Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levillä maastohiihtokausi 2017 avattiin ensilumenladulla

30.10.17

Levillä päästiin perjantaina 27.10.2017 korkkaamaan maastohiihtokausi ensilumenladun avaamisen myötä.

Lumitykit laitettiin Levillä käyntiin lokakuun puolivälissä sekä rinteissä että ensilumenladulla. Lämmin sää on tuonut hieman haasteita ensilumenladun lumetukseen, jonka takia latu alkaa tällä hetkellä Levin keskustan vieressä sijaitsevasta Lastenmaasta. Latu jatkuu tunturin kylkeä kohti Levi Golfia kahden kilometrin verran, jonka jälkeen käännytään takaisin kohti Lastenmaata. Lumetettu ja valaistu latu on nyt yhteensä 4km pitkä.

Ensilumenlatu on kokonaismitaltaan 9km (4,5km / suunta) ja latua lumetetaan koko ajan, jotta loppumatka saataisiin myös auki mahdollisimman nopeasti.

Kun luonnonlunta on satanut riittävästi, ensilumenladun lisäksi maastohiihtäjille on Levillä tarjolla 230 kilometriä latua niin perinteisellä kuin luistelutyylillä, josta 28km on valaistua latua. Levin valaistun ladun valojen toiminta-aika on klo 6:00 – 23:00. Vuosittain laduilla sivakoi noin 350 000 hiihtäjää eikä tämän vuoden odotukset poikkea viime vuotisista kävijämääristä.

- Teemme koko ajan töitä, jotta koko ensilumenlatu saadaan auki. Lumitykit ovat päällä 24/7. Odotamme myös luonnonlunta, jotta pääsemme avaamaan muita latupohjia. Levi tarjoaa loistavat puitteet maastohiihdolle, joten tervetuloa tunturiin, sanoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Lisätietoa