Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

182 päivää Levin maailmancupiin - FIS vahvisti päivämäärämuutokset

18.05.18

Alppihiihdon maailmancupkauden pujotteluavaus lasketaan Levillä ennakkotiedoista poiketen 17.-18.11.2018 eli viikkoa totuttua myöhemmin.

Päätöksen muutoksesta teki kansainvälinen hiihtoliitto FIS, joka perusteli ratkaisuaan TV-näkyvyyden parantumisella ja maailmancupsirkuksen etenemisellä tehokkaasti eteenpäin jo heti seuraavalla viikolla Pohjois-Amerikassa.

Levin maailmancupiin on valmistauduttu jo helmikuusta lähtien, jolloin hiihtokeskus tuotti viidessä päivässä 40 000 kuutiota lunta marraskuun kansainvälistä tapahtumaa varten. Päivämäärämuutos kisalle ei aiheuta suuria muutoksia valmisteluihin, vaan se antaa jopa paremmat lähtökohdat tapahtumalle monesta näkökulmasta.

- Päivämäärämuutoksella on kaikkiaan positiiviset vaikutukset. Se osoittaa, että kisalla on suuri merkitys alppihiihdon kilpailukalenterissa, kun TV-yhtiöt haluavat hyödyntää kilpailutapahtuman tarjoaman sisällön maksimaalisesti, kertoo Levin maailmancupin pääsihteeri Marko Mustonen.

Viime vuonna 17 000 katsojaa seurasi paikan päällä huimaa urheiluspektaakkelia ja nauttivat lappilaista eksotiikkaa sykkivistä oheistapahtumista ja tarjonnasta. Katsojamäärän kehitys näkyi lipunmyynnin 15% kasvuna edellisvuoteen verrattuna.

Kisan siirtäminen viikolla eteenpäin takaa entisestään paremman lumivarmuuden ja luo näin ollen myös paremmat treeniolosuhteet kilpailijoille ennen tapahtumaa. Levin rinteillä säilölunta on nyt siirretty kasoihin lepäämään kesän ja syksyn yli. Levin hiihtokeskuksella on lumensäilöntävarasto nyt myös Eturinteellä. Pressut lumikasojen päälle laitetaan viikon sisään.

Levin maailmancupin lipunmyynti on jo avattu ja VIP Tokka -paketit ovat myynnissä, viime vuonna paketit myytiin loppuun hyvissä ajoin.

Alppihiihtokauden avaus lasketaan totutusti Söldenissä jo lokakuun lopussa, kolme viikkoa ennen Levin maailmancupia. Leviltä starttaava kisarupeama kokoaa jälleen naisten ja miesten maailman huiput mittelemään pujottelunkauden ensimmäisistä maailmancup-pisteistä.

Levin talvikauden avajaisia vietetään 9.-11.11.2018.

Lisätietoa

Kuva: Ville Heiskanen