Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Lähiraaka-aineita hyödyntävissä ravintola-annoksissa maistuu Lapin luonto.

1. Hirvi maistuu metsältä

- KOTA-RAVINTOLAN menu vaihtelee sen mukaan, mitä raaka-aineita olemme saaneet. Kaikki ainekset tulevat 150 kilometrin sisältä. Keräämme yrttejä, marjoja ja syötäviä kukkia, käytän ruuissani esimerkiksi paljon siankärsämöä ja mesiangervoa. Kalaa ja kuningasrapua saamme suoraan Jäämeren siimakalastajilta ja riistaa metsästäjiltä, härkää ja lammasta läheisiltä farmeilta.

Haluan pitää maut intensiivisinä ja puhtaina. Ruuasta maistaa, onko se tehty rakkaudella. Ruokaa tehdessä pitää koko ajan maistaa: juuresten ja yrttien makuun vaikuttaa aina se, missä maaperässä ne ovat kasvaneet, ja jokainen kala ja eläin on yksilö.

Rakkaudella ja viimeisen päälle tehty ruoka tekee syöjänsä onnelliseksi.

Sami Salonen / Kota

Tee varaus: 020 798 3470

2. Esillepano on osa kokemusta

- JÄNGÄLLÄ-RAVINTOLA tuo lappilaista ruokaperinnettä tähän päivään.Keskitymme puhtaisiin makuihin ja lähiruokaan. Poronliha tulee Raattamasta ja villisika Kittilän Kaukosesta. Syksyisin ostamme sieniä ja marjoja paikallisilta. Käytämme marjoja paljon: ne ovat maailman mittakaavassakin uniikki raaka-aine. Mistään muualta ei saa niin puhtaita marjoja kuin Lapista.

Esillepano on tärkeää. Kampasimpukka-annoksemme on paitsi maukas myös kaunis. Siinä on voimakkaita makuja ja tekstuureja.

Simpukkamme sukelletaan Jäämerestä, ne tulevat meille elävinä ja avataan ja paistetaan vasta, kun asiakas on tehnyt tilauksen. Tuoreen kampasimpukan maku on raikas ja aavistuksen kermainen. Sitä ei pakastesimpukoissa ole.

Sampsa Turtiainen / Jängällä

Tee varaus: info@jangalla.fi, 044 0860 090 

3. Vuodenkierto kertoo tarinan

- HALUAMME TEHDÄ sesonkimenuja, joissa näkyy paikallinen vuodenkierto ja sen raaka-aineet. Sesonki tuo ruuan ympärille tarinan, jota on helppo kertoa myös asiakkaille. Korvasienet on kerätty täältä läheltä, mutta Lapissa Jäämeren kuningasravutkin ovat lähiruokaa. Huomenna menemme keräämään jäkälää läheisistä kivenkoloista, joihin porot eivät yllä. Kun jäkälät pestään ja friteerataan, ne voi syödä.

Kaiken ruuan pitää olla sellaista, että kun syömme sitä itse, olemme että vau. Kikkailu ei ole itsetarkoitus, mutta haluamme kokeilla erilaisia tekniikoita ja yhdistelmiä. Kun keittiössä on hyvä meininki, se näkyy lautasella.

Lauri Närhi ja Joonas Mantila / Aurora Sky

Tee varaus: reception@leviniglut.fi, 045 162 5606

arkisto

Palvelumuotoilun laboratorioksi

01.09.2012 Levi on muotoilun näkökulmasta houkutteleva paikka. Muotoilu ei näy pelkästään arjessa, vaan on vahvasti myös tulevaisuutta.

Viekää minut hoitoon

01.09.2012 Tunturikylä on juuri oikea paikka arjen puristuksessa kirraavan mielen ja jännittyneen kehon huoltamiseen. Toivon, että virkistyt jo tätä juttua lukiessasi.

Ruskan paloa Lapin luonnossa

15.05.2012 Ensimmäiset kirpeät pakkasyöt taikovat Lapin luonnon hehkuviin punaisen, keltaisen, okran, ruskean ja oranssin sävyihin. Vain ikivihreät havupuut pitävät arvokkaasi pintansa, kaikki muu kasvillisuus osallistuu väri-ilotteluun täysin palkein. Ruskamaraton Ruskan viikko-ohjelma

Ounasjoki - liki 300 kilometriä Lappia parhaimmillaan

15.05.2012 Hyppää kanoottiin, pakkaa mukaan kalastusvälineet ja anna virran viedä. Retki upealle Ounasjoelle on jotain, mikä jokaisen Lapin-kävijän on koettava. Sen kuohuihin pääset tutustumaan helposti myös Leviltä.

Käsitöitä neljässä polvessa

10.01.2012 Eeva-Liisa Hyötylä on nähnyt Lapin käsitöiden kehityksen. Äitinsä kanssa tienvarsikioskissa turisteille matkamuistoja myynyt tyttö auttaa nyt omaa tytärtään Matkamuisto-Lahjatavaraliike Takkaporossa.

Sakeampaa soppaa

10.01.2012 Kokeilla on paljon kikkoja ja salaisuuksia, joita kotikokitkin haluaisivat vähän lainata. Tässä juttusarjassa houkuttelemme esille Levin kokkien vinkit. Heitetään kokki liemeen!

Saamelaisuuden ikkuna maailmalle

10.01.2012 Tammikuussa ovensa yleisölle avannut Samiland on suurin saamelaisuuden esittelykeskus virallisen saamelaisalueen ulkopuolella.

Rinteessä viilettää muodin värikäs kirjo

10.01.2012 Laskettelurinteeseen on tavattu pukeutua lämpimästi, mutta tyylikkäästi, kautta aikojen. Pukeutumiseen on vaikuttanut myös laskettelutapa ja ajan henki. Tyylit ovat vaihdelleet sarkahousuista neonvärisiin haalareihin. Muistatko, mitä sinä laitoit päällesi, kun laskettelit ensimmäisen kerran?

Löylyttääkö

10.01.2012 Istut hyvässä seurassa hämärässä. Kiukaalta kuuluu leppeän löylyn kiireetön sihahadus.

Joko olet tavannut hänet?

01.09.2011 Hiljaa leijailevat maahan hiutaleet kimmeltäen matkallaan. Lepattavat valot kynttilöiden luovat joulun tunnelmaa. Joulupukkiko se ovelle kolkuttaa…

Luontoa lähelle lumikenkäillen

01.09.2011 Talven hittilaji on lumikenkäily. Laji tuo haasteita ja elämyksiä niin aloittelijalle kuin kovakuntoiselle liikkujalle.

Levillä golfataan yöttömässä yössä

15.05.2011 EU:n pohjoisin golfkenttä sijaitsee Levin upeassa luonnon muovaamassa tunturimaisemassa, kimaltelevan järven rannalla. Lapin eksoottinen ympäristö ja pelaaminen vaikka keskellä yötä luovat ainutlaatuisen pelaamiskokemuksen.

Kulttuuria tunturin kupeessa

15.05.2011 Nyt se on, ihana loma! On aika rauhoittua ja unohtaa arjen kiireet ja huolet. Nyt nautitaan Levin luonnosta, kiireettömyydestä ja rauhasta. Haluan nauttia myös kulttuurista, ja sitähän Leviltä löytyy.

Noitamainen juttu

15.05.2011 Kannattaako luikkia käpälämäkeen, jos vaikka marjametsällä kohtaa kummalliseen asentoon vääntäytyneen kannon?

Rentoudu risteilyllä

15.05.2011 Lauttaristeily Ounasjoella on elämys. Vielä rakentamattomana ja puhtaana Kemijoen sivujokena se tarjoaa kalastusmahdollisuuksien lisäksi upeita maisemia ja kansallisperinteitä Levitunturin kohotessa taustalla.