Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Lapin luonnossa elää lukuisia eri villieläinlajeja, jotka tosin rakastavat omaa rauhaansa niin paljon, etteivät eksy ihmisten silmien eteen. Mutta jos olet tarkkana ja onnekas, saa- tat nähdä yksittäisen tassun jäljen tai vanhan pesän jäänteet luonnossa kulkiessasi.

Karhu (Ursus arctos)

Karhu on Suomen kansalliseläin ja metsiemme kuningas, jota on muinoin pidetty jopa pyhänä eläimenä. Karhun arvostuksesta suomalaisten mielissä kertoo se, että sillä on yli 200 eri nimitystä suomen kielessä. Kesäisin kaikkiruokainen karhu tankkaa ravintoa; marjoja, viljaa, kalaa, lintuja, jopa hirviä. Talven se viettää lämpimässä pesässään talviunesta nauttien.

Ahma (Gulo gulo)

Ahma on metsän uteliaimpia eläimiä ja sen elämä onkin jatkuvaa tutkimusmatkailua. Ahma ei itse saalista juuri itse, vaan syö muiden haaskoja. Ravintonsa se hotkii isoina kimpaleina nopeasti, joka on tuonut tälle ahmatille alun perin nimensäkin. Peto ahma silti on, se pystyy tappamaan helposti esimerkiksi poroja.

Susi (Canis lupus)

Sataako vai paistaako? Susi on Suomen metsien kenties pelätyin eläin, vaikka siihen ei luonnossa törmää edes yrittämällä, niin paljon se karttaa ihmistä. Se on sosiaalinen laumaeläin, joka kommunikoi perheenjäsentensä kesken elein, ilmein, asennoilla ja ulvomalla. Ulvominen ei siis johdu täydestä kuusta, kuten tarinoissa usein kerrotaan. Biologisesti susi on samaa lajia kuin kesyt koirat.

Ilves (Lynx lynx)

Ilves on Suomen ainoa luonnonvarainen kissaeläin, jota metsästettiin jo keskiajalla sen upean turkin vuoksi. Turkin uskottiin parantavan kantajaltaan minkä tahansa mielipahan. Monen suomalaisten mielestä juuri ilves on luontomme kaunein eläin. Kissaeläimille ominaisesti se liikkuu ja metsästää pää-asiallisesti öisin.

LAURA HYLE // LEVIN MATKAILU

arkisto

Kirkkaasti paras

26.04.2018 Suomen pohjoisimmalla golfkentällä voi pelata kesällä vaikka keskellä yötä.

Näin saat täydellisen revontulikuvan

28.03.2018 Valokuvaus on valon päästämistä kameran sisälle, valokuvauksen opettaja ja Levin matkailuyrittäjä Juha Tolonen sanoo.

Lähde tontun matkaan

15.02.2018 Kun seuraat kulkusten kilinää, voit päästä kurkistamaan tonttujen salaiseen piilopaikkaan.

6 kertaa elämässä

23.01.2018 Haluatko nukahtaa tähtitaivaan alla? Lumen syleilyssä? Porojen naapurissa? Levillä se on mahdollista.

LeviDays 2016-2017

26.06.2017 Lue LeviDays 2016-2017 LeviDays-digilehti

Kaikki on mahdollista

29.12.2016 Oletko odottanut lomaa monta kuukautta? Onko sinulla vihdoin vapaa viikonloppu?

Levi numeroina

29.12.2016 Levi - Kittilä67°47′03″N, 24°51′22″E

Sisupussi

29.12.2016 Laura Peippo on 25-vuotias Levi Wellness Clubin omistaja. Hän on myös nainen, joka sai burn outin 21-vuotiaana ja keksi, että ihmiset haluavat kantaa pöllejä tunturiin.

Hyvän kierre

29.12.2016 Lappi on täynnä taianomaisia tarinoita. Niin kuin matkailuyrittäjä Raiski Palosaaren ihmeellinen elämä.

Näin valitset hyvät laskettelusukset

29.12.2016 Vinkkien antajana Suomen menestynein alppihiihtäjä ja olympiamitalisti Tanja Poutiainen-Rinne.

Latu auki

29.12.2016 Visma Ski Classics -kiertueen finaali järjestetään ensimmäistä kertaa Levillä. Huiput ja harrastajat mahtuvat samalle ladulle.

Aarre Ounasjoen rannalla

18.02.2015 Reissasipa Levillä työ-, kaveri- tai perheporukalla, kokemus on aina yhtä ikimuistoinen. Laadukkaita majoitus-, kokous- ja ruokailupalveluita matkaajille tarjoaa muun muassa Levin ”maaginen mummola” – kannattaa tutustua!

Revontulihälytys annettu!

28.10.2014 Lapin vetovoimassa on yksi eksoottinen elementti ylitse muiden: revontulet. Ennen niitä oli vaikea ennustaa, mutta nyt on toisin.

Levi on minulle koti

28.10.2014 ”Pyrin laskemaan smuutisti sekä ennen kaikkea tyylikkäästi ja virheet minimoiden. Ensimmäiseen flättireiliin tein 240 sisään ja 450 ulos, ensimmäisestä hypystä oikealle 900 tailgrabilla, toisesta hyppyristä fakie wobble 900 safety grab, seuraavaan reiliin nosebutter 270 sisään ja 270 ulos ja viimeisenä radalla olleeseen waterfalliin switch lipslide 450 ulos.”

Bloggarit tulikokeessa

28.10.2014 Muotiin ja sisustukseen keskittyvän MiAnn’s-blogin perustajat, siskokset Miia ja Annukka, saivat LeviDaysilta erikoisen haasteen. Halusimme tietää, miten lappilaiset vaatteet, asusteet ja sisustustuotteet yhdistyisivät urbaaniin city-lookiin. Tytöt ottivat innolla haasteen vastaan ja lopputuloksen näette tässä.