Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Hiljaisuus on uusin matkailutrendi

21.03.17

Levin kesässä voit kokea käsinkosketeltavan hiljaisuuden

-Rauha ja vetäytyminen nostettiin tärkeimmäksi matkailutrendiksi maailman suurimmilla matkailumessuilla Saksassa viime vuonna. Hiljaisuuden merkitys turisteille on valjennut myös monille matkailutoimijoille, kirjoittaa Laura Valta Ylen verkkouutisissa 9.3.

Jos Pohjoisen hiljaisuutta ei ole kokenut, on vaikea ymmärtää hiljaisuus-sanan merkitystä kokonaisvaltaisesti. Erityisesti kesällä, kun sesonki on hiljaisempi eivätkä edes moottorikelkkojen satunnaiset äänet häiritse rauhaa, on tunturi tai luonnonpuistoreitti otollinen paikka hiljentymiseen, rauhoittumiseen ja itsensä tutkiskeluun.

-Kävin ensimmäistä kertaa Lapin kesässä viime kesänä. Kun meloin Ounasjokea ystäväni kanssa ja tunturi piirtyi tyynen joen pinnalle täydelliseksi väreileväksi kuvaksi tunsin sisälläni lämpöä ja suunnatonta rauhaa, kertoo kesällä Lappiin hurahtanut asiakas.

Helposti saavutettava ja turvallinen hiljaisuus

Kaupunkilaiselle helposti saavutettava ja turvallinen hiljaisuus on harvinaista herkkua. Kun luonnon hiljaisuuden kokemiseksi pitää ajaa useita, kymmeniä tai satoja kilometrejä metsiin, joissa liikkuminen ei välttämättä jokaiselle kaupunkilaiselle tunnu helpolta tai luontevalta, on esimerkiksi Levin keskustan ympäristössä helposti saavutettavissa monenlaisia hiljaisuuskokemuksia.

-Jo se, että nousin eräänä kesäiltana yksin tunturiin antoi minulle uuden perspektiivin käsitteeseen hiljaisuus. Aurinko ei laskenut ja vieno tuuli humisi korvissani. Istuin yksin rakkakivellä, mutta en tuntenut olevani yksin. Kuulostaa imelältä, mutta olin ikäänkuin yhtä luonnon kanssa. Niin lähellä Levin keskusta, mutta silti niin kaukana kaikesta siitä, mitä pitää olla tai mitä pitäisi suorittaa. Vain minä ja tuuli, kirjoittaa asiakas palautteessaan.

Hiljaisuuteen pääsee käsiksi siis helposti ihan lomakeskuksessa, mutta jos kaipaa vielä syvempää kokemusta aivan luonnnon ytimessä kannattaa lähteä esim. patikoimaan viereiseen Pallas-Yllästunturin Kansallispuistoon.

-Niin tämähän on tällainen portti kansallispuistoon, toteaa paikallinen opas, joka harvemmin itse herää miettimään sitä, kuinka erikoista hiljaisuus on esimerkiksi Kiinasta tulevalle matkailijalle.

Lue Ylen artikkeli hiljaisuudesta täällä.

Tutustu ja varaa kesäloma Levillä