Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Etelärinteet ovat olleet jo kauan monien Levin kävijöiden suosikkeja. Tällä kaudella niillä voi lasketella ja lautailla entistä paremmissa olosuhteissa. Otimme selvää, mitä uutta alueelle onkaan tulossa.

Lapin kesä oli Levillä vuonna 2014 erityisen kiivastahtinen. Yöttömän yön ja vihreän tunturimaiseman keskellä rakennettiin ei enempää eikä vähempää kuin uutta hiihtokeskusta hiihtokeskuksen sisälle. Aikaiseksi saatiin erityisesti perheitä ja aloittelevia laskijoita kattavasti palveleva alue.

Kaudella 2014–2015 huipulle pääsee Etelärinteillä ensimmäisen kerran tuolihissillä. Kuuden hengen kuomullisessa hississä on mukana kaikki mausteet – muun muassa istuinlämmitys, suojakupu ja hissiin siirtymistä helpottava lähtömatto. Uudistuksia on myös rinteissä: matkalla ylhäältä alaspäin voi jatkossa ottaa yhä laajempia kurveja, sillä esimerkiksi 8.4-rinnettä on levennetty huomattavasti.

Etelärinteille tulee myös oma Leevilandia (Lastenmaa löytyy jo Eturinteiltä). Turvallinen katettu mattohissi vie aloittelevat laskijat juuri sopivan korkealle – eli matalalle, jotta tulevaisuuden tähdet voivat hyvillä mielin treenata käännöksiä, jarrutuksia ja muita laskemisen perusjuttuja.

Yhä parempaa palvelua

Kehityksen määrä ei lopu hissiin ja rinteisiin. Etelärinteiden alueelle syntyy täysin uusittu palveluiden keskus South Point, josta löytyy muun muassa vuokraamo, lipunmyynti, Levi.Shop, hiihtokoulu sekä päivähoitopiste perheen pienimmille. Rinneravintola Sivakka laajenee Cafe Sivakalla.

Lapsiperheiden viihtyvyyttä on ajateltu alueelle saapumisesta lähtien, kertoo Levin rinneyhtiön Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari. Auton voi ajaa leveäruutuiseen lapsiparkkiin, joka sijaitsee Leevilandian välittömässä läheisyydessä. Siitä on helppo siirtyä rinteeseen tai vaikkapa vuokraamoon.

– Suunnitelmissa on hyödyntää uuden tuolihissin noin 700 m2:n kokoista tuolivarastoa päivisin niin, että se toimii taukotilana asiakkaille. Tilasta on isojen ikkunoiden kautta suora näkymä Leevilandiaan, joten vanhemmat voivat myös istahtaa alas hengähtämään myös silloin, kun jälkikasvu haluaa jäädä vielä rinteeseen.

Turvallisia elämyksiä kaikentasoisille

– Etelärinteet ovat aina olleet erityisesti ulkomaalaisten asiakkaidemme suosiossa, sillä pitkinä ja loivina ne tarjoavat turvallisen ja miellyttävän elämyksen kaiken tasoisille laskijoille, Palosaari kertoo.

Uudistuksissa onkin kuunneltu juuri asiakkaiden ääntä. Tuolihissiä on heidän antamassaan palautteessa kaivattu alueelle jo kauan, ankkurihissillä huipulle matkaaminen kun koetaan usein vaikeaksi. Asiakkaiden mieleen on varmasti myös jonojen vähentäminen; uusi hissi moninkertaistaa alueen hissikapasiteetin.

– Uusi, moderni ilme ja laajentuva palvelutarjonta vastaavat entistä paremmin asiakkaidemme tarpeisiin ja erityisesti kansainväliseen kysyntään. Jatkossa Levillä voi nauttia yhä monipuolisemmista ja kattavammista rinne-elämyksistä yhdellä hissilipulla, Palosaari jatkaa.

Etelärinteiden alue kytkeytyy näppärästi myös muihin rinnealueisiin. Uuden tuolihissin yläasemalta on esimerkiksi suora yhteys gondolihissin ala-asemalle. Kun luottamus omiin taitoihin kasvaa, voi Etelärinteiltä siis siirtyä nauttimaan vauhdin hurmasta esimerkiksi maailmankuuluun World Cup -rinteeseen.

Eikä siinä vielä kaikki

Etelärinteiden uudistushanke käynnistyi jo vuonna 2000, kun entisen hissin ala-asemalle tehtiin massanvaihto. Monet tälle kaudelle valmistuvista uudistuksista olivat itse asiassa suunnitelmissa jo tuolloin, mutta nyt nähtiin, että ne oli vihdoin toteutettava.

Rakennustyöt on toteutettu paikallisten voimin, ja työmaalla on ollut hyvä tekemisen meininki. Työsarkaa on riittänyt, sillä rakennettava alue on ollut kooltaan valtava. Uudistushanke onkin rinneyhtiön historian suurin yksittäinen investointi.

Vaikka iso osa uudistuksista on asiakkaiden käytössä jo tällä kaudella, jatkuu alueen kehittäminen myös tulevaisuudessa. Kesällä 2015 on suunnitteilla uudistuksia, kuten sompahissin siirtäminen lähemmäs Lastenmaata sekä uuden, ison Snow Parkin rakentaminen nykyisen Aurinkohissin vasemmalle puolelle.

– Yhdessä nämä kaikki muutokset tekevät Etelärinteistä todella hiihtokeskuksen hiihtokeskuksen sisällä.

Lukuja tuolihissistä:

  • Kapasiteetti 3 000 henkilöä/tunti
  • 99 kuuden istuttavaa hissimoduulia
  • Nopeus 5 m/s
  • Korkeusero 282,3 m
  • Pituus 1 711,3 m
  • Nousu huipulle kestää hieman runsaat 5 ½ minuuttia

Muita Etelärinteiden lukuja:

  • South Point-palvelurakennuksen koko 1 085 m2
  • Työmaan pituus 1,8 km
  • 8.4-rinteen leveys 50–60 m, automaattilumetus
  • Hankkeen kokonaiskustannukset 11 milj. €

Teksti: Johanna Still

arkisto

Levi numeroina

29.12.2016 Levi - Kittilä67°47′03″N, 24°51′22″E

Sisupussi

29.12.2016 Laura Peippo on 25-vuotias Levi Wellness Clubin omistaja. Hän on myös nainen, joka sai burn outin 21-vuotiaana ja keksi, että ihmiset haluavat kantaa pöllejä tunturiin.

Hyvän kierre

29.12.2016 Lappi on täynnä taianomaisia tarinoita. Niin kuin matkailuyrittäjä Raiski Palosaaren ihmeellinen elämä.

Näin valitset hyvät laskettelusukset

29.12.2016 Vinkkien antajana Suomen menestynein alppihiihtäjä ja olympiamitalisti Tanja Poutiainen-Rinne.

Latu auki

29.12.2016 Visma Ski Classics -kiertueen finaali järjestetään ensimmäistä kertaa Levillä. Huiput ja harrastajat mahtuvat samalle ladulle.

Aarre Ounasjoen rannalla

18.02.2015 Reissasipa Levillä työ-, kaveri- tai perheporukalla, kokemus on aina yhtä ikimuistoinen. Laadukkaita majoitus-, kokous- ja ruokailupalveluita matkaajille tarjoaa muun muassa Levin ”maaginen mummola” – kannattaa tutustua!

Revontulihälytys annettu!

28.10.2014 Lapin vetovoimassa on yksi eksoottinen elementti ylitse muiden: revontulet. Ennen niitä oli vaikea ennustaa, mutta nyt on toisin.

Levi on minulle koti

28.10.2014 ”Pyrin laskemaan smuutisti sekä ennen kaikkea tyylikkäästi ja virheet minimoiden. Ensimmäiseen flättireiliin tein 240 sisään ja 450 ulos, ensimmäisestä hypystä oikealle 900 tailgrabilla, toisesta hyppyristä fakie wobble 900 safety grab, seuraavaan reiliin nosebutter 270 sisään ja 270 ulos ja viimeisenä radalla olleeseen waterfalliin switch lipslide 450 ulos.”

Bloggarit tulikokeessa

28.10.2014 Muotiin ja sisustukseen keskittyvän MiAnn’s-blogin perustajat, siskokset Miia ja Annukka, saivat LeviDaysilta erikoisen haasteen. Halusimme tietää, miten lappilaiset vaatteet, asusteet ja sisustustuotteet yhdistyisivät urbaaniin city-lookiin. Tytöt ottivat innolla haasteen vastaan ja lopputuloksen näette tässä.

Ei mikään tavanomainen lomakohde

28.10.2014 Only in Lapland – The North of Finland -hanke on tarina siitä, kuinka lappilainen epätavallisuus jalostui matkailuvaltiksi.

Kaikki, mitä emme (Levin) golfista tienneet

28.10.2014 Mitä vastasivat Levi Golfin toimitusjohtaja ja kenttämestari kysymystulvaan, joka syntyi, kun klubirakennukseen päästettiin joukko golfia ihmetteleviä LeviDaysin toimittajia?

Viiden tähden vauhtielämys

28.10.2014 Paukkupakkanen, ulkotuli, höyryävä mehumuki. Innostus, joka tuntuu sykkeennousuna, näkyy nauruna ja kuuluu puheensorinana. Hämärtyvä talvipäivä, valaistu ajorata taustalla – seuraava kierros kutkuttaa jo. Tervetuloa hullaantumaan ice kartingiin!

Tunturin villit asukit

28.10.2014 Lapin luonnossa elää lukuisia eri villieläinlajeja, jotka tosin rakastavat omaa rauhaansa niin paljon, etteivät eksy ihmisten silmien eteen. Mutta jos olet tarkkana ja onnekas, saa- tat nähdä yksittäisen tassun jäljen tai vanhan pesän jäänteet luonnossa kulkiessasi.

Terveisiä Levin Official Partner -yhteistyökumppaneilta!

28.10.2014 Annetaan puheenvuoro Levin virallisille yhteistyökumppaneille.

Ähkyvaara! – Taio Lapin maut kotiisi

28.10.2014 Päätin kokeilla osaisinko minä, ihan tavallinen kotiäiti, tehdä kokonaisen lappilaisen aterian, jonka kehtaisin myös tarjota ystävilleni.