Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

”Pyrin laskemaan smuutisti sekä ennen kaikkea tyylikkäästi ja virheet minimoiden. Ensimmäiseen flättireiliin tein 240 sisään ja 450 ulos, ensimmäisestä hypystä oikealle 900 tailgrabilla, toisesta hyppyristä fakie wobble 900 safety grab, seuraavaan reiliin nosebutter 270 sisään ja 270 ulos ja viimeisenä radalla olleeseen waterfalliin switch lipslide 450 ulos.”

Näin nuori Joona Kangas kuvaili voittoisaa suoritustaan ski slopestylen nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa Italiassa keväällä 2014. Vaikka ”eräiden meistä” pitää tavata tuota kuvailua urbaani sanakirja seuranaan, ei itse maailmanmestaruussuoritus jätä ketään kylmäksi kotikatsomosta käsinkään. Levi Ski Clubia edustava 17-vuotias Kangas viilettää maailman lumilla kiihtyvään tahtiin, mutta ehti silti lyhyesti kertoa kuulumisiaan LeviDaysin lukijoille.

Minkä ikäisenä aloitit laskemisen ja miksi?

– Aloitin laskemisen 3-vuotiaana, koska perheessäni on laskutaustaa ja minut suorastaan ”kannettiin” mäkeen.

Miksi lukuisten vaihtoehtojen joukosta omaksi lajiksesi valikoitui juuri ski slopestyle?

– Se oli kaikista hauskinta ja temppuilu kiinnosti paljon jo pienenä.

Kerro asiasta mitään ymmärtämättömälle omin sanoin, mistä slopestylessä on kysymys?

– Rinteessä on erilaisia hyppyreitä ja reilejä, eli kaiteita, joita pitkin liu’utaan, ja joita hyödynnetään tekemällä niissä temppuja.

Mikä on mielestäsi slopestylelaskijan tärkein ominaisuus?

– Tyylikkyys.

Lajin parissa on tapahtunut vakaviakin onnettomuuksia, pelottaako koskaan?

– Joskus vähän.

Minkälaisia seurauksia keväisellä nuorten maailmanmestaruudella on ollut?

– Siitä on seurannut esimerkiksi muutamia palkitsemisia ja haastatteluja on ollut useita. Jopa presidentiltä tuli kirje!

Mitä puuhailet, kun et ole rinteessä?

– Käyn koulua, teen kaikkea hauskaa ja katson/teen laskuvideoita.

Mitä Kittilä ja Levi sinulle merkitsevät?

– Hyvin paljon. Kittilä on luonnoltaan tosi kaunista aluetta ja Levin mahtavissa rinteissä olen laskenut suurimman osan elämästäni. Levi on minulle koti.

Tulevaisuuden suunnitelmia?

– Tulevana talvena olisi tarkoitus kiertää kisoja ympäri maailmaa ja kuvailla.

MIA KEURULAINEN // JULIUS RINTAMÄKI

arkisto

Levi numeroina

29.12.2016 Levi - Kittilä67°47′03″N, 24°51′22″E

Sisupussi

29.12.2016 Laura Peippo on 25-vuotias Levi Wellness Clubin omistaja. Hän on myös nainen, joka sai burn outin 21-vuotiaana ja keksi, että ihmiset haluavat kantaa pöllejä tunturiin.

Hyvän kierre

29.12.2016 Lappi on täynnä taianomaisia tarinoita. Niin kuin matkailuyrittäjä Raiski Palosaaren ihmeellinen elämä.

Näin valitset hyvät laskettelusukset

29.12.2016 Vinkkien antajana Suomen menestynein alppihiihtäjä ja olympiamitalisti Tanja Poutiainen-Rinne.

Latu auki

29.12.2016 Visma Ski Classics -kiertueen finaali järjestetään ensimmäistä kertaa Levillä. Huiput ja harrastajat mahtuvat samalle ladulle.

Aarre Ounasjoen rannalla

18.02.2015 Reissasipa Levillä työ-, kaveri- tai perheporukalla, kokemus on aina yhtä ikimuistoinen. Laadukkaita majoitus-, kokous- ja ruokailupalveluita matkaajille tarjoaa muun muassa Levin ”maaginen mummola” – kannattaa tutustua!

Revontulihälytys annettu!

28.10.2014 Lapin vetovoimassa on yksi eksoottinen elementti ylitse muiden: revontulet. Ennen niitä oli vaikea ennustaa, mutta nyt on toisin.

Bloggarit tulikokeessa

28.10.2014 Muotiin ja sisustukseen keskittyvän MiAnn’s-blogin perustajat, siskokset Miia ja Annukka, saivat LeviDaysilta erikoisen haasteen. Halusimme tietää, miten lappilaiset vaatteet, asusteet ja sisustustuotteet yhdistyisivät urbaaniin city-lookiin. Tytöt ottivat innolla haasteen vastaan ja lopputuloksen näette tässä.

Ei mikään tavanomainen lomakohde

28.10.2014 Only in Lapland – The North of Finland -hanke on tarina siitä, kuinka lappilainen epätavallisuus jalostui matkailuvaltiksi.

Kaikki, mitä emme (Levin) golfista tienneet

28.10.2014 Mitä vastasivat Levi Golfin toimitusjohtaja ja kenttämestari kysymystulvaan, joka syntyi, kun klubirakennukseen päästettiin joukko golfia ihmetteleviä LeviDaysin toimittajia?

Viiden tähden vauhtielämys

28.10.2014 Paukkupakkanen, ulkotuli, höyryävä mehumuki. Innostus, joka tuntuu sykkeennousuna, näkyy nauruna ja kuuluu puheensorinana. Hämärtyvä talvipäivä, valaistu ajorata taustalla – seuraava kierros kutkuttaa jo. Tervetuloa hullaantumaan ice kartingiin!

Tunturin villit asukit

28.10.2014 Lapin luonnossa elää lukuisia eri villieläinlajeja, jotka tosin rakastavat omaa rauhaansa niin paljon, etteivät eksy ihmisten silmien eteen. Mutta jos olet tarkkana ja onnekas, saa- tat nähdä yksittäisen tassun jäljen tai vanhan pesän jäänteet luonnossa kulkiessasi.

Terveisiä Levin Official Partner -yhteistyökumppaneilta!

28.10.2014 Annetaan puheenvuoro Levin virallisille yhteistyökumppaneille.

Ähkyvaara! – Taio Lapin maut kotiisi

28.10.2014 Päätin kokeilla osaisinko minä, ihan tavallinen kotiäiti, tehdä kokonaisen lappilaisen aterian, jonka kehtaisin myös tarjota ystävilleni.