Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

30.04.19

Levin kesä tarjoaa lukemattomia elämyksiä juuri sinulle, olitpa sitten seikkailijaluonne, nautiskelija tai matkustat perheen kanssa kokemaan Lapin kesää. Toukokuun loppupuolelta heinäkuun loppuun kestävä yötön yö tuplaa lomapäiväsi. Aurinko ei laske lainkaan joten ulkoilla voi mihin vuorokauden aikaan tahansa! Tämä on jotain ainutlaatuista mitä et koe missään muualla.

Listasimme 10 kokemusta joita et voi Levillä jättää väliin. Kuinka monta sinä aiot näistä kokea?

Joulupukin mökki

Joulutarina-elokuvan lavasteeksi rakennettu Joulupukin mökki sijaitsee Levitunturilla kuvankauniissa maisemissa. Ikoninen joulupukin mökki on yksi Levin kuvatuimmista paikoista. Mökille pääset kävellen Gondoli 2000-hissin yläasemalta. Mökin voi nähdä jo Gondolihissistä, mökki jää Gondolihissin oikealle puolelle (alhaalta päin katsottua). Mökille pääsee lumettomaan aikaan myös kävellen Gondoli 2000 -hissin ala-asemalta, rinnereittiä pitkin ensin Huipun kodalle ja siitä jyrkähkö noin 200m nousu joulupukin mökille. Reitit vaativat normaalia yleiskuntoa ja hyviä kenkiä.

Keskiyöllä patikointi

Yöttömän yön aikaan yöllä ulkoilu on elämys, jota ei voi jättää kokematta. Yöllä valo on täysin erilainen kuin päiväsaikaan ja tunnelma keskiyön auringon alla on maaginen, kuin olisit keskellä satua. Yön hiljaisuus on rauhoittavaa, kuin luontokin olisi rauhoittunut yötä varten.

Levin huippupolku

Polku alkaa Gondolihissin yläasemalta ja kiertää myötäpäivään Levitunturin huipun. Polku on noin puolen kilometrin pituinen, esteettömyysvaatimukset täyttävä maisemanihailupolku. Polulla on kuusi lepopaikkaa ja yksi tulistelupaikka. Teemana polulla on taivaalliset tarinat luonnonilmiöinä.
Maisemien ihailuun pääsee gondolihissillä niin pyörätuolilla liikkuvat kuin lapsiperheet lastenvaunujen kanssa.
Autolla pääsee Tuikun parkkipaikalle asti, sieltä hieman alle kilometrin matka Huippupolulle reippaahkoa nousua.

Portaat & Samiland

Levitunturille, hotelli Panoramaan, pääsee myös portaita pitkin reippaillen. Portaissa on 766 askelmaa, joten niitä kiipeämällä saa jo hyvän treenin aikaiseksi. Portaat ylös reippailtuaan voi ihailla maisemia, tai piipahtaa Samilandissa tutustumassa Saamelaiskulttuuriin.

Kätkän huippu

Kätkätunturi sijaitsee Immeljärven takana, aivan Levi keskustan tuntumassa.
Kätkällä ei ole hiihtohissejä, joten tunturi on käytännössä luonnontilassa. Levin keskustasta Kätkätunturin huipulle matkaa tulee noin 4km suuntaansa, eli Kätkän reitti on oikein sopiva päiväretkikohteeksi. Polku huipulle on paikoitellen jyrkähkö ja hieman kivikkoinen ja juurakkoinen. Varaa siis hyvät kengät ja tarpeeksi juomista matkaan ja lähde valloittamaan Kätkätunturi! Huipulla on tulipaikka missä voit ansaitusti reippailun lomassa grillailla vaikka makkarat.

Kumputunturi

Kumputunturi on Kittilän alueen tuntureista yksinäisin. Se sijaitsee noin 60km päässä Leviltä. Kumputunturi on 581m korkea, sen aarniometsissä on yli 200-vuotiaita mäntyjä ja jopa harvinaisia eläin- ja kasvilajeja. Huipulla seisoo vanha palovartijan mökki. Patikointia huipulle tulee noin 4km suuntaansa, polku on kivikkoinen, joten varaa jalkaan hyvät kengät. Kumputunturin juureen pääsee autolla Leviltä, tai kysy järjestettyjä retkiä Levin Matkailuneuvonnasta.

Seikkailupuisto / Activity Parkin alue

Levin Activity Park tunturin länsipuolella on täynnä toimintaa koko kesän ja syksyn lokakuulle asti! Alamäkiajoa, seikkailuja, upeita Tunturi-Lapin maisemia näköalahissillä, paljon lasten aktiviteetteja ja yhdessäoloa vaikka grillaillen.

Seikkailuiden keskus sijaitsee tunturilammen rannalla, jossa on tarjolla useita ratoja helpoista haastaviin. Hauskanpito ei edellytä aikaisempaa kiipeily- tai seikkailukokemusta.
Seikkailijan minimipituus on 120 cm Löydät radoilta monentasoisia vaihtoehtoja, joista voit valita mieleisesi tehtävät Korkeammat radat edellyttävät harjoitusradan läpäisemistä ja niillä seikkaillessa käytetään ohjaajilta saatavia turvavarusteita. Harjoitusratoja on asiakasmäärien mukaan käytössä kaksi erilaista, joista matalampi kulkee 1,5 metrin korkeudella ja korkeampi nousee jo 3,5 metriin.
Voit kulkea seikkailuradoilla rohkeutesi mukaan eri tasoisissa tehtävissä. Haastavimmat radat ovat jopa 8 metrin korkeudella mutta halutessasi voit pysyä matalammalla. Ratojen yhteydessä pääset maistamaan myös muutamia hauskoja vaijeriliukuja pisimmillään 70 metriä.

Seikkailupuistossa voit testata rohkeuttasi myös Base Jumpilla, astumalla tyhjän päälle 12 metrin korkeudessa.

Levin Seikkailupuistosta löytyy myös huikea, yhteispituudeltaan lähes kilometrin mittainen, vaijeriliukumaraton jonka yhteydessä pääset myös tekemään seikkailuratatehtäviä. Vaijeriliukumaratonille seikkailijan tulee olla vähintään 150cm pitkä ja minimipaino on 45 kiloa.
Seikkailupuisto on avoinna koko kesän, aina lokakuulle asti.

Kesäkelkkarata

Levin Eturinteiden Express-hissi kuljettaa Zero Pointilta Koutalaen päälle, jossa sijaitsee kongressi- ja näyttelykeskus Levi Summit. Edessäsi avautuvat Sirkan kylän ylitse näkymät kauas Särki-, Olos-, Pallas-, Sammal-, Keimiö- ja Ounastuntureille. Korkeuseroa ala- ja yläaseman välille kertyy kaikkiaan 114 metriä. Aikaa itse siirtymiseen kuluu vain pari minuuttia. Alas kelpaa tulla vauhdikasta kesäkelkkarataa pitkin. Kelkan vauhdin säädät itse: voit lasketella kävelyvauhtia maisemia ihastellen tai päästellä täysillä. Huippunopeus radalla voi nousta jopa 50 kilometriin tunnissa! Radalla on yhden ja kahden hengen kelkkoja. Sateisella säällä kesäkelkkarata on turvallisuussyistä suljettuna.

Vesielämys

Levi on vesistöjen ympäröimä ja täällä pääset kokemaan erilaisia vesielämyksiä läpi kesän.
Melonta on hyvää liikuntaa ja mukava tapa liikkua vesillä. Sup-lautailu lisää haastetta jos olet jo tottunut meloja, onnistutko melomaan seisten sup-laudalla?
Seikkailijalle löytyy koskenlaskua ja vesiskootterilla ajoa, esimerkiksi Könkäällä pääsee laskemaan koskea autonrenkaalla, tämä on pakko kokea!
Kauniista maisemista ja veden äärellä rauhoittumisesta pääsee nauttimaan ponttoonilauttaristeilyllä joka kulkee Sirkka- ja Levijärvellä tarjoten näkymiä sekä Levi että Kätkätunturille.

Kyläpyörillä Tonttulaan

Tonttulan Elämyskylä hauskoine tonttujen asumuksineen sijaitsee noin 8km päässä Levin keskustasta. Tonttulassa voit osallistua vaikka Keltanuttuisen Tontun kesäretkelle, jossa pääset tutustumaan Tonttulan Piiloon ja tapaat Tonttulan eläinasukkaat. Tonttulaan pääset helposti vaikka Levin kyläpyörällä jonka saa vuokrattua ilmaiseksi keskustan alueelta.

HAE KESÄLLE MAJOITUSTA LEVILTÄ

Majoitusvaraukset verkosta, sähköpostitse levi@levi.fi tai puhelimitse 016 639 3300.

Tervetuloa Levin kesään!