Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levin hurja seikkailupuisto on avattu

25.09.17

Uusi seikkailupuisto Activity Parkissa on mittava, laaja ja monipuolinen elämyskohde.

Puistossa on panostettu myös elämyksen näyttävyyteen. Erityishuomiota on kiinnitetty alueen valaistukseen, joten kiipeily tulee olemaan mahdollista myös pimeinä vuorokauden aikoina.

Seikkailuratoja on harjoitteluradat mukaan laskettuna 7, tehtävärasteja lähes 90 ja vaijeriliukuja peräti 888 metriä. Elämyksen huipentaa vapaahyppy 12 metrin korkeudelta.

Helpoimmat radat sopivat pienille seikkailijoille, sillä radalle suuntaavan minimimitta on 110 senttiä. Ratojen korkeus on matalimmallaan puoli metriä ja korkeimmillaan liikutaan viidessä metrissä. Kahden helpoimman radan välissä on 37 metriä pitkä vaijeriliuku. 

Haastavammilla radoilla seikkaillaan vähintään kolmen ja puolen metrin korkeudessa, mutta parhaimmillaan kavutaan kahdeksaan metriin. Vaijeriliukuja seikkailuradoilla on kolme, joista pisin on 70 metriä. Lisäksi on tarjolla ilmainen lastenrata 4-6 vuotiaille vanhempineen.

LEVIN ERIKOISET VAIJERILIUKURADAT

Lennokkaat vaijeriliukuradat ovat Levin seikkailupuiston erikoisuus. Santa’s Zipline -nimeä kantava vaijeriliukumaraton yhdistää koko seikkailualueen. Ensimmäiselle liukupätkälle lähdetään heti startista, Gondoli2000-hissin ala-asemalla kohoavan kisarakennuksen toisesta kerroksesta. Paluumatkalla liidetään Alpine Cafe -ravintolan ikkunoiden ohi takaisin rakennuksen terassille.

Kokonaisuus muodostuu kymmenestä vaijeriliu’usta. Näistä pisimmällä on mittaa yli 100 metriä. Korkeutta vaijeriliukuradoilla on seitsemästä metristä kahteentoista metriin ja välissä on korkeutta lisääviä nousutehtäviä.

JOULUPUKKI ON MUKANA MYÖS LEVIN SEIKKAILUPUISTOSSA

Joulutarina-elokuvaan kuvattu joulupukin paja on yksi suosituimmista retkeily- ja kuvauskohteista Levin rinteillä. Sitä käytetään mallina, kun seikkailupuistoon rakennetaan oma joulupukin mökki, joka tullaan nostamaan tolppien varaan kymmenen metrin korkeuteen. Mökille pääsee vain kymmenien metrien mittaista vaijeriliukua pitkin. Myös lähtö mökistä seuraavalle rastille tapahtuu ”lentämällä”. Joulupukin mökin valmistus on työn alla ja tavoitteena on nostaa se paikoilleen ennen talvisesongin alkua. Joulupukin porovaljakko ja reki odottavat jo lähtökäskyä uudella lentoalustalla.

SEIKKAILUPUISTO ON OSA LEVIN YMPÄRIVUOTISTA TOIMINTAA

Levi kehittää ympärivuotista toimintaa vauhdilla. Activity Parkiin Gondoli2000-hissin läheisyyteen on keskitetty paljon kesäaktiviteetteja. Näköalahissiä hyödyntävät patikoitsijoiden ja maisemien ihailijoiden lisäksi alamäki- ja enduropyöräilijät sekä frisbeegolfaajat.

Uusi seikkailupuisto on selkeä jatkumo alueen kehitykselle. Tosin käyttö ei tule rajoittumaan vain valoisiin kesäkuukausiin. Valaistuksen ansiosta seikkailla voi pitkälle syksyyn – jopa talvikuukaudet on leviläisten suunnitelmissa. 25.9.2017 avattu seikkailupuisto tulee olemaan kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille mielekäs ohjelmapalvelu laskettelun rinnalla.

Teksti: Harri Lindfors/ SHKY

Lue lisää Levin uudesta seikkailupuistosta

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Jouni Palosaari/ Oy Levi Ski Resort Ltd, puh. 0400 690 770, email jouni.palosaari(at)levi.fi