Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Kokeneiden laskijoiden suosimat länsirinteet avautuvat pian uudessa asussa.

LEVILTÄ LÖYTYY täydellisiä rinteitä jokaiselle viikonpäivälle. Länsirinteet eli 10- ­ja 11­-rinteet ovat profiililtaan vauhdikkaita ja sopivat erityisesti kokeneille laskijoille. Rinteiden profiilit ja muodot pysyvät enti­sellään mutta niiden teknisiä ominaisuuksia parannellaan syksyn mittaan. Lokakuussa länsirinteiden juureen alkaa muodostua ko­konaan uusi rinnekeskus, West Point. Ensi vaiheessa rineeseen tulee uusi tuolihissi.

Ammattilaisen vinkki

- LEVILLÄ PANOSTETAAN alppihiihdon tulevaisuuteen eli lapsiin ja nuoriin. 1000 hengen talousalueella seurassamme on 12 kilpailijaa, 24 aloittelijaa ja 10 free ski ­-laskijaa. Se on hyvä määrä. Harjoittelemme usein kymppirinteellä, koska sillä on hyvä laskuprofiili. Korkeusero on 136 metriä ja siellä pystyy harjoittelemaan alppihiihdon eri osa­alueita. Kun laitan itse vapaa­ajallani leveät sukset jalkaan ja lähden laskemaan pehmeille lumille aurinkoon, pieni poika sisälläni herää. Tätä elämäntyyliä en vaihtaisi mihinkään!

Levi Ski Clubin vastuuvalmentaja Mika Kemppinen.

4000m2 nelikökilometriä Levi Wes- hissin ala-asemalle kaavoiteutun kylän koko. Kylään tulee majoituspaikkoja, ravintoloita sekä liiketiloja.

250 vuodepaikkaa täydellisessä rinnemajoituksessa, jossa aamupalaa syödessäsi näet rinteille.

20m matka majoituskeskuksesta rinteille ja hisseille.

6 ihmistä mahtuu kerrallaa upouuteen tulihissiin, jossa on lämmitetyt, muotillut ja eksta-tuorvapuomilla varustetut istuimet. Uusi hissi on tuulivarma ja siinä on heilahduksenvarmennin.

30m€ hankkeen kokonaisinvestointi.

10 & 11 uudistuvien rinteiden numerot: Rinteitä levennetään ja niihin asennetaan lumetusjärjestelmät ja led-valaistus. Rinteet palvelevat tulevaisuudessa erityisen hyvin suurpujotteluharrastajia.

arkisto

Levin vuosi

03.10.2019 Tutustu Levin tapahtumiin.

5 x tekemistä lomalle

02.10.2019 Jotkin kohteet on vain pakko koea. Listasimme viisi ehdotonta kohdetta aloittelevalle retkeilijälle. Viihtyvät näissä kokeneetkin seikkailijat.

Melo mielenmaisemaan

02.10.2019 Tekeekö mielesi vesille? Esittelemme kolme Levin parasta melontakohdetta!

5 x hyvää yötä

02.10.2019 Näissä Levin majoituspaikoissa vietät takuulla ikimuistoisen yön.

Oikealla raiteella

02.10.2019 Leville pääset helposti ja mukavasti myös raiteita pitkin. Tässä kuusi syytä hypätä junaan.

3 x Levin värit

01.10.2019 Tiedä, tunne, toimi!

Kuin elokuvissa

01.10.2019 Levin lähellä on kuvattu useita menestyselokuvia. Pyysimme kolmen leffan kuvauksiin osallistunutta Jari ”Kide” Kiiskistä vinkkaamaan kuvauspaikat, joissa voi uppoutua elokuvien tunnelmaan.

3 syytä rakastaa Leviä

01.10.2019 Mikä Levissä sykähdyttää? Kysyimme kolmelta matkailijalta kylän raitilla.

Lempeissä löylyissä

13.09.2019 Levillä on mökkisaunat mukaan laskettuna yli 2000 saunaa. Kenen tahansa varattavissa olevia tilaus­saunojakin kymmenkunta. Löylyä voi heittää niin vanhassa tukkikämpässä, tunturin näköalapaikalla kuin järvenselällä seilaavalla saunalautalla.

Revontulten metsästäjät

12.09.2019 Englantilainen Paul Swallow ja puolalainen Agnieszka Olek jättivät vanhan elämänsä Lontoossa ja muuttivat Leville revontuliyrittäjiksi. Tällainen on heidän täydellinen päivänsä Levillä.

Juokse porosein

12.09.2019 Riikka Kenttälä tietää millaista on elää sopusoinnussaLapin luonnon – ja porojen kanssa. Nuori yrittäjä on 13-vuotiaasta näyttänyt myös vieraille, miltä tuntuu istua poron kyydissä ja nähdä Levin maisemien vaihtuvan.

Ryhmä hau

11.09.2019 Levillä on 500 huskya ja muuta vetokoiraa. Hyppää niiden kyytiin!

Näin pukeudut pakkasella

11.09.2019 20 vuotta hiihdonopettajana työskennellyt Miia Ritola neuvoo, miten Levillä kannattaa pukeutua, kun maassa on lunta ja mittari näyttää miinusta.

Miten elämys syntyy?

11.09.2019 Mettänväen Jukka Laapotti on tottunut palvelemaan ihmisiä, joilla on varaa valita vain parasta. Ikimuistoisimmat elämykset syntyvät kuitenkin asioista, joille ei voi laittaa hintalappua.