Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös! Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Revontulia taivaalla

Ennusteiden mukaan Levillä näkyy kohta revontulia. Suuntaa siis katseesi ylös!
Ennusteen tarjoaa Sunsää.

Levin supertalvesta kehittyvään kesään

28.05.18

Mennyt talvikausi 2017/2018 oli Leville menestyksekäs. Kesän odotetaan tuovan kasvua Leville kansainvälisten vierailijoiden osalta.

Suurtapahtumat, Lapin lumo sekä pitkäjänteisesti tehty työ kansainvälisen markkinoinnin suhteen toi tunturiin lisää matkailijoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Levin kesän suhteen odotukset ovat tälle vuodelle vielä maltilliset, mutta kasvun odotetaan tapahtuvan varsinkin kansainvälisissä matkailijoissa, jotka toimivat suunnannäyttäjinä suomalaisille.

Levin talvikausi polkaistiin käyntiin näyttävästi Levin maailmancupilla sekä talvikauden avajaisilla viime marraskuun alussa. Levin maailmancupin lipunmyynti kasvoi edellisvuodesta 15%. 17 000 katsojaa seurasi paikan päällä huimaa urheiluspektaakkelia ja nautti lappilaista eksotiikkaa sykkivistä oheistapahtumista ja tarjonnasta, kun samaan aikaan TV-lähetysten kautta tapahtumaa seurasi lähes 200 miljoonaa katsojaa ympäri maailman.

Vuoden 2017 aikana Levillä kansainvälisten matkailijoiden osuus nousi talvikaudella tasoihin kotimaisten matkailijoiden kanssa. Britit olivat suurin ulkomaalaisten ryhmä ja heidän jälkeensä seuraavaksi tärkeät matkailijoita alueelle tuottavat maat olivat Saksa, Norja, Ranska, Venäjä, Hollanti, Ruotsi, Ukraina ja Viro. Levin alueen 25 000 vuodepaikasta lähes 80% on rekisteröimätöntä mökkimajoitusta. Levin Matkailu Oy toimii alueen suurimpana lomahuoneistojen ja mökkien välittäjänä. Levin Matkailun majoitusmyynnin kasvu oli kuluneella kaudella 14%.

- Levin Matkailun kasvu näkyy niin kasvaneessa majoitusmyynnissä kuin myös vahvasti kehittyvän aktiviteettimyynnin kehityksenä. Matkailuneuvonnan viikko-ohjelmassa mukana olleiden ohjelmapalveluiden myynti kasvoi edellisestä kaudesta 48%. On ilo nähdä, että tarjonta kehittyy jatkuvasti tukemaan kasvavan matkailijamäärän asiakastarpeita, kertoo Levin Matkailun toimitusjohtaja Mika Laasonen.

Matkailijat löysivät myös Levin monipuolisiin rinteisiin viime vuotta useammin. Levi Ski Resortin hissilippujen myynti kasvoi 4,6 prosenttia ja laskettelupäivät nousivat yhteensä 7 prosenttia.

Kansainvälinen suurtapahtuma Visma Ski Classics Ylläs-Levi päätti Levin maastohiihtokauden. Tapahtumaviikonloppu loi jälleen niin Suomessa kuin ulkomaillakin uniikin kuvan Suomen Lapista ja keväthangista, luonnosta sekä upeista hiihtomahdollisuuksista. Kisan kahdelle eri hiihtomatkalle osallistui 1100 hiihtäjää, mikä tarkoitti lähes 50% kasvua 2017 kisaan nähden. Myös yleisömäärä kasvoi samassa suhteessa.

Kittilän lentokentän merkitys tärkeä alueen kehitykselle

Talven kasvu näkyi myös Kittilän lentoasemalla, sillä sen kokonaismatkailijamäärä kasvoi 26%. Kansainvälisten vierailijoiden osuus kasvoi huikeat 29%. Kittilään pääsi suorilla lennoilla viime talvena mm. Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Lontoosta, Pariisista, Zürichistä ja Düsseldorfista.

Kittilän lentokentän investoinnit sekä uudet reitit (kuten Helsinki-Tallinna-Helsinki) tuovat kasvua tulevalle kaudelle. Levi kansainvälistyy huimaa vauhtia ja matkailijoita odotetaankin tunturiin edellisen talven tapaan mm. Hong Kongista, Malesiasta, Monacosta, Filippiineiltä, Neitsytsaarilta ja Perusta.

Levin ainutlaatuinen kesä

Kesän odotetaan tuovan kasvua Leville kansainvälisten vierailijoiden osalta. He tulevat Lapin kesään kokemaan elämyksiä ja ikimuistoista Lapin taikaa. Ulkomaalaisille uniikkia ja eksoottista ovat Lapin kesän rauhallisuus, valo, yötön yö, maailman puhtain ilma ja eri aktiviteetit luonnossa. Kittilän lentokentän läheisyys edesauttaa matkailijoita saavutettavuudellaan. Kotimaisista matkailijoista edelleen suurin osa saapuu Levin kesään autolla.

- Pitkäjänteinen työ kansainvälisen markkinoinnin suhteen tuottaa meille nyt tulosta. Hienoa nähdä, että kansainväliset matkailijat ovat löytämässä Levin kesän sekä alkusyksyn revontuliajan. Kansainvälinen asiakas osaa tulla Lapin eksotiikan ja laajan aktiviteettitarjonnan perässä. Tulevaisuudessa toivomme, että myös suomalaiset löytäisivät Leville lumettomana aikana yhä useammin kansainvälisten matkailijoiden tapaan. Kansainväliset vieraat nauttivat yöttömästä yöstä, revontulista sekä Lapin tarjoamasta hiljaisuudesta, kertoo Mika Laasonen Levin Matkailusta.

Levin kesäkausi alkaa Levin juhannuksella. Kesää värittävät myös eri tapahtumat, jotka ovat alueelle tärkeitä. Tarjonta on laajaa ja se palvelee sekä perheitä että eri lajien harrastajia. Sykähdyttävimmän lappilaisen tapahtuman pystin pokannut Arctic Challenge kisataan 21.7.2018, Levi Outdoor Fest –pyöräilytapahtuma kokoaan lajin harrastajat yhteen 26.-29.7.2018, Levi Golf Week lyödään heinäkuun viimeisellä viikolla. This is the Real Shit - hyvinvointitapahtuma kokoaa tunturiin hyvän olon ammattilaiset valmentamaan 25.-26.8. ja perinteinen Ruskamaraton juostaan Levillä 1.9.2018.

Talvikauden avajaiset ja maailmancup käynnistävät kauden

Levin talvikauden avajaisia vietetään 9.-11.11.2018. Levin maailmancup kisataan 16.-17.11.2018 eli viikkoa totuttua myöhemmin. Visma Ski Classics Ylläs-Levi hiihdetään 13.4.2019.