisällä pääpari halasi samalla, kun revontulet loimusivat taivaalla.

Kuin elokuvissa

Kide Adventure»

arkisto

Levin vuosi

03.10.2019 Tutustu Levin tapahtumiin.

5 x tekemistä lomalle

02.10.2019 Jotkin kohteet on vain pakko koea. Listasimme viisi ehdotonta kohdetta aloittelevalle retkeilijälle. Viihtyvät näissä kokeneetkin seikkailijat.

Melo mielenmaisemaan

02.10.2019 Tekeekö mielesi vesille? Esittelemme kolme Levin parasta melontakohdetta!

5 x hyvää yötä

02.10.2019 Näissä Levin majoituspaikoissa vietät takuulla ikimuistoisen yön.

Laskijan paratiisi

02.10.2019 Kokeneiden laskijoiden suosimat länsirinteet avautuvat pian uudessa asussa.

Oikealla raiteella

02.10.2019 Leville pääset helposti ja mukavasti myös raiteita pitkin. Tässä kuusi syytä hypätä junaan.

3 x Levin värit

01.10.2019 Tiedä, tunne, toimi!

3 syytä rakastaa Leviä

01.10.2019 Mikä Levissä sykähdyttää? Kysyimme kolmelta matkailijalta kylän raitilla.

Lempeissä löylyissä

13.09.2019 Levillä on mökkisaunat mukaan laskettuna yli 2000 saunaa. Kenen tahansa varattavissa olevia tilaus­saunojakin kymmenkunta. Löylyä voi heittää niin vanhassa tukkikämpässä, tunturin näköalapaikalla kuin järvenselällä seilaavalla saunalautalla.

Revontulten metsästäjät

12.09.2019 Englantilainen Paul Swallow ja puolalainen Agnieszka Olek jättivät vanhan elämänsä Lontoossa ja muuttivat Leville revontuliyrittäjiksi. Tällainen on heidän täydellinen päivänsä Levillä.

Juokse porosein

12.09.2019 Riikka Kenttälä tietää millaista on elää sopusoinnussaLapin luonnon – ja porojen kanssa. Nuori yrittäjä on 13-vuotiaasta näyttänyt myös vieraille, miltä tuntuu istua poron kyydissä ja nähdä Levin maisemien vaihtuvan.

Ryhmä hau

11.09.2019 Levillä on 500 huskya ja muuta vetokoiraa. Hyppää niiden kyytiin!

Näin pukeudut pakkasella

11.09.2019 20 vuotta hiihdonopettajana työskennellyt Miia Ritola neuvoo, miten Levillä kannattaa pukeutua, kun maassa on lunta ja mittari näyttää miinusta.

Miten elämys syntyy?

11.09.2019 Mettänväen Jukka Laapotti on tottunut palvelemaan ihmisiä, joilla on varaa valita vain parasta. Ikimuistoisimmat elämykset syntyvät kuitenkin asioista, joille ei voi laittaa hintalappua.