Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Tunturin villit asukit

Karhu (Ursus arctos)

Karhu on Suomen kansalliseläin ja metsiemme kuningas, jota on muinoin pidetty jopa pyhänä eläimenä. Karhun arvostuksesta suomalaisten mielissä kertoo se, että sillä on yli 200 eri nimitystä suomen kielessä. Kesäisin kaikkiruokainen karhu tankkaa ravintoa; marjoja, viljaa, kalaa, lintuja, jopa hirviä. Talven se viettää lämpimässä pesässään talviunesta nauttien.

Ahma (Gulo gulo)

Ahma on metsän uteliaimpia eläimiä ja sen elämä onkin jatkuvaa tutkimusmatkailua. Ahma ei itse saalista juuri itse, vaan syö muiden haaskoja. Ravintonsa se hotkii isoina kimpaleina nopeasti, joka on tuonut tälle ahmatille alun perin nimensäkin. Peto ahma silti on, se pystyy tappamaan helposti esimerkiksi poroja.

Susi (Canis lupus)

Sataako vai paistaako? Susi on Suomen metsien kenties pelätyin eläin, vaikka siihen ei luonnossa törmää edes yrittämällä, niin paljon se karttaa ihmistä. Se on sosiaalinen laumaeläin, joka kommunikoi perheenjäsentensä kesken elein, ilmein, asennoilla ja ulvomalla. Ulvominen ei siis johdu täydestä kuusta, kuten tarinoissa usein kerrotaan. Biologisesti susi on samaa lajia kuin kesyt koirat.

Ilves (Lynx lynx)

Ilves on Suomen ainoa luonnonvarainen kissaeläin, jota metsästettiin jo keskiajalla sen upean turkin vuoksi. Turkin uskottiin parantavan kantajaltaan minkä tahansa mielipahan. Monen suomalaisten mielestä juuri ilves on luontomme kaunein eläin. Kissaeläimille ominaisesti se liikkuu ja metsästää pää-asiallisesti öisin.

LAURA HYLE // LEVIN MATKAILU