Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levin 4 merkittävintä rinneuutuutta talveen

09.10.17

Uusi seikkailupuisto on ehkä kauden näkyvin uusi juttu Levillä, mutta keskuksessa on lisäksi tehty monta laskettelijoita ilahduttavaa uudistusta.

Listasimme neljä uutuutta, joiden ansiosta laskettelijoilla on entistä paremmat oltavat Levillä.

1. Lumetus ja valaistus laajenee joka vuosi
Jotta alkukaudesta saataisiin mahdollisimman nopeasti paljon rinteitä auki, laajennetaan Levin rinteiden tehokkaampaa automaattilumetusta joka vuosi. Tulevalle kaudelle saadaan jälleen kaksi uutta rinnettä tietokoneohjatun ja kiinteätykkisen lumetuksen piiriin.

Etelärinteiden ja South Pointin suosio on osoittanut, että laskettelijat haluavat entistä enemmän myös helppoja elämyksiä. Tätä silmällä pitäen South-tuolihissin (alhaalta katsottuna) vasemmalla olevaa 9.1-rinne on levennetty reilusti. Rinteeseen on samassa yhteydessä rakennettu myös valaistus ja lumetus, joten leveillä käännöksillä pääsee fiilistelemään tunturissa jo alkukaudesta.

Alpine Training Parkin lumetus tehdään jatkossa kiinteillä automaattitykeillä, jolla tavoitellaan Parkin entistä nopeampaa käyttöönottoa. Aluetta palvelevien hissien aukioloaikoja on pidennetty tunnilla eli tehokas harjoittelu on nyt mahdollista myös ilta-aikaan. Harjoitusryhmille on siis luvassa entistä paremmat treeniolosuhteet heti alkukaudesta lähtien.

2. Parkkimaailmaan laadukkaita ja helppoja elämyksiä
Viime talvena avattu South Park toi kokeneille laskijoille lähes kilometrin mittaisen hyppy- ja reililinjan. Myös Eturinteiden Streetin paippi ja hyppyrit ovat olleet osaavien laskijoiden suosiossa. Hiihtolomaviikoille avattu helpompi junnuparkki oli hitti ja samalla linjalla jatketaan uudella kaudella.

Kaudella 2017–18 nykyisten parkkien rinnalle rakennetaan mahdollisimman suurta asiakaskuntaa palvelevia suorituspaikkoja. Edellä mainittu 9.1-rinne on aivan South Parkin vieressä, joten sinne on luontevaa muokata helppo parkkilinja – eli luvassa on leppoisia hyppyreitä ja pressejä. Alue vetää puoleensa lajin harrastajia, niin taitajia kuin vasta-alkajia.

Myös Eturinteiden Streetin suorituspaikkoja tehdään helpommiksi, jotta entistä useammalle löytyisi mielekästä laskettavaa eri puolilla tunturia.

3. Sukset ja laudat kuntoon entistä nopeammin
Laskuvälineet kannattaa pitää kunnossa ja huollattaa muutaman kerran kaudessa. Zero Pointin vuokraamossa sijaitseva suksihuolto keskellä kylää on tälle kaudelle varustettu uudella huippuhienolla ja massiivisella Wintersteigerin huoltokoneella. Voitelut, kanttien teroitukset ja perusteellisemmatkin korjaukset hoituvat entistä nopeammin, kun huollon kapasiteetti kasvaa merkittävästi uuden koneen myötä. Asiakkaiden välineiden lisäksi Zero Pointissa huolletaan tuhansien parien vuokrakalustoa.

Tehokkaan Discovery-mallin huolto-ohjelmista löytyvät omat versiot niin carving, all mountain, freeride kuin maastohiihtosuksille. Esimerkiksi kanttien huolloissa käytetään samaa teknologiaa suksivalmistajien ja kilpajoukkueiden huoltotiimien kanssa.

4. Helpommin ja nopeammin Ski Busseilla
Levillä on helppo liikkua rinteisiin ja takaisin Ski Bussien ansiosta. Koko kauden liikennöivät linja-autot on vaihdettu entistä ehompiin, jotka kuluttavat vähemmän polttoainetta ja kykenevät kuljettamaan isojakin asiakasmääriä sesonkiviikoilla.

Asiakkaiden pyynnöstä on Etelärinteiden South Pointilta keskustaan palaava bussireitti suunniteltu uudelleen ja kulkee nyt Länsirinteentietä pitkin Gondoli2000-hissille. Matkan varrella on otettu käyttöön oma pysäkki 10-hissille, josta on helppo siirtyä suosituille treenirinteille ja lähes 100 auton pysäköintialueelle.

Lisätietoja

Oy Levi Ski Resort Ltd
Puh. 020 7960 200
Email leviskiresort(at)levi.fi