Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levin maailman cup -rinteen valmistelut täydessä vauhdissa

18.10.17

Levillä valmistaudutaan kovaa vauhtia Levin maailman cup-avaukseen, joka kisataan 11.-12.11.2017.

Levi Black -rinteeseen säilötty lumi takaa täyden varmuuden maailman cup -kilpailulle ja lunta levitetään nyt kovaa vauhtia koko rinteen mitalle. Hento lumikerros peittää jo koko Levitunturia ja luonnonlumen lisäksi lumitykit alkavat tykittää lisää lunta torstaista alkaen.

Marraskuun toisena viikonloppuna lasketaan naisten ja miesten alppihiihtokauden pujottelun maailman cupin avauspisteistä. Kisaviikonloppuna lunta on kisarinteessä vähintään puoli metriä eli tarvittava määrä kisan läpiviemiseksi. Levin hiihtokeskus säilöi tänä vuonna lunta ensimmäistä kertaa ja kokeilu onnistui hyvin.

- Kaikki meni säilömisen suhteen odotusten mukaan. Pressujen alta paljastunut lumi oli erittäin hyvälaatuista ja sitä nyt levitetään kisarinteeseen. Tällä ja ensiviikolla myös lumetamme kisarinnettä ja 28.10. on injektiopäivä eli silloin ajetaan vettä rinteeseen, jotta rinne muuttuu kovaksi kilpailua varten. Elämme koko ajan kiireen alla, mutta selviämme tästä hyvin aikataulullisesti, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Sääennuste elää jatkuvasti, mutta viikonlopuksi on Leville luvattu yöpakkasia. Samaan aikaan, kun lumetus on käynnissä Levi Black –rinteessä, myös etu-, etelä- ja Alpine training -rinnettä lumetetaan.

- Moni joukkue jää Levin maailman cup-kisojen jälkeen Alpine training parkkiin vielä treenaamaan, jossa meillä on nyt käytössä uusi lumetusjärjestelmä, sanoo Jouni Palosaari.

- Odotamme rauhallisin mielin Levin maailman cupia sekä samaan aikaan vietettäviä talvikauden avajaisia. Nyt kun lunta on varastoitu ja meillä on lumivarmuus, toivon mukaan ihmisiä tulee paikan päälle katsomaan kisaa ja nauttimaan tunturitunnelmasta, Palosaari miettii.

Levin maailman cup-viikonloppuna vietetään myös Levin talvikauden avajaisia ja hiihtokeskuksen tavoitteena on saada etu– ja etelärinne auki laskettelijoille. Ensilumen hiihtolatua aletaan myös lumettamaan läpi vuorokauden heti, kun pysytään pakkasella päivin ja öin. Tunturissa on siis suuren urheilujuhlan tuntua, ikimuistoisia kokemuksia ja mahtava eksoottinen lappilainen ohjelmakattaus marraskuun toisena viikonloppuna 9.-12.11.2017.

Lisätiedot:

Kuva: Victor Engström