Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levillä rajatulla alueella ilotulitteiden käyttökielto uutena vuotena.

31.12.19

PELASTUSLAITOS TIEDOTTAA: Lapin pelastuslaitos rajoittaa ilotulitteiden käyttöä vuodenvaihteessa. Käyttö on kielletty Levin keskustan alueella 31.12.2019 klo 18.00 - 1.1.2020 klo 02.00 välisenä aikana.

Käytä ilotulitteita oikein

Ilotulitteiden käytöstä aiheutuu vuosittain satoja tulipaloja ja silmä- tai muita vammoja. Vammat ja vahingot johtuvat miltei aina ilotulitteiden varomattomasta ja holtittomasta käytöstä. Useimmiten vahingot sattuvat nuorille ja lapsille sekä juopuneille juhlijoille. Vanhemmilta, sisaruksilta ja kavereilta vaaditaankin erityistä vastuullisuutta, jotta ilotulitteet eivät päädy alaikäisten ja päihtyneiden käsiin.

Ikäviltä onnettomuuksilta vältytään, kun ilotulitukseen valmistaudutaan huolellisesti etukäteen:

tutustu huolellisesti käyttöohjeisiin jo kotona
valitse turvallinen, riittävän aukea käyttöpaikka, huomioi että taivaalle ammutun raketin jäänteet tippuvat takaisin maahan ja voivat aiheuttaa vahinkoja
noudata suojaetäisyyksiä
tue padat hyvin ja käytä raketeille asianmukaisia ampumatelineitä
käytä suojavarusteita, suojalasien käyttö on suositeltavaa myös yleisöllä.
Turvallisin tapa nauttia ilotulituksesta on seurata kunnan tai muun yhteisön järjestämää ilotulitusnäytöstä.
Huomioi paikalliset käyttörajoitukset ja ympäristö (kartta)

Pelastusviranomaisilla on oikeus rajoittaa ilotulitteiden käyttöä paikallisista olosuhteista johtuen. Lapin pelastuslaitoksen alueella ilotulitteiden käyttäminen on kiellettyä Kemin Sauvosaaressa, Tornion Suensaaressa ja Levillä (Sirkka) Levikeskuksessa. Rajoitusalueet löytyvät internetsivulta http://www.lapinpelastuslaitos.fi/ → ajankohtaista. Sisäasianministeriön pelastusosaston internetsivuilta (http://www.pelastustoimi.fi/) löytyy lista kunnista, joissa on annettu rajoituksia ilotulitteiden käyttöön.

Vaikka ilotulittaminen juhlistaakin uuden vuoden viettoa, on syytä muistaa myös siitä aiheutuva melu ja ympäristön roskaantuminen. Erityistä haittaa melusta on lemmikkieläimille ja vanhuksille. Huomaavainen ilotulitteiden käyttö sekä pakkausjätteiden ja ilotulitteiden jäänteiden siivoaminen tuo juhlamieltä myös toisille.