Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

FIS hyväksyi Levin maailmancupin kisarinteen

12.09.19

Kisarinteen virallinen tarkistus tehtiin tänään 12.9.2019 FIS:n tekniikkalajien kilpailujohtajan toimesta.

Alppihiihtomaailman katseet kääntyvät jälleen 22.-24.11.2019 kohti Suomen Lappia, kun maailman pohjoisin alppikilpailu, Levin maailmancup, starttaa alppihiihtokauden Levi Black –rinteellä.⁠ 

Valmistelut marraskuussa kisattavaan Levin maailmancupiin ovat hyvällä mallilla ja kisarinne sekä siinä lepäävät säilölumet saivat hyväksynnän FIS:n tekniikkalajien kilpailujohtajan Emmanuel Couderilta.

Tämä on kolmas vuosi, kun Levillä säilötään alppikilpailua varten lunta ja lumen varastointi onnistui jälleen, joten ainakaan lumen puutteesta ei tapahtuman onnistuminen tule jäämään kiinni.

- Viime vuonna kisa laskettiin täysin säilölumiolosuhteissa. Luonnon lunta ei ollut lainkaan ja automaattilumetusta pystyimme tekemään todella vähän sateisen ja lämpimän alkutalven takia. Nyt meillä on jälleen lunta säilöttynä riittävästi kilpailua varten, mutta myös kisan siirtyminen viikolla eteenpäin takaa meille varmasti huippuolosuhteet kilpailua ajatellen, kertoo Levin maailmancupin pääsihteeri Marko Mustonen.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 13 vuotta siitä, kun pujottelun maailmancupin avauskilpailussa Levillä alkoivat kilpailla sekä miehet että naiset. Kisaan osallistuu joka vuosi noin 150 urheilijaa yli 20 maasta.

- Levin maailmancupin merkitys on selkeästi hyvällä tasolla. FIS:n kalenteriehdotuksissa Levi on naisten ja miesten pujottelun maailmancupin avauskisa seuraavat kolme vuotta, Mustonen kertoo.

Levin maailmancupin yksi viesteistä on ”Welcome to Winter” eli tervetuloa talveen. Tänä vuonna kuluttajat voivat myös itse nauttia kisaviikonloppuna alppihiihdosta, kun hiihtokeskus avaa ovensa laskettelukansalle jo 11. lokakuuta.

- Rinteitä Levillä avataan jos kuukausi ennen Levin maailmancupia eli hiihtokeskuksella on silloin vielä aikaa kehittää entisestään lasketteluolosuhteita maailmancupviikonloppua varten.

World Cup Levi