Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levin lähialueen vesistöt kutsuvat hauskanpitoon!

14.06.19

Suomi on tuhansien järvien maa, ja Levin läheisyydessä sen kyllä havaitsee todeksi. Levi on järvien ja jokien ympäröimä. Siksi Levillä nautitaan kesäisin vesielämyksistä monissa eri muodoissa. Halusit sitten rentoutua ponttoonilauttaristeilyllä rauhallisesti lipuen tai nauttia koskenlaskun tarjoamasta actionista, löytyy sinulle tekemistä ja unohtumattomia kokemuksia.

Kesä alkaa kukoistaa ja vesien lämpötilat nousta. Mikä olisikaan parempi tapa viettää kesäpäivää kuin vetten äärellä? Levillä voit tehdä vesillä vaikka mitä - tässä esimerkkejä!

Melonta on helppo tapa liikkua luonnossa ja nähdä paikkoja, jonne et muuten pääsisi. Melomalla liikkuessasi saatat nähdä luonnossa eläimiä joita et muuten kohtaisi, sillä melojan liikkeitä eläimet eivät kuule niin hyvin kuin kävelijän askeleita. Melontaretkiä järjestetään kesällä ja syksyllä joka päivä ja ilta. Opastetun melontaretken kohteena voi olla joko tunturien ympäröimä järvi tai joki keskellä erämaata. Myös alueen suurimman joen, Ounasjoen, melontaretket ovat mahdollisia. Kanootin voit vuokrata myös omaan käyttöösi ja lähteä tutustumaan luontoon itseksesi.


Seikkailijoille ja vesipedoille löytyy koskenlaskua ja vesiskootterilla ajoa. Könkään kylässä, alle 10 kilometrin päässä Leviltä, löytyy pieni Könkään koski, jossa pääset testaamaan rohkeuttasi laskemalla koskessa auton sisärenkaalla. Opas on matkassa mukana koko koskenlaskun ajan. Myös yli 10-vuotiaat lapset pääsevät koskenlaskuun mukaan.

Kumiveneilläkin pääsee koskenlaskuun Levin lähialueilla. Voitte varata omalle ryhmällenne reissun koskenlaskuseikkailuun kuljetuksien kera. Koskenlasku tapahtuu Muoniojoella ja tässäkin opas on matkassa koko ajan.

Vesiskootterilla ajoon ei vaadita ajokorttia, eli jokainen yli 15-vuotias pääsee tätä huvia testaamaan halutessaan. Yleensä vesiskoottereilla ajetaan Sirkka – ja Levijärvellä, mutta ajamaan on mahdollista päästä sovitusti myös muualle.


Suppailu, eli melonta seisten leveällä laudalla on nostanut suosiotaan kesän kuntoilumuotona. Melonta seisten laudalla vaatii hyvää tasapainoa ja keskivartalonhallintaa. Aloittelevat suppailijat perehdytetään lajiin järvellä, kokeneemmat voivat lähteä oppaan kanssa joellekin suppailemaan. Ohjattuja sup-lautailuretkiä löytyy sekä päivällä että illalla keskiyön auringosta nauttien. Lautoja löytyy myös vuokrattavaksi, jos haluat lähteä tutustumaan luontoon omin päin suppaillen.

Rauhoittumista ja rentoa menoa etsiville löytyy lauttaristeily Sirkka-ja Levijärvellä. Lautta on ponttoonilautta johon mahtuu isompikin porukka. Lautta on osittain katettu joten pieni sadekaan ei haittaa ja lämmikkeeksi lautalta voi ostaa nokipannukahvit ja muurinpohjaletut. Lautalta löytyy myös pieni sauna ja hyvällä säällä risteily pysähtyy hiekkasärkille josta on helppo hypätä uimaan.

vietä unelmien kesäloma Levillä!

Kaikkien retkien tiedustelut ja varaukset, sekä vuokravälinetiedustelut Levin Matkailuneuvonta, levi.info@levi.fi, 016 639 3378
Avoinna ma-pe klo 9.00-17.00.
1.7 alkaen avoinna myös la 10.00-16.00.

Kesän viikko-ohjelmasta kesän kaikki opastetut retket.

Kesän viikko-ohjelma

Ruska- ja revontulikauden viikko-ohjelman retkillä pääset tutustumaan luonnon lumoavaan väriloistoon!

Ruska-ja revontulikausi


majoitusvaraukset helposti, levi@levi.fi tai 016 639 3300

Matkakauppa palvelee 24/7