Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Hiihdon 24 tunnin maailmanennätysyritys Levillä 12.4.2018

09.04.18

Levillä nähdään jännittävä hiihtospektaakkeli, kun kolme miestä ja nainen yrittävät rikkoa 24 tunnin maailmanennätyksen 12.4.2018.

Suomea maailmanennätysyrityksessä edustavat hallitseva maailmanennätysmies Teemu Virtanen sekä Team Mäenpään maratonhiihtäjä Hans Mäenpää, Norjaa edustaa pitkänmatkan hiihtoekspertti Daniel Strand. Naisten ennätystä lähtee rikkomaan suomalainen Anni Angeria.

Teemu Virtanen pitää hallussaan Guinness Book of Records – 24 tunnin hiihdon maailmanennätystä vuodelta 2010, vaikka ruotsalainen Erik Wickström paransikin ennätystä vuonna 2016. Tuolloin Guinness Book of Records ei hyväksynyt videokuvauspuutteen vuoksi Wickströmin hiihtämää matkaa ja hänelle myönnettiin epävirallinen maailmanennätys.

Huhtikuun puolessa välissä Teemu Virtanen haluaa hiihtää uuden maailmanennätyksen ja tietenkin voittaa haastajansa.

- Tämän vuoden 24 h tapahtumasta tulee kaikkien aikojen kovin, koska sekä Hans Mäenpää ja Daniel Strand ovat hurjassa kunnossa. Lähden kuitenkin määrätietoisesti taistelemaan heitä vastaan ja saan varmasti maailmanennätyksen, jos vain hiihdän loppuun asti. Omassa ikäsarjassani, M50, kukaan ei ole koskaan hiihtänyt yli 400 km. Parhaimmillaan voimme rikkoa jopa kolme maailmanennätystä Levillä, kertoo Teemu Virtanen.

Hans Mäenpää odottaa innolla tulee ennätysyritystä, joka on 39-vuotiaalle hiihtäjälle täysin uusi kokemus.

- En ole koskaan hiihtänyt tai urheillut näin pitkään. Nordenskiöldsloppetin hiihdin viime viikonloppuna ja olin siinä kuudes. Maratonhiihtoja olen hiihtänyt paljon ja Vasaloppetinkin seitsemän kertaa, jossa olin tänä vuonna sadan joukossa. Olen juossut pari maratonia ja siitä oikeastaan urheilu-urani lähtikin käyntiin, Hans Mäenpää kertoo.

Ruotsin Erik Wiksctröm ei ottanut Virtasen uusinta haastetta vastaan, mutta Norjasta ilmoittautui mukaan 36-vuotias maratonhiihtäjä Daniel Strand.

- Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus ja hieman hullukin idea, sen takia minun pitää lähteä haasteeseen mukaan. Tavoitteenani on voittaa ja rikkoa maailmanennätys, Strand kertoo.

Anni Angeria lähtee rikkomaan naisten maailmanennätystä, joka on 333km.

- Uskon pystyväni rikkomaan ennätyksen, koska olen jo aikaisemmassa yrityksessäni hiihtänyt 344,5 km. Nyt saan toivottavasti tehtyä virallisen Guinnessin ennätyksen, mutta mitä tahansa voi tapahtua noin pitkän matkan aikana. Eniten pelkään sitä miten paikat kestävät ja miten saan energian imeytymään. On varmasti myös kannustavaa hiihtää yhtä aikaa miesten kanssa, tosin he etenevät tasatyönnöllä ja minä luistellen. Toivottavasti paikalle tulee myös paljon katsojia, koska kannustus antaa aina voimia, sanoo Anni Angeria.

Torstaina 12.4.2018 Levin tunturilammella hiihdettävä maailmanennätysyritys ei missään nimessä ole helppo haaste hiihtäjille. Jotta maailmanennätys rikotaan, siihen tarvitaan hyvä latu, lähes täydelliset hiihto-olosuhteet eli lentokeli sekä kova valmistautuminen.

- Jos keli on kohdallaan, olen varma, että joku meistä joka tapauksessa rikkoo ennätyksen. Joten kannattaa tulla seuraamaan, sanoo Teemu Virtanen.

24 tunnin hiihdon maailmanennätysyritys torstaina 12.4.2018 alkaen klo 10.00 Levin Zero Pointin vieressä, tunturilammen ympärillä. Yleisö on tervetullut kannustamaan ja seuraamaan tapahtumaa. Launtaina 14.4. puolestaan on vuorossa Visma Ski Classics -kauden päätöskisa Ylläs-Levi 70 & 55km.

Ennätysyrityksen liveseuranta katsottavissa osoitteessa:
https://www.youtube.com/watch?v=Rxk56iYgfls&feature=youtu.be
https://www.facebook.com/yllaslevi2017

Kuva: Magnus Östh