Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Kithet esittävät: 8 vuodenaikaa Särestössä. Särestöniemimuseon Galleriassa klo 18.00

07.09.2018

Esitys on osa Kittilän 150-vuotisjuhlavuotta.Liput 15 € (sis. pullakahvit). Kittilän kulttuuritoimi järjestää tilaisuuteen maksuttoman kuljetuksen, joka lähtee Leviltä Levin matkailun edestä klo 17, pysähtyy Kittilässä (entisen) Matkahuollon kohdalla klo 17.20 ja Nesteellä klo 17.25. Ilmoittautumiset kuljetukseen to 6.9. klo 12 mennessä Anne Koskamo, p. 040 136 1112 tai anne.koskamo(at)sarestoniemenmuseo.fi. Näkymä

Syksyn saapuminen herkistää pohtimaan vuodenkiertoa ja alati uusiin sävyihin pukeutuvaa maisemaa. Esityksellään 8 vuodenaikaa Särestössä lausujista ja muusikoista koostuva Kithet virittää kuulijan luonnon taajuudelle. Lapin vuodenaikojen äärellä viipyillään lausujien punomin tunnelmakuvin, joita paikalliset sävelet rytmittämät. Vuodenajat on sanoitettu sekä yleiskieleen että lappilaiselle murteelle, mikä tuo esiin paikallisen puheenparren vivahteikkuuden sekä omintakeisen tavan lukea luontoa.


Kittiläläisen RallaGroupin Elina Koivuniemi ja Elina Alatörmänen vastaavat laulullaan ja musisoinnillaan esityksen äänimaisemasta. Lausujiin lukeutuvat Anja Keskitalo, Marja-Terttu Puolakanaho, Vuokko Kyllönen ja Pirkko Palosaari. Ryhmän nimi, Kithet, viittaa sekä lumikiteisiin että yhdistää kaksi lappilaista paikannimeä – Kittilän ja Hetan. Lausujien osuudet perustuvat Hetassa sijaitsevan Tunturi Lapin luontokeskuksen 8 vuodenaikaa -näyttelyyn, jonka on käsikirjoittanut Pertti Koskimies.


Esityksen aluksi syvennytään vuodenkiertoon taiteilija Reidar Särestöniemen silmin, kun museonjohtaja Anne Koskamo esittelee gallerian näyttelyn Kun tundra kukkii. Reidar Särestöniemi kutsui itseään kevään lapseksi, jonka elämä rytmittyi vuoden kiertokulun mukaan. Hän koki vuodenaikojen vaihtelun kaikkein vahvimmin arktisessa pohjoisessa: pohjoisessa elää kevään tulon, kun kevät tulee, on se kaikissa ja kaikessa. Maalauksissa tulvivat kevään kirkkaat vedet, ruska hehkuu jängällä, ensilumi on peittänyt kuuset ja pakkasen huurtamat koivut tekevät talven tulosta kauniin.


Esitys on osa Kittilän 150-vuotisjuhlavuotta.


8 vuodenaikaa Särestössä perjantaina 7.9.2018 klo 18 alkaen Särestöniemi-museon Galleriassa. Liput 15 € (sis. pullakahvit). Kittilän kulttuuritoimi järjestää tilaisuuteen maksuttoman kuljetuksen, joka lähtee Leviltä Levin matkailun edestä klo 17, pysähtyy Kittilässä (entisen) Matkahuollon kohdalla klo 17.20 ja Nesteellä klo 17.25. Ilmoittautumiset kuljetukseen to 6.9. klo 12 mennessä Anne Koskamo, p. 040 136 1112 tai anne.koskamo(at)sarestoniemenmuseo.fi.

Näytä tapahtumat

Hae majoitusta

Hae