Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulihälytys annettu!

Revontulet ovat kiistatta yksi tärkeimmistä syistä matkustaa Lappiin. Niiden näkemisen toivossa tullaan myös Leville ympäri maailmaa. Mutta mistä tietää, milloin revontulet valloittavat taivaan? Entä, jos se hetki meneekin huomaamatta ohi?

Sääreaktiiviseen markkinointiin palveluja tarjoava Sunsää Oy on ratkaissut asian. Se on luonut palvelun, joka hälyttää revontulien ilmaantumisesta.

– Saamme ACE-satelliitista tiedon aurinkotuulesta. Kun aurinkotuuli nousee riittävän korkealle, on revontulia nähtävissä, Ville Strandman Sunsäästä kertoo.

Ei turhia hälytyksiä

Jotta vääriä hälytyksiä ei tule, Sunsää varmistaa ennen revontulihälytyksen antamista, että olosuhteet revontulien havaitsemiselle ovat otolliset.

– Käytännössä tarkistamme, ettei taivaalla ole pilviä, jotta revontulet ovat varmasti nähtävissä, Strandman toteaa.

Sekä netissä että mobiilisovelluksena

Palvelu on toteutettu yhteistyössä Levin Matkailun kanssa. Se on löytänyt luontevan kotipesän Levi.fi-sivustolta, jossa Levillä havaittavista revontulista ilmoitetaan. Palvelun voi ostaa myös Levi Northern Lights -sovelluksena, jolloin revontulihälytyksen saa suoraan omaan kännykkään – kaikkialla Suomessa.

Levin Matkailun toimitusjohtaja Maria Virolainen on tyytyväinen uuteen palveluun, jonka avulla Levi palvelee vieraitaan entistäkin paremmin.

– Revontulien näkeminen ja kokeminen on elämys kaikille kansallisuudesta riippumatta. Levi lanseeraa ylpeänä tämän palvelun yhdessä Sunsään kanssa ensimmäisenä Suomessa, ja uskomme Levin kävijöiden läheltä ja kaukaa toivottavan sen innolla tervetulleeksi, Virolainen kertoo.

Varoaika mahdollistaa valmistelun

Sekä verkkopalvelu että mobiilisovellus on tehty palvelemaan käyttäjiään mahdollisimman hyvin. Ilmoitus revontulista annetaankin mukavalla varoajalla 1–2 tuntia ennen niiden ilmaantumista.

Siinä ajassa ehtii vaikkapa valmistella romanttisen hetken rakkaalleen, viedä koko perheen parhaiden taivasmaisemien äärelle – tai vain varata itselleen parhaat paikat Lapin luonnon helmasta.

Värien tanssi taivaalla viimeistelee tunnelman.

Revontuli-ilmoitukset näkyvät Levin verkkosivujen etusivulla. Levi Northern Lights -mobiilisovelluksen voi ostaa hintaan 4,90 euroa. Sovellus on myynnissä App Storessa ja Google Play -kaupassa.

Levi Northern Lights App

Saija Ikola // Levin Matkailu