Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levillä lasketaan syvässä lumessa – odotukset keväthangille korkealla

29.11.17

Laskukausi on Levillä käynnistynyt hyvissä olosuhteissa ja jatkuu toukokuulle saakka.

Kittilän Kenttärovassa lumensyvyydeksi mitattiin maanantaina 63 cm, joten laskettelu- sekä hiihtokausi ovat jo nyt parhaimmillaan kelien puolesta. Satanut luonnonlumi takaa hyvän lumipohjan pitkälle ensi keväälle, joten matkat Leville kannattaa varata nyt hyvissä ajoin, sillä laskukausi jatkuu toukokuulle saakka.

Ensimmäiset supertalven charterit ovat jo saapuneet tuntureihin ja muutaman viikon kuluttua vierailijat täyttävät Levin kylän sekä rinteet. Suurin osa Levin ulkomaanmatkailijoista tulee Englannista ja matkailijoille onkin luvassa monenlaisia elämyksiä lumentäyteisillä tuntureilla.

- Lumensyvyys lähimmillä havaintoasemilla, missä pitkäaikainen tilasto on olemassa, ovat Kittilä Pulju ja Kittilä Pokka. Siellä maanantaiaamun lukemat ovat olleet Puljussa 38 cm ja Pokassa 51 cm, jotka ovat 14 ja 21 cm pitkän ajan keskiarvoja korkeampia. Yleisesti alueella on tähän aikaan vuodesta 20-30 cm lunta, joten Kittilän Kenttärovan lukemat olisivat reippaat 30 cm keskiarvoa korkeammalla, kertoo Ville Siiskonen Ilmatieteen laitokselta.

Levin talvikausi on ennätyksellisen aikaisin varattu ja joululle löytyy enää muutamia hajapaikkoja majoitusta hakeville. Pian Lapin kauniit keväthanget kutsuvat laskettelu- ja hiihtokansaa. Majoituskapasiteettia on vielä tässä vaiheessa vuoden alkuun sekä keväälle hyvin tarjolla.

- Kansainvälisten matkailijoiden kasvaessa, varausjänne on huomattavasti pidentynyt. Joulu ja uusi vuosi ovat tällä hetkellä lähes loppuunmyytyjä. Talven hiihtolomia suunniteltaessa kannattaakin olla ajoissa liikkeellä, jotta varmistaa itselleen haluamansa majoitusmuodon. Erilaisten aktiviteettien kysyntä on ollut laajaa, joten suosittelenkin varaamaan lomatekemistä jo hyvissä ajoin, kertoo Levin Matkailun markkinointijohtaja Jenni Ihatsu.

Kevät on upeaa aikaa Lapissa, kun päivänvaloa riittää pitkälle iltaan ja lunta piisaa niin rinteillä kuin laduillakin. Huhtikuussa hiihdettävä Visma Ski Classics Ylläs-Levi sekä Levin Vappu kasvattavat suosiotaan, joten nyt on hyvä aika varata kevään laskettelu sekä hiihtomatkat.

- Pidämme rinteet auki 6.5 asti, kertoo hiihtokeskuksen toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Lisätietoa: