Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Inspiraatiota Suomen Lapista

Mistä asioista haitte inspiraatiota malliston suunnitteluprosessiin?

Halti on jo useamman sesongin ajan ammentanut insipiraatiota brändille läheisestä Suomen Lapista. Olemme aikoinaan olleet turhan varovaisia tuomaan lappilaisuutta esille, mutta vientimarkkinoiden merkityksen kasvettua on eksoottinen ja kaukainen Lappi ylivertainen erottautumiskeino kilpailijoihin nähden. Emme siis niinkään joka sesonki teemoita mallistoa uusiksi, vaan haluamme pitkäjänteisesti rakentaa Haltin identiteettiä.

Vaikuttaako asiakkailta saatu palaute suunnitteluprosessiinne?

Kyllä vaikuttaa, ja entistä enemmän tulemme panostamaan sekä kauppias- että kuluttajapalautteen hyödyntämiseen. Keräämme tietoa aktiivisesti asiakkailtamme, ja saamme suoraa palautetta kuluttajilta. Kaiken palautteen pyrimme myös ottamaan huomioon. Tärkeää on myös osata arvottaa palaute ja hyödyntää sitä oikealla tavalla. Myös eri alojen ammattilaiset, alppi- ja maasto- hiihtäjät, eräoppaat ja muut outdoor-alan asiantuntijat, tuottavat meille paljon palautetta käyttötesteistä.

Mitkä asiat nousivat esiin suunnitteluprosessin aikana, mitkä ovat esimerkiksi talven trendit vapaa-ajan pukeutumisessa?

Puhtaat raikkaat värit ja mustavalkoisuus. Vaikka katupukeutumisessa ollaan oltu menossa kohti neutraalimpia värejä, kirkkaat värit – jopa neon – pitävät edelleen pintansa etenkin lasketteluvaatteissa, markkina-alueesta riippumatta. Myös uudet kangasstruktuurit, denim ja villamainen pinta tulevat näkymään.

Mitä asioita mallistossa haluttiin erityisesti korostaa?

Toiminnallisesti ollaan mielestäni tultu kehityksessä hetkelliseesti lakipisteeseen. Alkaa olla pikemminkin tarve karsia turhia ominaisuuksia, jotta asuista saataisiin helpompia ja mukavampia käyttää. Tietenkin materiaalien hengittävyys, joustavuus ja vedenpitävyys ovat edelleen perusasioita, joiden pitää olla riittävän hyvällä tasolla. Kuoseissa ja tyyleissä haluamme kertoa suomalaisesta taustastamme. Selkeys, vaikkakin myös runsaita värikkäitä pintoja, on käytössä. Uusina vaihtoehtoina haluamme tarjota juuri denim- ja villajäljitelmäkankaita.

Lopuksi, millä kolmella sanalla kuvaisit mallistoanne kokonaisuudessaan?

Pirteä, ihana ja luotettava.

JOHANNA STILL // HALTI