Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Lähiraaka-aineita hyödyntävissä ravintola-annoksissa maistuu Lapin luonto.

1. Hirvi maistuu metsältä

- KOTA-RAVINTOLAN menu vaihtelee sen mukaan, mitä raaka-aineita olemme saaneet. Kaikki ainekset tulevat 150 kilometrin sisältä. Keräämme yrttejä, marjoja ja syötäviä kukkia, käytän ruuissani esimerkiksi paljon siankärsämöä ja mesiangervoa. Kalaa ja kuningasrapua saamme suoraan Jäämeren siimakalastajilta ja riistaa metsästäjiltä, härkää ja lammasta läheisiltä farmeilta.

Haluan pitää maut intensiivisinä ja puhtaina. Ruuasta maistaa, onko se tehty rakkaudella. Ruokaa tehdessä pitää koko ajan maistaa: juuresten ja yrttien makuun vaikuttaa aina se, missä maaperässä ne ovat kasvaneet, ja jokainen kala ja eläin on yksilö.

Rakkaudella ja viimeisen päälle tehty ruoka tekee syöjänsä onnelliseksi.

Sami Salonen / Kota

Tee varaus: 020 798 3470

2. Esillepano on osa kokemusta

- JÄNGÄLLÄ-RAVINTOLA tuo lappilaista ruokaperinnettä tähän päivään.Keskitymme puhtaisiin makuihin ja lähiruokaan. Poronliha tulee Raattamasta ja villisika Kittilän Kaukosesta. Syksyisin ostamme sieniä ja marjoja paikallisilta. Käytämme marjoja paljon: ne ovat maailman mittakaavassakin uniikki raaka-aine. Mistään muualta ei saa niin puhtaita marjoja kuin Lapista.

Esillepano on tärkeää. Kampasimpukka-annoksemme on paitsi maukas myös kaunis. Siinä on voimakkaita makuja ja tekstuureja.

Simpukkamme sukelletaan Jäämerestä, ne tulevat meille elävinä ja avataan ja paistetaan vasta, kun asiakas on tehnyt tilauksen. Tuoreen kampasimpukan maku on raikas ja aavistuksen kermainen. Sitä ei pakastesimpukoissa ole.

Sampsa Turtiainen / Jängällä

Tee varaus: info@jangalla.fi, 044 0860 090 

3. Vuodenkierto kertoo tarinan

- HALUAMME TEHDÄ sesonkimenuja, joissa näkyy paikallinen vuodenkierto ja sen raaka-aineet. Sesonki tuo ruuan ympärille tarinan, jota on helppo kertoa myös asiakkaille. Korvasienet on kerätty täältä läheltä, mutta Lapissa Jäämeren kuningasravutkin ovat lähiruokaa. Huomenna menemme keräämään jäkälää läheisistä kivenkoloista, joihin porot eivät yllä. Kun jäkälät pestään ja friteerataan, ne voi syödä.

Kaiken ruuan pitää olla sellaista, että kun syömme sitä itse, olemme että vau. Kikkailu ei ole itsetarkoitus, mutta haluamme kokeilla erilaisia tekniikoita ja yhdistelmiä. Kun keittiössä on hyvä meininki, se näkyy lautasella.

Lauri Närhi ja Joonas Mantila / Aurora Sky

Tee varaus: reception@leviniglut.fi, 045 162 5606

arkisto

Mitä enemmän tekee, sitä enemmän ehtii

08.06.2018 Jaana Karhila asuu talvet Levillä ja kesät etelässä. Levin alppihiihtotapahtumien primus motor kertoo, mitä on vapaaehtoistoiminnassa oppinut.

Kerro se vaattein

08.06.2018 Vaatesuunnittelija Jukka Puljujärvi eli lapsuutensa erämaakylässä Levin lähellä. Hän on raivannut tiensä muodin huipulle.

Kaarnan kosketus

05.06.2018 Puun halaaminen tyhjentää pään ja täyttää rauhalla, Riitta Raekallio-Wunderink tietää.

Kalaonnea

27.04.2018 Kalastus on mielentila, tapa olla luonnossa rauhassa. Levillä on poikkeukselliset mahdollisuudet kalaonneen.

Hyppää ilmaan

27.04.2018 Haluatko seikkailla? Suorittaa fyysisesti vaativia tehtäviä? Hypätä tyhjän päälle?

Kansallismaisemissa

27.04.2018 Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sielu lepää. 

Pyörivä tunturi

27.04.2018 Mäkeä ylös tai vauhdilla alas? Ota Levi haltuun pyörän päällä.

Lappilainen rakkaustarina

27.04.2018 Lapin luonto ei lakkaa ihmetyttämästä australialaissyntyisiä Juha Tolosta ja Kate de Bruinia. Heidän yrityksensä Arctic Frontier auttaa Levin-kävijöitä näkemään ja maistamaan luontoelämyksiä.

Heinää kengässä

27.04.2018 Mitä syntyy, kun yhdistää Levin, nuoret miehet ja 1980-luvun? Maraton tietysti.

Kirkkaasti paras

26.04.2018 Suomen pohjoisimmalla golfkentällä voi pelata kesällä vaikka keskellä yötä.

Näin saat täydellisen revontulikuvan

28.03.2018 Valokuvaus on valon päästämistä kameran sisälle, valokuvauksen opettaja ja Levin matkailuyrittäjä Juha Tolonen sanoo.

Lähde tontun matkaan

15.02.2018 Kun seuraat kulkusten kilinää, voit päästä kurkistamaan tonttujen salaiseen piilopaikkaan.

6 kertaa elämässä

23.01.2018 Haluatko nukahtaa tähtitaivaan alla? Lumen syleilyssä? Porojen naapurissa? Levillä se on mahdollista.

LeviDays 2016-2017

26.06.2017 Lue LeviDays 2016-2017 LeviDays-digilehti

Kaikki on mahdollista

29.12.2016 Oletko odottanut lomaa monta kuukautta? Onko sinulla vihdoin vapaa viikonloppu?