Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Viiden tähden vauhtielämys

Paukkupakkanen, ulkotuli, höyryävä mehumuki. Innostus, joka tuntuu sykkeennousuna, näkyy nauruna ja kuuluu puheensorinana. Hämärtyvä talvipäivä, valaistu ajorata taustalla – seuraava kierros kutkuttaa jo. Tervetuloa hullaantumaan ice kartingiin!

Verkkopalvelu TripAdvisorin käyttäjien mukaan Suomen Lapista, Leviltä, löytyy eräs verrattoman hauska aktiviteetti. Kävijät ovat suositelleet Ice Karting Leviä ylistyssanoin – arvosteluja lukiessa tulee nopeasti tunne, että jollei tätä Levillä koe, jää paitsi jostain huikeasta.

Suosion salaisuus tuntuu olevan aika yksinkertainen.

– Ice karting on helppo elämys, toteaa Janne Röntynen, mies Ice Karting Levin takana. – Ei tarvita ajokorttia, ajokokemusta eikä omia varusteita, se on turvallista ja äärimmäisen hauskaa. Kynnys kokeilemiseen on matala ja onnistumisen riemu on taattu.

Kansainvälisesti kiehtova talviharrastus

Ice kartingia on ajettu Levillä vuodesta 2011 lähtien, marraskuusta huhtikuuhun. Lapin talvi on pimeä, mutta ajorata on leveä ja valaistu, mikä mahdollistaa myös ilta-ajot ja tuo turvallisuuden lisäksi omanlaista tunnelmaa. Ajovarusteissa pakkanenkaan ei pure, ja ajamisen välissä viihdytään ulkotulen ääressä talon tarjoamaa kuumaa mehua nauttien.

Palautetta on jätetty TripAdvisoriin ympäri maailmaa, ja Röntynen kertookin, että noin 70 % kaikista kävijöistä tulee Suomen ulkopuolelta.

– Ulkomaalaiset tulevat hakemaan Leviltä paljon erilaisia aktiviteetteja ja ice karting on juuri sitä. Nekin, joilla on kokemusta kartingista, yllättyvät, kuinka hauskaa ja erilaista ajaminen jäällä on, Röntynen kertoo.

Investointi yhteiseen iloon

Röntysen kanssa samoilla linjoilla on Eskimo Finland Oy:n toimitusjohtaja Peter Fredman, joka luotsaa elintarvikkeiden pakkaus-, kuljetus- ja säilytysmateriaaleihin erikoistunutta perheyritystä toisessa polvessa – ja on intohimoinen Levin kävijä. Hän on tuonut useita kertoja asiakkaitaan ja henkilöstöään ajoradalle, ja on saanut nähdä riemun, jonka laji saa aikaan.

– Aina yllättää se myönteisyys, joka ihmisillä tulee sen tapahtuman jälkeen. On ihan sama, onko seitsemän- vai seitsemänkymmentävuotias, niin se ilo on sama, Fredman kertoo. Fredman matkailee Levillä 8–10 kertaa vuodessa sekä bisneksen että vapaa-ajan merkeissä. 75 työntekijää työllistävän yrityksen johtaja katsoo, että virkistys- ja asiakassuhdetoimintaan käytetyt eurot ovat satsaus, joka kannattaa. Hän vannoo niissä oikean sisällön ja monipuolisuuden nimiin.

– Aika on rajallista, joten kun se käytetään aitoon tekemiseen, investointi on äärimmäisen hyvä, Fredman pohtii.

– Ice karting on juuri sitä, aitoa tekemistä. Hyvällä porukalla syntyy mukava kilpailuhenkisyys, joka tuo myös oman fiiliksensä.

SM-radoilta jääradan isännäksi

Viimeinenkin skeptikko pudottaa ennakkoluulonsa, kun saa tietää, että Ice Karting Levin yrittäjä Janne Röntynen on itse ajanut kartingia vuodesta 1977. Ihan harrastelun tasolle ajaminen ei jäänyt, vaan mies on voittanut asfaltilla lajissa Suomen mestaruuksia. Nykyisin aika menee yrityksen pyörittämiseen, mutta yhä mies hyppää itsekin puikkoihin.

– Pari kertaa vuodessa on pakko käydä kunnolla päristelemässä, Röntynen toteaa.

Hän selvästi tuntee lajin, suhtautuu työhönsä intohimoisesti ja haluaa tuottaa elämyksiä vierailleen – ja on siinä ilmeisen onnistunut. Peter Fredman kertoo, että Ice Karting Levi on valikoitunut Eskimon yhteistyökumppaniksi paitsi yrityksen nimeen ja brändiin sopivan lajin vuoksi, myös siksi, että ice karting on tosi asiassa myös Fredmanin itsensä mielestä todella koukuttavaa.

– Aina kun on mahdollista, olen radalla, on se vaan niin hauskaa! Fredman nauraa.

SAIJA IKOLA // ICE KARTING LEVI

arkisto

Levi numeroina

29.12.2016 Levi - Kittilä67°47′03″N, 24°51′22″E

Sisupussi

29.12.2016 Laura Peippo on 25-vuotias Levi Wellness Clubin omistaja. Hän on myös nainen, joka sai burn outin 21-vuotiaana ja keksi, että ihmiset haluavat kantaa pöllejä tunturiin.

Hyvän kierre

29.12.2016 Lappi on täynnä taianomaisia tarinoita. Niin kuin matkailuyrittäjä Raiski Palosaaren ihmeellinen elämä.

Näin valitset hyvät laskettelusukset

29.12.2016 Vinkkien antajana Suomen menestynein alppihiihtäjä ja olympiamitalisti Tanja Poutiainen-Rinne.

Latu auki

29.12.2016 Visma Ski Classics -kiertueen finaali järjestetään ensimmäistä kertaa Levillä. Huiput ja harrastajat mahtuvat samalle ladulle.

Aarre Ounasjoen rannalla

18.02.2015 Reissasipa Levillä työ-, kaveri- tai perheporukalla, kokemus on aina yhtä ikimuistoinen. Laadukkaita majoitus-, kokous- ja ruokailupalveluita matkaajille tarjoaa muun muassa Levin ”maaginen mummola” – kannattaa tutustua!

Revontulihälytys annettu!

28.10.2014 Lapin vetovoimassa on yksi eksoottinen elementti ylitse muiden: revontulet. Ennen niitä oli vaikea ennustaa, mutta nyt on toisin.

Levi on minulle koti

28.10.2014 ”Pyrin laskemaan smuutisti sekä ennen kaikkea tyylikkäästi ja virheet minimoiden. Ensimmäiseen flättireiliin tein 240 sisään ja 450 ulos, ensimmäisestä hypystä oikealle 900 tailgrabilla, toisesta hyppyristä fakie wobble 900 safety grab, seuraavaan reiliin nosebutter 270 sisään ja 270 ulos ja viimeisenä radalla olleeseen waterfalliin switch lipslide 450 ulos.”

Bloggarit tulikokeessa

28.10.2014 Muotiin ja sisustukseen keskittyvän MiAnn’s-blogin perustajat, siskokset Miia ja Annukka, saivat LeviDaysilta erikoisen haasteen. Halusimme tietää, miten lappilaiset vaatteet, asusteet ja sisustustuotteet yhdistyisivät urbaaniin city-lookiin. Tytöt ottivat innolla haasteen vastaan ja lopputuloksen näette tässä.

Ei mikään tavanomainen lomakohde

28.10.2014 Only in Lapland – The North of Finland -hanke on tarina siitä, kuinka lappilainen epätavallisuus jalostui matkailuvaltiksi.

Kaikki, mitä emme (Levin) golfista tienneet

28.10.2014 Mitä vastasivat Levi Golfin toimitusjohtaja ja kenttämestari kysymystulvaan, joka syntyi, kun klubirakennukseen päästettiin joukko golfia ihmetteleviä LeviDaysin toimittajia?

Tunturin villit asukit

28.10.2014 Lapin luonnossa elää lukuisia eri villieläinlajeja, jotka tosin rakastavat omaa rauhaansa niin paljon, etteivät eksy ihmisten silmien eteen. Mutta jos olet tarkkana ja onnekas, saa- tat nähdä yksittäisen tassun jäljen tai vanhan pesän jäänteet luonnossa kulkiessasi.

Terveisiä Levin Official Partner -yhteistyökumppaneilta!

28.10.2014 Annetaan puheenvuoro Levin virallisille yhteistyökumppaneille.

Ähkyvaara! – Taio Lapin maut kotiisi

28.10.2014 Päätin kokeilla osaisinko minä, ihan tavallinen kotiäiti, tehdä kokonaisen lappilaisen aterian, jonka kehtaisin myös tarjota ystävilleni.