Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Space Refugees - näyttely Särestöniemessä

10.09.2019 - 14.09.2019

Raisa Raekallio ja Misha del Val näyttely klo 12 - 18

Syyskuussa 3.-28.9.2019 Särestöniemi-museon kahvilassa on nähtävillä kittiläläisen taiteilijaparin Raisa Raekallion (s.1978 Kittilä) ja Misha del Valin (s.1979 Bilbao, Espanja) näyttely "Space Refugees", joka koostuu taiteilijoiden yhdessä maalaamista keskikokoisista öljyväriteoksista.

"Space Refugees" esittelee kuvitteellisen tilanteen, jossa avaruudesta tulevat vieraat olennot ovat joutuneet jättämään kotinsa ja etsivät nyt turvapaikkaa maapallolta. Aavemaisen pohjavireen sävyttämissä maalauksissa avaruuden pakolaiset - fantastiset, mystiset hahmot, vaeltavat kaamosajan tummassa lumimaisemassa ja kosmisessa pimeydessä etsien turvapaikkaa planeetaltamme. Realismia ja fantasiaa yhdistelevissä teoksissaan taiteilijat ovat käyttäneet lähtökohtana valokuvia pakolaisista. Huolimatta raskaasta teemasta, taiteilijat ovat pyrkineet käsittelemään aihetta lämmintä huumoria ja leikkimielisyyttä unohtamatta.

Maalausten keskeinen elementti on hopean- ja kullanvärinen hohtava avaruuspeite, joka antaa haavoittuville olennoille suojan kylmältä ja vieraalta ulkomaailmalta. Maalareita kiehtovat peiton lukemattomat maalaukselliset mahdollisuudet laskoksineen, valoineen, varjoineen ja värisävyineen.

Ehkä taiteilijat myös tavallaan samaistuvat avaruuden kodittomiin pakolaisiin ja etsivät puolestaan turvaa, suojaa ja mielenrauhaa omasta avaruuspeitteestään, taiteen tekemisestä

Särestöniemi-museo / Särestöniemi Museum
Särestöntie 880 99110, Kaukonen FIN
+358 (0)16 654 480
www.sarestoniemimuseo.com

Näytä tapahtumat

Hae majoitusta

Hae