Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levin omalla miehellä Joonas Räsäsellä katseet jo toisella kierroksella

07.11.17

Kannustava yleisö luo tunnelmaa Levillä.

Joonas Räsänen tutkii säätiedotuksia ja katselee taivaalle. Vielä olisi aikaa, jos vain sää sallii, treenata Levin Eturinteessä sekä Alpine Training Parkissa ennen pujottelun maailmancupin avausviikonloppua. Takana on jo hyvä treeniviikko ja kaiken pitäisi olla valmista, jotta Joonas Räsänen voisi laskea uransa parhaan suorituksen kotirinteessään Levillä.

Joonas Räsänen kutsuu Leviä toiseksi kodikseen. Joonas edustaa Levi Ski Clubia ja hän on viettänyt tunturissa paljon aikaa. Viime viikot Levillä ovat olleet Räsäselle mukavaa aikaa, sillä Suomen maajoukkueen ja muiden urheilijoiden näkeminen kesätauon jälkeen on tuonut hyvää fiilistä.

- Meillä on hyvä jengi. Täällä nyt hengataan sekä treenataan yhdessä. Laskemme mäessä jos vain sää sallii ja sen lisäksi teemme kuivaharjoittelua, saliharjoittelua, hiihdämme sekä pelaamme pallopelejä semi-isolla porukalla ennen viikonlopun kisaa, kertoo Joonas Räsänen.

Aika ottaa seuraava askel

Viime vuoden Levin maailmacupissa Räsänen karsiutui toiselta kierrokselta. Levi Black-rinteen jyrkässä osuudessa tapahtui pieni virhe ja hän putosi tuloslistalla sijalle 36. Viime vuotinen tapahtuma on analysoitu ja jyrkälle tuloa on nyt harjoiteltu.

- Oli kiva tulla Leville. Kroppa tuntuu hyvälle ja fiilikset ovat hyvät. Tänä vuonna kaikki on paremmalla mallilla, ehjempää treenimielessä ja välineet toimivat. Olen kuunnellut enemmän itseäni, sanoo Räsänen.

Räsänen paras maailmancup tulos on parin vuoden takaa Itävallasta, jossa hän oli ensimmäinen toiselta kierrokselta karsiutunut. Räsänen haluaa vakiinnuttaa paikkansa maailman kymmenen parhaan laskijan joukkoon, mutta se tarkoittaa ensin toiselle kierrokselle pääsyä.

- Levillä toiselle kierrokselle laskeminen on ehdottomasti tavoitteena. Sen jälkeen voisin sanoa onnistuneeni. Nyt on aika ottaa se seuraava steppi urallani. Levin mäki on 5/5. Se on reilu kaikille olosuhteiden puolesta ja isoille lähtönumeroille paras mäki.

Kotikisa ei tuo lisäpaineita 28-vuotiaalle miehelle. Oma äiti toimii kisan lähtötuomarina, pikkuveli ja ystäväjoukko sekä tietenkin koko muu suuri yleisö kannustaa lehtereillä. Joonas Räsänen toivoo näkevänsä montussa paljon yleisöä.

- Ei siinä laskun aikana ehdi kuulemaan mitä ympärillä tapahtuu, mutta pääasia, että kannustetaan. Alhaalla maalissa sen yleisön luoman tunnelman huomaa ja tuntee.

Joonas Räsäsen lähtönumero selviää lauantaina 11.11. ja miesten pujottelun ensimmäinen kierros lasketaan sunnuntaina 12.11. klo 11.00. Viikonlopun aikana kisamäessä nähdään yhdeksän suomalaista laskijaa.

Levin maailmancup on alppihiihtokauden avaus maailman parhaiden pujottelijoiden seurassa 10.-12.11.2017.

Katso kisaviikonlopun ohjelma ja osta liput tästä.

Kuva: Teemu Moisio