Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

40 000 kuutiota lunta odottaa jo Levin maailmancup –avausta

28.02.18

Levin hiihtokeskus takaa 100% lumivarmuuden, kun Levin maailmancup avaa alppihiihtokauden maailman parhaiden pujottelijoiden seurassa 9.-11.11.2018.

Levin hiihtokeskus teki lumitykkien avulla Levi Black-rinteeseen 40 000 kuutiota lunta viidessä vuorokaudessa odottamaan marraskuun kansainvälistä tapahtumaa.

Levin hiihtokeskus säilöi viime vuonna ensimmäistä kertaa lunta 30 000 kuutiota alppihiihtokauden avausosakilpailua varten. Säilöntä onnistui hyvin ja hiihtokeskus jatkoi käytäntöä tänä vuonna. Levi Black –rinteeseen on nyt tehty 40 000 kuutiota lunta, joka ajetaan hiihtokauden päätteeksi jyrkänteen päälle odottamaan peitteiden alle.

- Ottaen huomioon kisarinteen pituuden, leveyden ja lumen tarpeen, nyt tehdystä 40 000 kuutiosta puolet voi sulaa pois ja silti lunta riittää kisan läpi viemiseen. Teoriassa kisarinne tarvitsee noin 15 000 kuutiota lunta, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Levin hiihtokeskus pystyi kovien pakkasten johdosta tekemään jättimäärän lunta vain viidessä vuorokaudessa. Lumenteko-olosuhteet ovat helmikuussa olleet täydelliset.

- Saimme tehtyä nopealla tahdilla paljon lunta. Tätä voisi sanoa jo ekologiseksi teoksi, sanoo Jouni Palosaari.

Hiihtokeskus oppi paljon ensimmäisestä lumensäilöntävuodesta. Yksi näistä opeista oli lumen säilöntäpaikka eli minne lumi kannattaa pukata odottamaan sen levitystä. Tämän vuoden lumi tullaan siirtämään hiihtokauden päätteeksi jyrkänteen päälle, joka toimii lumen päävarastona. Lumi makaa peitteiden alla kesän ja syksyn, josta se ennen maailmancup -kisaa pukataan kauttaaltaan pitkin kisarinnettä. Toinen, pienempi varasto tulee sijaitsemaan lähellä alppihiihtokauden avauskisan maalia.

- Viime vuonna ajattelimme, ylhäältä päin pukattava lumi valuu rinteen ulkopuolelle, mutta näin ei käynyt. Tämän vuoksi päätimme, että päävarasto tulee nyt jyrkänteen päälle, josta se on helppo siirtää molempiin suuntiin, kertoo Palosaari.

Levin hiihtokeskuksella on tulevana kesänä lumensäilöntävarasto myös Eturinteellä. Rinteen vasemmassa reunassa olevan pipen ja streetin lumet tullaan säilömään kesän ja syksyn läpi. Säilötty lumi pukataan lokakuussa rinteeseen ja tavoitteena hiihtokeskuksella on avata Eturinne laskettelijoille jo syyslomaviikoilla.

Viime marraskuussa jo yhdettätoista kertaa Levillä järjestetty alppihiihdon maailmancup keräsi pohjoiseen 17 000 kävijää. Katsojamäärän lisäksi myös VIP-lippupakettien myynnissä oli selkeää kasvua ja VIP Tokka-paketit myytiinkin loppuun hyvissä ajoin ennen kilpailua.

- On hienoa, että pääsemme varmistamaan kisan jo tässä vaiheessa vuotta. Tämä on tärkeä tieto niin asiakkaillemme kuin yhteistyökumppaneille. Pääsemme avaamaan VIP Tokka-lipunmyynnin jo nyt, kertoo Palosaari.

World Cup Levi 2018

Kuva: Victor Engström - säilötyn lumen levitystä Levillä lokakuussa 2017.