Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Hymni sortuvalle nerolle - kuulokuvia Palsasta. Palsa-museo (Kivitie 14 B, 99100 Kittilä) la 15.9.2018 klo 13 ja klo 14, RallaGroup (Elina Alatörmänen, Sarianna Kivilahti ja Elina Koivuniemi) ja museonjohtaja Anne Koskamo

15.09.2018

Taiteilija Kalervo (Kalle) Palsa (1947-1987) kuvasi taiteessaan hätkähdyttävällä tavalla elämän raadollisuutta, väkivaltaa, kuolemaa ja seksuaalisuutta, aiheita, joita ihmisten oli vaikea kohdata. Hän teki viiltäviä havaintoja pienen yhteisön kipupisteistä ja yhteiskunnan pimeästä puolesta. Aikanaan suhtautuminen Palsaan oli ristiriitaista, nykypäivänä hänen taiteensa arvo on tunnustettu. Esitys, Hymni sortuvalle nerolle – kuulokuvia Palsasta, valaisee pienin tunnelmapaloin, millainen oli Palsan lapsuus ja nuoruus Kittilän Narikalla ja pienessä kotimökissä, miten taiteesta ja Getsemane-ateljeesta tuli hänen ”luolansa”, pakopaikkansa ja millainen oli hänen kohtalonsa. Esitysten katsojamäärä on rajoitettu (15 henkilöä/esitys). Ensimmäinen esitys alkaa la 15.9.2018 klo 13 ja toinen esitys klo 14. Lippuvaraukset 14.9.2018 mennessä Anne Koskamo, p. 040 136 1112 tai anne.koskamo(at)sarestoniemenmuseo.fi. Liput 15 € (sis. pullakahvit). Lämpimästi tervetuloa!

Jokainen on oman onnensa seppä, mutta kukaan ei ole seppä syntyessään. Jos taiteestani tulee se monumentti miksi sen nyt tarkoitan silloin olen oleva museomaalareitten joukossa. Silloin olen minäkin luonut ikuista, suurta taidetta, kaikille kaikkina aikoina, moukilta iäti salassa! Olin heikko luonne ja tavallinen ihminen, mutta toisinaan nousin ja silloin olin vahva. (Kalervo Palsa)


Taiteilija Kalervo (Kalle) Palsa (1947-1987) kuvasi taiteessaan hätkähdyttävällä tavalla elämän raadollisuutta, väkivaltaa, kuolemaa ja seksuaalisuutta, aiheita, joita ihmisten oli vaikea kohdata. Hän teki viiltäviä havaintoja pienen yhteisön kipupisteistä ja yhteiskunnan pimeästä puolesta. Aikanaan suhtautuminen Palsaan oli ristiriitaista, nykypäivänä hänen taiteensa arvo on tunnustettu.


Esitys, Hymni sortuvalle nerolle – kuulokuvia Palsasta, valaisee pienin tunnelmapaloin, millainen oli Palsan lapsuus ja nuoruus Kittilän Narikalla ja pienessä kotimökissä, miten taiteesta ja Getsemane-ateljeesta tuli hänen ”luolansa”, pakopaikkansa ja millainen oli hänen kohtalonsa. Palsan elämä ja taide avautuu koskettavalla ja intiimillä tavalla, kun Palsan päiväkirjanotteet käyvät vuoropuhelua RallaGroup-yhtyeen tulkitseman kittiläläisen musiikin kanssa.


Esitysten katsojamäärä on rajoitettu (15 henkilöä/esitys). Ensimmäinen esitys alkaa la 15.9.2018 klo 13 ja toinen esitys klo 14. Lippuvaraukset 14.9.2018 mennessä Anne Koskamo, p. 040 136 1112 tai anne.koskamo(at)sarestoniemenmuseo.fi. Liput 15 € (sis. pullakahvit). Lämpimästi tervetuloa!

Näytä tapahtumat

Hae majoitusta

Hae