Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levillä voit tutustua eläinystäviin kesälläkin

24.07.19

Levillä asustaa ympärivuotisesti paljon karvakavereita jotka tekevät talvisin töitä ja kesällä lepäilevät. Oletko koskaan miettinyt mitä huskyfarmeilla tapahtuu kesäisin? Tule ottamaan siitä selvää!

Lappi ja eläimet. Mitä se tuo mieleesi? Pörröisen huskykoiran vetämässä rekeä iloisesti häntä heiluen? Vai kenties komeasarvisen poron, jonka reessä istutaan vällyjen alla? Pörröinen hevonen, joka vie sinut selässään talven ihmemaahan? Nämä kaikki voit kokea Levillä talvella, mutta haluatko kuulla mitä kaikkea voit eläinten kanssa touhuta Levillä kesällä?

Ratsastusvaellukset pyörivät ympäri vuoden, luontoon pääsee tutustumaan joko islanninhevosten tai suomenhevosten selässä. Retkiä järjestetään aina tunnin lenkeistä jopa viiden vuorokauden vaelluksiin ja leireihin asti. Ratsastamaan on mahdollista mennä myös ilta-aikaan, ja ihailla keskiyön aurinkoa tai syksyllä kuutamoa ja revontulia.

Kesän ja syksyn 2019 utuutena ratsastusohjelmissa Metsämieli-ratsastus islanninhevosilla. Metsämieliratsastusvaelluksen aikana keskitytään nauttimaan Lapin kauniista luonnosta ja tehdään muutamia metsämieli-menetelmään perustuvia harjoituksia. Metsämieli- menetelmässä luonnon suomia, itsestään syntyviä terveysvaikutuksia tehostetaan tietoisilla harjoitteilla, jotka kehittävät tavoitteellisesti oman mielen sisäisiä ja hyvinvointia tukevia taitoja. Selkeät ja helposti toteutettavat Metsämieli- harjoitukset yhdistävät metsässä liikkumiseen rentoutus-, virkistys- ja mielentaitoharjoituksia.

Talvella huskyt vetävät rekiä suurella innolla, mutta mitä nämä suloiset karvakuonot tekevätkään kesällä? Siihen saat vastauksen vierailemalla huskytilalla kesäaikaan. Vierailulla kuulet koirien elämästä ja siitä kuinka ne viettävät kesälomaa ja missä vaiheessa aloitetaan treenaaminen talven retkiä varten. Muistathan kuitenkin sopia vierailun etukäteen jotta tilalla ollaan valmiita tuloosi!

Kesällä ja syksyllä huskyjen kanssa on mahdollista lähteä myös patikoimaan. Metsään ja pikku poluille suuntautuva patikointiretki kestää noin tunnin ja sen aikana opas kertoo huskyjen elämästä.
Lämpötilan laskiessa noin 10 asteeseen ja sen alle alkaa huskyillä varsinaiset treenit talvikautta varten. Eri huskyfarmeilla treenataan eri tyyleillä, ja tämän syksyn uutuutena on mahdollista päästä kokemaan kuinka rekikoirakilpailuissa EM- tasolla menestynyt kennel treenaa koiriaan talven safareita ja kilpailuja varten. Mönkijän kyydissä pääset tuntemaan Alaskanhuskyjen voiman ja innon lähteä treenaamaan, lenkin pituus vaihtelee 5-10 kilometriin Lapin kauniissa luonnossa. Ajelun päätteeksi pääset ottamaan kuvia koirista jotka kirmaavat vapaana isossa juoksuaitauksessaan.


Elokuvissakin esiintyneeseen Taigo-poroon ja sen kaveriin Pokkaan, sekä huskypuistossa asuviin muihin eläimiin pääsee tutustumaan huskypuiston luontoretkellä. Ensin tutustutaan puiston koiriin ja sen jälkeen kävellään pientä polkua järven rantaan. Rannassa tapaamme porot ja tutkaillaan jos järvellä näkyisi vesilintuja tai muita eläimiä. Paluumatkalla tutustutaan vielä elokuvasusiin ja voit ottaa kuvia koirista ja puiston muista eläimistä sekä kauniista luonnonmaisemasta.

Ratsastusretket ja huskytilavierailut sekä syksyisen koirien treeniretken voit varata viikko-ohjelmastamme


Muuta kivaa tekemistä ja räätälöityjä ohjelmia voi tiedustella Levin matkailuneuvonnasta levi.info@levi.fi tai 016 639 3378.


Tervetuloa tutustumaan meihin!
t. Levin karvaiset kaverit