Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Lähiraaka-aineita hyödyntävissä ravintola-annoksissa maistuu Lapin luonto.

1. Hirvi maistuu metsältä

- KOTA-RAVINTOLAN menu vaihtelee sen mukaan, mitä raaka-aineita olemme saaneet. Kaikki ainekset tulevat 150 kilometrin sisältä. Keräämme yrttejä, marjoja ja syötäviä kukkia, käytän ruuissani esimerkiksi paljon siankärsämöä ja mesiangervoa. Kalaa ja kuningasrapua saamme suoraan Jäämeren siimakalastajilta ja riistaa metsästäjiltä, härkää ja lammasta läheisiltä farmeilta.

Haluan pitää maut intensiivisinä ja puhtaina. Ruuasta maistaa, onko se tehty rakkaudella. Ruokaa tehdessä pitää koko ajan maistaa: juuresten ja yrttien makuun vaikuttaa aina se, missä maaperässä ne ovat kasvaneet, ja jokainen kala ja eläin on yksilö.

Rakkaudella ja viimeisen päälle tehty ruoka tekee syöjänsä onnelliseksi.

Sami Salonen / Kota

Tee varaus: 020 798 3470

2. Esillepano on osa kokemusta

- JÄNGÄLLÄ-RAVINTOLA tuo lappilaista ruokaperinnettä tähän päivään.Keskitymme puhtaisiin makuihin ja lähiruokaan. Poronliha tulee Raattamasta ja villisika Kittilän Kaukosesta. Syksyisin ostamme sieniä ja marjoja paikallisilta. Käytämme marjoja paljon: ne ovat maailman mittakaavassakin uniikki raaka-aine. Mistään muualta ei saa niin puhtaita marjoja kuin Lapista.

Esillepano on tärkeää. Kampasimpukka-annoksemme on paitsi maukas myös kaunis. Siinä on voimakkaita makuja ja tekstuureja.

Simpukkamme sukelletaan Jäämerestä, ne tulevat meille elävinä ja avataan ja paistetaan vasta, kun asiakas on tehnyt tilauksen. Tuoreen kampasimpukan maku on raikas ja aavistuksen kermainen. Sitä ei pakastesimpukoissa ole.

Sampsa Turtiainen / Jängällä

Tee varaus: info@jangalla.fi, 044 0860 090 

3. Vuodenkierto kertoo tarinan

- HALUAMME TEHDÄ sesonkimenuja, joissa näkyy paikallinen vuodenkierto ja sen raaka-aineet. Sesonki tuo ruuan ympärille tarinan, jota on helppo kertoa myös asiakkaille. Korvasienet on kerätty täältä läheltä, mutta Lapissa Jäämeren kuningasravutkin ovat lähiruokaa. Huomenna menemme keräämään jäkälää läheisistä kivenkoloista, joihin porot eivät yllä. Kun jäkälät pestään ja friteerataan, ne voi syödä.

Kaiken ruuan pitää olla sellaista, että kun syömme sitä itse, olemme että vau. Kikkailu ei ole itsetarkoitus, mutta haluamme kokeilla erilaisia tekniikoita ja yhdistelmiä. Kun keittiössä on hyvä meininki, se näkyy lautasella.

Lauri Närhi ja Joonas Mantila / Aurora Sky

Tee varaus: reception@leviniglut.fi, 045 162 5606

arkisto

"Lumi on se juttu"

08.11.2018 Lääkäri Jyrki Laeslahti lähtee rinteeseen aina, kun hänellä on hetki vapaata.

Ilo irti jokaisesta päivästä

07.11.2018 Levin viikko-ohjelmasta löydät retkiä ja aktiviteetteja viikon jokaiselle päivälle vuoden ympäri.

Ihan huippua!

07.11.2018 Mitä lasten kannattaa Levillä tehdä? Salaisuutensa kertovat Levillä asuvat Aleksi, 10, ja Laura, 9.

3 x Levi vei sydämen

06.11.2018 Mitä tapahtuu, kun löytää oman paikkansa maailmassa? Kolme kaukaa saapunutta ja tunturiin jäänyttä leviläistä kertoo.

Hyvissä käsissä

06.11.2018 Ihana majoitus kruunaa loman. Alueen suurimman mökkivälittäjän Levin Matkailun avulla täydelliset mökit ja lomat löytävät toisensa.

Rakentaja

06.11.2018 Jouni Palosaari on asunut koko elämänsä Levillä ja ollut rakentamassa siitä Suomen suurinta hiihto-keskusta. Näin se kävi.

Helli jalkojasi

06.11.2018 Vaellus tai suksilla vietetty päivä rasittaa jalkoja. Kokosimme ohjeet virkistävään ja hoitavaan lappilaiseen jalkakylpyyn. Ainekset löydät lähikaupasta ja Lapin luonnosta. 

"Täällä on tilaa toteuttaa itseään"

06.11.2018 Winter Laser Worldia pyörittävä Viivi Autio loi Leville unelmiensa maailman.

Base Camp

06.11.2018 Leviltä pyrähtää kätevästi moneen paikkaan. Tässä viisi kiehtovaa kohdetta, jotka voi yhdistää Levin-lomaan kesällä ja syksyllä lumettomaan aikaan.

"Minut valtaa rauhan tunne"

06.11.2018 Jokin iski Duncan Redpathiin 16 vuotta sitten - hän jäi pysyvästi Leville. Se on hänen sielunmaisemansa.

Ravintoa aisteille

06.11.2018 Jos haluat nähdä kansainvälistä taidetta ja nauttia Lapin luonnon rauhasta, suuntaa kesäkuussa Ounasjoen rantaan.

Viisi suurta elämystä

26.10.2018 Nämä viisi elämystä ovat Levin ”Big Five”, jotka tulisi kokea vähintään kerran. Keräsimme vinkit, miten saat niistä kaiken irti.

Jatka polkemista

26.10.2018 Levin ympärillä levittäytyvät tunturit kutsuvat seikkailemaan vuoden ympäri. Pyöräretkellä Immeljärven ympäri vastaan tulevat suo, juuret ja yksi kuperkeikka.

This is how we do it

08.06.2018 Jani Ylipahkala osti ensimmäisen autonsa kahdeksanvuotiaana. Nyt hän pyörittää Lapland Driving -yritystä, jolla on kolme ajokeskusta ja sellaisia asiakkaita kuin Porsche ja Audi. Se on vaatinut lappilaista tekemisen meininkiä.