Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Kiinnostaako Lapin perinteiseen elinkeinoon, poronhoitoon, tutustuminen?

10.10.19

Haluaisitko tutustua pohjoisen perinteiseen elinkeinoon, porotalouteen? Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä seuraamaan Lapin vanhimman elinkeinon harjoittamista poroerotuksen merkeissä.

Lapissa porot kulkevat kesäisin vapaana luonnossa ja syksyisin poronomistajien onkin aika kerätä porot yhteen ja erotella omat poronsa isoista porolaumoista omiin aitauksiin talviajaksi hoidettavaksi koska talvella ravinnon saanti luonnossa, ruokinnoista huolimatta, on poroille tietenkin lumen vuoksi haastavampaa kuin kesäisin.

Poroerotuksissa porojen omistajat erottelevat oman poronsa muiden poroista suuresta laumasta korvamerkkien perusteella. Myös keväällä merkitsemättä jääneet vasat voidaan samalla merkitä.
Poroerotuksessa oppaan kanssa pääset poronomistajien apuna ajamaan poroja suureen aitaukseen, jossa varsinainen erotus suoritetaan. Varsinaista erotusta seuraamme turvallisesti aidan takaa, kun porot jaetaan omistajien omiin laumoihin sitä mukaa, lähteekö poro tilalle, vaikka rekeä vetämään vai lasketaanko vielä metsään nauttimaan vapaudesta.Retki kokonaisuudessaan kestää 4-8 tuntia, riippuen ajomatkan pituudesta. Kuljetukset Leviltä ja takaisin Leville sisältyvät ohjelmaan.
Ohjelman aikana nautitaan kuumat juomat. Pukeuduthan säänmukaisesti ja lämpimästi.

Paikan päällä on mahdollista myös tilata poronlihaa suoraan tilalta kotiisi toimitettuna.

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi lähteä mukaan tutustumaan porotalouteen ja poroerotuksiin ja olemme sinuun yhteydessä heti kun tiedämme minä päivinä ohjelma toteutuu.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset Levin Matkailuneuvontaan, levi.info@levi.fi tai puhelimitse 016 639 3378.

Katso myös muut ruska-ja revontulikauden ohjelmat tästä

Majoitusvaraukset tästä