Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulihälytys annettu!

Lapin vetovoimassa on yksi eksoottinen elementti ylitse muiden: revontulet. Ennen niitä oli vaikea ennustaa, mutta nyt on toisin.

Revontulet ovat kiistatta yksi tärkeimmistä syistä matkustaa Lappiin. Niiden näkemisen toivossa tullaan myös Leville ympäri maailmaa. Mutta mistä tietää, milloin revontulet valloittavat taivaan? Entä, jos se hetki meneekin huomaamatta ohi?

Sääreaktiiviseen markkinointiin palveluja tarjoava Sunsää Oy on ratkaissut asian. Se on luonut palvelun, joka hälyttää revontulien ilmaantumisesta.

– Saamme ACE-satelliitista tiedon aurinkotuulesta. Kun aurinkotuuli nousee riittävän korkealle, on revontulia nähtävissä, Ville Strandman Sunsäästä kertoo.

Ei turhia hälytyksiä

Jotta vääriä hälytyksiä ei tule, Sunsää varmistaa ennen revontulihälytyksen antamista, että olosuhteet revontulien havaitsemiselle ovat otolliset.

– Käytännössä tarkistamme, ettei taivaalla ole pilviä, jotta revontulet ovat varmasti nähtävissä, Strandman toteaa.

Sekä netissä että mobiilisovelluksena

Palvelu on toteutettu yhteistyössä Levin Matkailun kanssa. Se on löytänyt luontevan kotipesän Levi.fi-sivustolta, jossa Levillä havaittavista revontulista ilmoitetaan. Palvelun voi ostaa myös Levi Northern Lights -sovelluksena, jolloin revontulihälytyksen saa suoraan omaan kännykkään – kaikkialla Suomessa.

Levin Matkailun toimitusjohtaja Maria Virolainen on tyytyväinen uuteen palveluun, jonka avulla Levi palvelee vieraitaan entistäkin paremmin.

– Revontulien näkeminen ja kokeminen on elämys kaikille kansallisuudesta riippumatta. Levi lanseeraa ylpeänä tämän palvelun yhdessä Sunsään kanssa ensimmäisenä Suomessa, ja uskomme Levin kävijöiden läheltä ja kaukaa toivottavan sen innolla tervetulleeksi, Virolainen kertoo.

Varoaika mahdollistaa valmistelun

Sekä verkkopalvelu että mobiilisovellus on tehty palvelemaan käyttäjiään mahdollisimman hyvin. Ilmoitus revontulista annetaankin mukavalla varoajalla 1–2 tuntia ennen niiden ilmaantumista.

Siinä ajassa ehtii vaikkapa valmistella romanttisen hetken rakkaalleen, viedä koko perheen parhaiden taivasmaisemien äärelle – tai vain varata itselleen parhaat paikat Lapin luonnon helmasta.

Värien tanssi taivaalla viimeistelee tunnelman.

Revontuli-ilmoitukset näkyvät Levin verkkosivujen etusivulla. Levi Northern Lights -mobiilisovelluksen voi ostaa hintaan 4,90 euroa. Sovellus on myynnissä App Storessa ja Google Play -kaupassa.

Levi Northern Lights App

Saija Ikola // Levin Matkailu

arkisto

Kirkkaasti paras

26.04.2018 Suomen pohjoisimmalla golfkentällä voi pelata kesällä vaikka keskellä yötä.

Näin saat täydellisen revontulikuvan

28.03.2018 Valokuvaus on valon päästämistä kameran sisälle, valokuvauksen opettaja ja Levin matkailuyrittäjä Juha Tolonen sanoo.

Lähde tontun matkaan

15.02.2018 Kun seuraat kulkusten kilinää, voit päästä kurkistamaan tonttujen salaiseen piilopaikkaan.

6 kertaa elämässä

23.01.2018 Haluatko nukahtaa tähtitaivaan alla? Lumen syleilyssä? Porojen naapurissa? Levillä se on mahdollista.

LeviDays 2016-2017

26.06.2017 Lue LeviDays 2016-2017 LeviDays-digilehti

Kaikki on mahdollista

29.12.2016 Oletko odottanut lomaa monta kuukautta? Onko sinulla vihdoin vapaa viikonloppu?

Levi numeroina

29.12.2016 Levi - Kittilä67°47′03″N, 24°51′22″E

Sisupussi

29.12.2016 Laura Peippo on 25-vuotias Levi Wellness Clubin omistaja. Hän on myös nainen, joka sai burn outin 21-vuotiaana ja keksi, että ihmiset haluavat kantaa pöllejä tunturiin.

Hyvän kierre

29.12.2016 Lappi on täynnä taianomaisia tarinoita. Niin kuin matkailuyrittäjä Raiski Palosaaren ihmeellinen elämä.

Näin valitset hyvät laskettelusukset

29.12.2016 Vinkkien antajana Suomen menestynein alppihiihtäjä ja olympiamitalisti Tanja Poutiainen-Rinne.

Latu auki

29.12.2016 Visma Ski Classics -kiertueen finaali järjestetään ensimmäistä kertaa Levillä. Huiput ja harrastajat mahtuvat samalle ladulle.

Aarre Ounasjoen rannalla

18.02.2015 Reissasipa Levillä työ-, kaveri- tai perheporukalla, kokemus on aina yhtä ikimuistoinen. Laadukkaita majoitus-, kokous- ja ruokailupalveluita matkaajille tarjoaa muun muassa Levin ”maaginen mummola” – kannattaa tutustua!

Levi on minulle koti

28.10.2014 ”Pyrin laskemaan smuutisti sekä ennen kaikkea tyylikkäästi ja virheet minimoiden. Ensimmäiseen flättireiliin tein 240 sisään ja 450 ulos, ensimmäisestä hypystä oikealle 900 tailgrabilla, toisesta hyppyristä fakie wobble 900 safety grab, seuraavaan reiliin nosebutter 270 sisään ja 270 ulos ja viimeisenä radalla olleeseen waterfalliin switch lipslide 450 ulos.”

Bloggarit tulikokeessa

28.10.2014 Muotiin ja sisustukseen keskittyvän MiAnn’s-blogin perustajat, siskokset Miia ja Annukka, saivat LeviDaysilta erikoisen haasteen. Halusimme tietää, miten lappilaiset vaatteet, asusteet ja sisustustuotteet yhdistyisivät urbaaniin city-lookiin. Tytöt ottivat innolla haasteen vastaan ja lopputuloksen näette tässä.